Homeopati till barnen

1
1087

”Only in India is homeopathy truly recognized
for the powerful healing method that it is”

p1000065
.
Idag med ökande medvetenhet vill föräldrar ha tillgång till en säker och effektiv hälsovård för sina barn. Att få barn förändrar livet, världen börjar kretsa kring dem och deras lycka. Föräldrar vill ge sina barn det bästa och tenderar att bry sig mer om barnens säkerhet, hälsa och kosthållning, än de bryr sig om sig själva

Artikel från: The Times of India, fritt översatt av Marina Szöges

Om barnen behöver läkarvård tar föräldrarna dem till läkare med förvissningen om att de får den bästa vården. Nästan alltid ordineras ett kemiskt preparat, ibland en blandning av flera läkemedel, i syfte ett lindra. Det många inte vet är att barnets omogna organismer, i jämfört med vuxna, tar hand om droger annorlunda. Läkemedel som ges till våra barn borde vara så naturliga och ekologiska som möjligt och dessutom vara fria från kemikalier. Den mänskliga organismen är elastisk och anpassningsbar, men eftersom barn är känsliga, speciellt mindre barn, är det nödvändigt att välja en behandling som inte riskerar att ge allvarliga biverkningar.

Tack vare säkerheten och frihet från biverkningar anses homeopati vara den idealistiska behandlingsmetoden för spädbarn och även för äldre barn. Miljontals människor över hela världen har upptäckt homeopatins effektivitet och anser att homeopati är det bästa valet. I vissa länder betraktas homeopati inte längre som ”alternativmedicin” och håller där på att bli den mest anlitade medicinska behandlingsmetoden.

Homoeopati är effektiv vid behandling av en rad olika sjukdomstillstånd, oavsett om det är kolik hos spädbarn, barnsjukdomar, värk och smärta eller till och med beteendestörningar. Den homeopatiska behandlingen stärker barnets immunförsvar och hjälper barnet att hålla sig friskt.

Homeopatiska läkemedel inte bara lindrar vanliga och akuta problem hos barn, utan också förhindrar återkommande episoder av ohälsa. Återkommande halsfluss, förstorade polyper, sängvätning, allergier, astma, bronkit, diarré, förstoppning och många fler sjukdomar kan på ett säkert och effektivt sätt behandlas med homeopati. Emotionella problem och beteendstörningar, såsom ångest, depression, trots eller aggressivitet kan också behandlas med Homeopati.

Homeopati är ett läkemedel som är lätt att administrera och smakar inte bittert. Barn älskar de små, goda sockerpillren som kan ges direkt eller kan krossas med hjälp av sked. Barn tar villigt och glatt Homeopatiska medel.

Inom homeopatin anser man att varje människa är unik och har sitt eget sätt att reagera på störande influenser och har sitt eget unika sätt att manifestera en sjukdom. Homeopaten tar fasta på varje symptom som barnet har och tar hänsyn till individuella symptom och även orsaken varför problemet/sjukdomen uppstod. Detta att individuella symptom tas med i anamnesen resulterar i att barn med samma sjukdom ofta, men inte alltid, får olika homeopatiska medel.

Text och bild: Marina Szöges

The management strategy for each case is different and thus this approach is of great use in cases of children suffering from behavioral disorders. Homeopathic medications are not habit forming and thus one does not need to worry about ’drug dependence’ especially in cases of emotional disturbances like ADHD, Autism, and Depression etc.

Läs orginalartikeln här:  http://timesofindia.indiatimes.com/life-style/health-fitness/homeopathy/Homeopathy-for-your-children/articleshow/54459669.cms

 

1 KOMMENTAR

  1. flera framstående läkare är överrens om detta, men riskerar sin legitimation, om de deklarerar detta offentligt. Men för somliga är det viktigare att underordna sig övermakten än att följa sitt samvete.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.