Cancerepidemin allt värre de närmaste 20 åren

17
995

 

Enligt WHO kommer cancerfall globalt sett öka med 70 procent de närmaste 20 åren, från 14 miljoner 2012 till 25 miljoner 20 år senare.

>2008 fick 12,7 miljoner cancer.
>2012 fick 14,1 miljoner cancer.
>2032 beräknas 25 miljoner få cancer.

Författarna till rapporten skriver att det inte går att behandla sig ur cancerproblemet. Förebyggande åtgärder för att förhindra uppkomst av nya cancerfall måste till.

”Despite exciting advances, the report shows that we cannot treat our way out if the cancer problem,” said Dr Christopher Wild, director if the International Agency for Research on Cancer and joint author of the report. ”More commitment to prevention and early detection is desperately needed in order to complement improved treatments and address the alarming rise in cancer burden globally.” 

Läs mer: Theguardian

 

17 KOMMENTARER

 1. Ja det är inte konstigt när allt förgiftas och förpestas i vår natur.
  Big Pharma gnider händerna och ser på när allt fler insjuknar…
  Dags att återgå till sättet som naturfolken lever på?

  • Samtidigt så blir vi allt äldre och äldre. Finns det möjligtvis något samband? Kan Janne svara på medellivslängden på dessa naturfolk? http://sv.wikipedia.org/wiki/Medellivsl%C3%A4ngd

   Dock så håller jag med om att det är väldigt mycket kemikalier i vår vardag! Vidriga mjukgörare och pigment i allt från plastmattor till nappflaskor. Jag är klart för en utfasning av farliga kemikalier i vår byggda miljö.

 2. Visste ni att man i Sverige ej får behandla cancer med alternativ medicin? Därför kan det vara bra att kunna tipsa hjälpsökande om var i utlandet de kan få hjälp och läsvärda sighter. I bl.a. Här kommer några.Tacksam för fler tips! Någon därute som har?
  http://cancer-behandling.se/home/vara-behandlingar/
  http://hpathy.com/homeopathy-papers/homeopathy-cancer-a-u-ramakrishnan/
  http://www.drramakrishnan.com/cancer.php
  http://www.cancertutor.com/simoncini/
  http://newsvoice.se/2014/01/03/dr-erik-enby-om-cancerns-uppkomst-det-ar-mikroorganismer-i-blodet/
  http://www.2000taletsvetenskap.nu/tidning/97nr2/97-2art3.htm

 3. WHO pekar på sockerintag, rökning, alkoholkonsumtion och brist på motion som cancerframkallande faktorer, men som jag visar i ”Den inre evolutionen – vägen till hälsa” lyfter forskningsrapporter fram antibiotika som en bakomliggande orsak till cancer. I Sverige ökar malign cancer med över 4 % per år numera och ökningen accelererar.
  När ska sjukvården börja se på effekten av sina egna behandlingar när det handlar om ökningen av allvarliga sjukdomar?

 4. Man får se om det är ett mirakel som håller måttet, eller bara ett livs-uppehållande experiment. Stackars barn, så mycket lidande i flera år – personligen skulle jag valt andra vägar.

  För övrigt ser man (i UK) att det både i TV och tidningar talas väldigt mycket om cancer beträffande ungdomar och barn just nu.
  Ska man vara krass betyder det naturligtvis ytterligare en generation som villigt samlar in stora summor till cancerforskningen – en forskning som tyvärr inte lett till mycket under alla dessa år!!
  Såg på en blogg kommentaren att man behandlas med samma ’grova’ och giftiga behandlingar vid cancer nu 2014 som pappan fått på 50-talet!

  Det är dags att tänka om i hela samhället och ta bort gifter i kost och medicin, i hushållsartiklar, trädgårds-skötsel och i lant och skogs -bruk etc.
  Hela planeten är sjuk!!

 5. Det är möjligt att konventionell cancerbehandling skapar mycket lidande men det gör även döden som infinner sig om man inte behandlar cancern öht!

  På vilket sätt har inte cancerforskningen gett något? Har Du tittat vad som har hänt med överlevnadsstatistiken i Sverige sedan låt säg 70/80-talet? (Socialstyrelsen har denna typ av data) Kan ju knappast förklaras med att det allmänna hälsotillståndet har blivit bättre såsom vissa antivaccinmotståndare har som argument mot vaccination.

