Sammandrag vad homeopaterna sade och gjorde på hälsomässan 2013

2
940

 

Mässa2013

Tredje året i rad den 7 – 10 november 2013 hade Svenska Föreningen för Vetenskaplig Homeopati tillsammans med homeopatiförbunden SHR, SAKH och NHF, en monter på Hälsomässan i Älvsjö.

I år som tidigare år blev vårt deltagande på mässan mycket lyckat. Vi fick besök av massor av intresserade människor som pratade med oss och ställde många kloka frågor. Vi delade ut information och gav snabbkonsultationer. Det kom också många som ville veta var de kan studera till homeopat.

Vi fick också chansen att prata med kollegor från olika delar av landet. Som är en viktig bit i vårt arbete att ena oss så vi står starka tillsammans när det blåser kallt i korridorerna hos våra myndigheter.

CIMG0004Chris Jörgenfelt och Hans Elvesjö båda nyligen utkomna med varsin bok; Chris Jörgenfelt med: Den inre evolutionen – vägen till hälsa och Hans Elvesjö: Dualistisk biologi – med kvant-fysik och spegel-partikelhomeopati. Dessa böcker såldes på mässan plus ett flertal till som till exempel Homeopatiska självläkaren av Klara Fransén och Bliv din egen läkare av Viktor Vallberg.

 

Varje dag höll homeopater föredrag

GetAttachmentFörst ut på torsdagen var Yael Jusidman, vice ordförande Svenska Föreningen för Vetenskaplig Homeopati, med föredraget: Homeopati – så funkar det. Hon berättade bland annat vad symptom är. Att symptom är kroppens strävan efter balans och en möjlighet till läkning och bot. Symptom kan bland annat vara, smärta, feber, utsöndringar, inflammationer, utmattning m.m. Men dessa symptom är inte det verkliga problemet. Och avlägsnar man symptomen utan helhetstänkande tar man bort kroppens bästa förmåga att sträva efter balans och resultatet kan bli ett försvagat immunförsvar.

Och om man är sjuk och saknar kraft att komma tillbaka till hälsa är det mest logiska att stödja det kroppen redan skapat, nämligen de symptom den visar. Och det bästa sättet att stärka kroppen är att ge ett medel som i prövning på friska människor visar samma symptom, som den sjuka behöver få hjälp med. I homeopati ges ett individuellt anpassat läkemedel som stämmer väl överens med de symptom den sjuke visar, både fysiskt och psykiskt. = Liknande bör med liknande botas.

Chris-JorgenfeltPå fredagen pratade Chris Jörgenfelt om sin bok: Den inre evolutionen – vägen till hälsa. Vikten av att ha balans mellan höger och vänster hjärnhalva och hur det yttrar sig när man inte har det. Och att det är viktigt att balansera ytterligheterna. Läs gärna mer om Chris bok här

Lördag var det Bert Breukers tur att berätta om Homeopati och miljögifter. Han sade att miljön är viktig och att den har en påverkan på oss. Att vi samlar på oss saker. Han berättade om en person som han gett potentierad arsenik (Ars) och sedan visade det sig att patienten tidigare hade bott i ett område med förhöjda nivåer av arsenik. Alltså ämnet arsenik hade gjort henne sjuk och det hon behövde var potentierad arsenik för att bli frisk = Samma botar samma. (Samma botar samma är isopati, medan liknande botar liknande är homeopati) Bert menade att man kan detoxa kroppen genom att ge det medel man är förgiftad med, i potentierad form.

CIMG0025Bert berättade också om ett barn som hade blivit förkyld 1 – 2 veckor efter vaccination. Läkaren gav barnet vaccinet i potentierad form och förkylningen försvann. Efter två år kom mamman tillbaka och berättade att barnet som också var autistiskt hade efter det homeopatiska medlet, som en positiv sidoeffekt sagt sitt första ord. Därefter testade doktorn att ge barnet övriga vaccin i potentierad form, som han också hade fått. Och barnet tillfrisknade från autism. Alltså blir man sjuk av ett ämne finns möjlighet att bli frisk igen, om man ger samma ämne som ett potentierat medel. = Isopati, Samma botar samma.

Barbro Nilsson 1Sist ut på söndagen var Barbro Nilsson. Hon berättade bland annat om en kommunpolitiker i Vimmerby som led sedan många år av  ulcerös colit. Han riskerade att få påse på magen och sökte därför hjälp hos Barbro Nilsson. Han tillfrisknade och strax därefter skrev man om honom i Vimmerby-tidningen. Som resulterade i att Barbro därefter fick många patienter med ulcerös colit, som såg sin chans att också de få bli botade.

Läs mer: Homeopat Barbro Nilsson på Hälsomässan

CIMG0010

 

 

 

 

Text: Marina Szöges, ordförande Svenska Föreningen för Vetenskaplig Homeopati

——————————————————————————

 

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.