Videoseminarium i Norrköping hösten 2017 med Gunnar Jansson

0
792
Det var redan fullsatt men nya homeopater fortsatte att komma in i salen och vi behövde ta in flera bord. Det var så årets videoseminarium i Norrköping med Gunnar Jansson började.
Bild från pixabay.com

 

Första videofallet var en riktigt höjdare med en f.d. medlem i ett krirminellt gäng som hade suttit i fängelse i många år med anknytning till grovt våld.

Patienten berättade hur superstark han blev när han blev arg och hur hela hans kropp pulserade när han slogs. Han hade starka fantasier om att slå ned folk som han träffade.

Samtidigt var han mycket orolig över sin hälsa och var mycket försiktig med vad han åt.

Det rätta homeopatiska medicin omvandlade honom till en lugn person och han sa att hans våldsamma impulser hade helt försvunnit. Istället var han nu mycket ledsen att de dopingpreparat han hade tagit i många år hade gjort honom impotent.

Efter en ny grundlig anamnes ordinerade Gunnar Jansson en ny medicin som visade sig mycket hjälpsam mot impotensen.

Detta fall var en fascinerande berättelse och en mycket bra demonstration hur ett homeopatiskt preparat kan göra mycket nytta när patienten får rätt homeopatiskt medel. Det sparar också samhället enorma summor eftersom mannen i fallet bor nu i egen lägenhet och kostar inte samhället de 5000 kr per dygn som en cell i fängelset faktiskt kostar.

Vi hade videofall efter videofall plus de tre pappersfallen som alla fick som en förberedelse innan seminariet. Ett av pappersfallen handlade om en trettonårig pojke som var rädd för att se spöken och låg därför i sängen hela tiden. Han led också av sängvätning. Nu är han helt bra från sängvätningen och spökena har försvunnit

Under seminariet lärde vi oss hur man tar komplicerade fall och hur man intervjuar patienter och även att hitta rubriker som tillexempel ”Mind Fear from Delusions” som dök app i pojkens fall dvs rädd för att se spöken.

Även sista fallet på seminariet var fascinerande med en ung man som hade blivit sämre efter vaccination. Han blev tillbakadragen och ängslig. Det blev en livlig diskussion bland deltagarna angående vaccination, tvångsvaccination och narkolepsi-epidemin bland unga som fick svininfluensavaccinet. Det blev ett intressant ämne om hur homeopater kan motverka de frekventa biverkningarna av vaccinationer.

Det jag tog hem från seminariet var att när man praktiserar homeopati på ett klassisk sätt, har medicinerna potential att göra livet bättre och återge hälsa till de många som har förlorat hoppet. Det är ingen överraskning att skeptiker känner sig hotade av homeopatin, eftersom det kan störa medicin-monopolet inom den allmänna sjukvården.

Text: Tony Carlyle

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.