  Om man ska vara lite syrlig i kommentaren så har väl homeopatin inte utvecklats på 200år?

  Dock håller jag med om att det är bra om gifter försvinner från dels vår byggda miljö men även inom det övriga ekosystemet. 🙂

  • Homeopatin har utvecklats sedan Hahnemanns tid. Efter honom har vi haft många framstående homeopater som har utvecklat homeopatin vidare. – James Tyler Kent, Hering, Vithoulkas, Sankaran med flera. Sedan i övrigt anledningen till att Homeopatin fortfarande har samma ”metoder” som för 200 år sedan beror inte på att homeopatin inte ”utvecklas” utan för att homeopatins likhetsprincip, liknande botar liknande håller än idag. Likaså att läkning sker inifrån och ut, viktigaste organ först m.m. är också någonting som inte ändrar sig.

   Däremot kan man undra över ”utvecklingen” som Big-Pharma står för, vart den leder. Läkemedel är den tredje vanligasta dödsorsaken, efter cancer, hjärt-och kärlsjukdomar. Och 3000 personer per år, 8 varje dag, dör av vårdmissar i Sverige. Det man kan fråga sig är, hur är utvecklingen inom skolmedicinen och var är den? när det dör så många människor av läkemedelsbiverkningar och vårdmissar varje år.

 6. Ja på samma sätt som att ett läkemedel för cancer funkar bra för 50 år sedan så funkar det bra även idag? Dock så tror jag det administreras på ett helt annat sätt och man mår nog förmodligen väldigt mycket bättre idag än för 50år sedan under tiden man behandlas.

  Att folk dör av läkemedel är väldigt beklagligt och det är självklart något man bör komma åt. Dock så tror jag big pharma inte kan skuldläggas för allt utan att folk dör av vårdmissar och felaktig läkemedelsadministration beror nog till stor del av resursbrist. De som Ni bör vara sura på är politikerna som inte säkerställer att vården får tillräckligt med resurser. Vid resursbrist så begås misstag och folk dör helt enkelt.

 7. Mårten! Skolmedicinen tar årligen död på cirka 25 000 patienter med sina giftiga cellgiftsbehandlingar och strålningsbehandlingar (som påstås bota men istället många gånger orsakar cancer), det är alltså ett bra resultat anser du? De övriga som lyckas överleva ”behandlingarna” får ofta hemska biverkningar som följd av de barbariska metoderna skolmedicinen använder. Varför fylla sjuka svaga människor med hemska gifter istället för att ge dem näring så de får en sportslig chans att kunna läka?
  Ur alternativmedicinsk synvinkel finns hur många enkla naturliga sätt som helst att läka ut en cancer UTAN att folk får hemska biverkningar. Det finns ett mycket stort antal fall där folk som varit döende i cancer tillfrisknat helt inom en kort period då de börjat ge kropp och själ näring istället för gifter. Läs gärna om några intressanta fall här: http://www.frisk.n.nu/berattelser-ur-verkliga-livet
  Skolmedicinen vore den absolut sista instans jag skulle vända mig till om jag fick cancer, jag vill varken riskera att dö eller råka ut för hemska biverkningar.
  Jag skulle enkelt och naturligt bota mig med naturens krafter där ALL läkande kraft finns!

  När det sedan gäller skolmedicinens egen cancerforskning så kan inte 89% av den replikeras, hur trovärdig blir den då? http://newsvoice.se/2013/04/18/89-av-cancerforskningens-resultat-kan-inte-replikeras/
  Cellgifter orsakar istället för botar cancer: http://newsvoice.se/2014/05/10/ny-cancerstudie-kemoterapi-genererar-mer-cancer-i-det-langa-loppet/
  Cancerindustrin omsatte år 2013 95,5 biljoner dollar så det är inte konstigt att den beskyddas med både näbbar och klor!!

  • Oj, 25000!? Vart hittade du den siffran? Och det är bara cellgift och strålbehandling? Hur många fler dör inte av andra mediciner då? För att inte tala om slarv och misstag? Tillsammans nås måste det bli flera hundra tusen människor årligen! Och det bara i Sverige, eller? Varför reagerar ingen? Om sjukvården tar ihjäl flera procent av landets befolkning, varje år!

