– Homeopati är en kraftfull medicinsk terapi som kräver kunniga utövare.

3
898
Klassiska Homeopaters Yrkesförbund KHY, satsar på bra utbildningar
– Homeopati är en kraftfull medicinsk terapi som kräver kunniga utövare. Bra utbildningar behövs, konstaterar Margot Granvik, KHYs ordförande.
– Vi hoppas det här leder till fler välutbildade kollegor som öppnar framgångsrika mottagningar, säger Margot Granvik, ordförande i yrkesförbundet för klassiska homeopater, KHY. Lördagen den 3 februari drar en ny utbildning igång.

En ny internationell utbildning i klassisk homeopati startar med en kick-off i Norrköping lördagen den 3 februari 2018. Klassiska Homeopaters yrkesförbund, KHY, är glada över att så många elever anmält sig att skolan kommer igång, trots den korta tiden sedan beslutet togs om att introducera skolan.

– Homeopati som terapi är under press i Sverige. Ska vi kunna visa vilken kraftfull behandlingsmetod homeopati är och hur den hjälper enskilda, och även ger en stor samhällsvinst, behöver vi ha fler välutbildade och effektiva kollegor, säger Margot Granvik, ordförande för KHY.

– På våra mottagningar ser vi ofta hur patienter blir friska i grunden. På vår hemsida berättar många patienter om den hjälp de har fått. Det finns korrekt utförda vetenskapliga studier som visar att homeopati är effektivare än placebo.

– Ändå får vi ofta höra att det saknas bevis.

Kritiker okunniga om homeopatins logik

Margot Granvik befarar att kritikerna kommer att driva upp tempot i sina attacker mot homeopati, bland annat sedan kritikernas fanbärare Dan Larhammar blivit ordförande för Kungliga vetenskapsakademin.

Läs mer på KHY:S hemsida: www.klassiskahomeopater.se

 

3 KOMMENTARER

    • Det är yrkesförbundet SHR som arrangerar båten, hör med dem, Är du intresserad av att bli inspirerad så kan du anmäla dig till en otroligt stimulerande helg med en av de bästa idag, nämligen Erik van Woensel. Han åker världen över och lär ut hur vi blir säkrare och effektivare i våra yrken som homeopater. Den 20-22 april i Norrköping. Vi, KHY, tillsammans med NAKH ordnar seminariet. Se mer på http://www.nakh.net, välj Seminarier.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.