 8. Janne: Det kanske är möjligt att cancermedicin även orsakar cancer, det vet jag inget om. Däremot så är det väl väldigt tydligt att överlevnadsprocenten har stigit och homeopatin har funnits längre än modern cancerbehandling så det känns ju som det knappast kan bero på det…?

  Om Du vill behandla dig själv med alternativa metoder så får Du göra det! Det finns folk som säger sig ha blivit friska genom handpåläggning… det låter ganska osannolikt men låt gå för det! Jag är helt för att man själv ska få bestämma hur man ska få bli behandlad så länge man får korrekt information om riskerna och överlevnadsgrad. Argumenterar Du mot att den moderna läkemedelskonsten har relativt hög överlevnadsgrad för cancerdiagnoser? Det var ju inte länge sedan en cancerdiagnos, oavsett typ innebar en säker död…

  • Mårten! Cellgifter och strålning orsakar cancer, finns många studier som bevisar det, kanske dags att börja läsa dem? Att behandla med något som orsakar istället för botar tycker du det är bra alltså? Du kan börja med att studera biverkningarna av cellgifter i FASS, om du tycker att de verkar hälsosamma så är det kanske dags att börja fundera över vad hälsa är!?
   Att fler överlever cancer idag än tidigare innebär det att vi har en bra sjukvård här i Sverige när 25 000 människor dör? Det är snarare en ren katastrof! Den stora anledningen till att de skärpt till sig så inte alla dör är att de vill fortsätta kunna tjäna pengar på att få medicinera sjuka människor – och sjuka blir de allra flesta av att bli ipumpade fullt med giftiga kemikalier.

   Varför alla dessa bestialiska mediciner och behandlingar när det finns hur många enkla naturliga sätt som helst att kunna läka ut en cancer?
   Skolmedicinens ”behandlingar” kostar dessutom samhället oerhörda pengar, skulle vi istället använda andra alternativa naturliga sätt skulle samhället besparas alla dessa oerhörda summor pengar samtidigt som folk varken skulle behöva sätta livet till eller skadas av skolmedicinens behandlingar.

   Du vill att folk själva ska kunna välja, det låter mycket bra. Då vill du alltså att alternativmedicinen också ska få behandla cancer lagligt, toppen då är vi inne på samma linje!

   Och inom alternativmedicinen har aldrig cancer ansetts vara obotlig, bara inom skolmedicinen…
   Innan du fortsätter såga alternativmedicinen kanske du skulle ta reda på lite mer OBJEKTIVA fakta! Bara ett litet tips…;-)

 9. Det är inte ovanligt att t.ex. SLE-patienter behandlas med cellgifter. Har flera vänner med SLE som är ’bara skinn o’ ben’ och har otäcka sido-effekter (t.ex. yrsel och konstant illamående..) från behandlingen – och jag känner tyvärr till flera fall där patienten utvecklat cancer. Cytostatikan tog inte bara död på SLEn utan på patienten också. Aldrig att jag skulle utsätta min kropp för sådan behandling…

  Här en länk från dagens NaturalSociety: More Evidence that Conventional Cancer Treatments Are More Deadly than Cancer…

  Read more: http://naturalsociety.com/evidence-conventional-cancer-treatments-deadly-cancer/?utm_source=Natural+Society&utm_campaign=42279809b2-Email+476%3A+6%2F11%2F2014&utm_medium=email&utm_term=0_f20e6f9c84-42279809b2-324079941

 10. Jag är ny till sajten och har inte läst alla intressanta trådar ännu, men jag hänvisar till ett längre inlägg som jag skrev igår,10 juli, om flera alternativa cancerbehandlingar som finns under rubriken Begreppet ”Vetenskap och beprövad erfarenhet – en ren villfarelse” eftersom jag då inte hade läst detta tråd.

  Där påstår jag att kampen mot cancer är ett flerfrontskrig där man måste ta till mer en bara 1 metod för att uppnå en bättring. Dessa kan var både skolmedicinska OCH alternativa samtidigt, man måste inte välja ANTINGEN den ena ELLER den andra. Det får inte gå prestige i detta, utan man bör tänka på patientens bästa.

  Angående siffran 25 000 som dör varje år av läkemedelsskador syftar den främst på USA och inte på Sverige. Siffror för Sverige som är mer i proportion till vår befolkningsmängd skulle kunna hittas på nätet.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.