Homeopat Barbro Nilsson på Hälsomässan

3
1688

Mässans sista föredrag om homeopati hölls på söndagen av Barbro Nilsson. Hon har en bakgrund som distriktssköterska i Vimmerby.

Efter en svår olycka blev hon invalidiserad och utan hjälp från sjukvården. En bekant tipsade henne om att hon borde vända sig till en homeopat för att få hjälp med sin svåra situation. Så skedde – och Barbro blev så gott som helt återställd. Detta blev också en vändning yrkesmässigt. Hon återgick inte till arbetet som distriktssköterska, utan utbildade sig i stället till homeopat. Under föredraget fick publiken ta del av tolv intressanta patientfall från Barbros praktik. Här ett urval:

1 En kommunpolitiker i Vimmerby hade lidit svårt av ulcerös colit i flera decennier. I hopp om att slippa påse på magen och fler skolmediciner vände han sig till Barbro som konstaterade att han var en Sulfur-typ och på detta medel blev han helt frisk. Patientfallet publicerades i lokaltidningen, varpå Barbro genast blev uppsökt av många patienter med denna besvärliga sjukdom.

2 En ung pojke drabbades av ulcerös colit efter en mycket tragisk händelse. Han hade varit barnvakt åt sin lillebror som vid detta tillfälle drunknade. Patienten var mycket medtagen, likblek och kraftlös. Han fick medlet Natr. mur. som ofta är användbart när patienten blivit sjuk efter en svår sorg. Efter tre dagar skrattade han för första gången på flera år och på fyra månader blev han helt återställd.

3 En läkare hade en mängd sjukdomar. Han led bl.a. av hjärtproblem, eksem, migrän och prostatit. Han hade mycket dåligt självförtroende och tyckte inte att hans fru såg honom. Han fick Staphisagria, blev frisk från sina åkommor och fick ett mycket bättre självförtroende.

4 En man led av täta epilepsianfall efter en stroke. Han åt dagligen nio olika mediciner  och vid varje nytt läkarbesök höjdes doserna. Av Barbro fick han Cuprum. Vid återbesöket hos henne efter ca åtta veckor hade han bara haft två epilepsianfall. När läkaren fick reda på denna remarkabla förbättring och att den skett med hjälp av Cuprum, inte skolmedicinerna, blev han så upprörd att han reste sig och gick ut ur besöksrummet.

5 En patient led sedan länge av glutenintolerans och hade fått veta att åkomman inte går att bota. Patienten, som medicinerades med cortison, hade ont i lederna, dåliga slemhinnor och led av ideliga svampangrepp. Vid anamnesen hos Barbro framkom att det rörde sig om en utåtriktad, ”lättantändlig” Phosphorus-typ. Med hjälp av detta djupgående medel kunde patienten sedan börja testa mycket små portioner av havre vilket gick bra. Sedan följde råg, korn och till sist det mest svårsmälta: vete. Patienten blev helt glutentolerant.

6 En pojke hade mycket svårt att koncentrera sig och hade fått diagnosen ADD. När Barbro iakttog pojken såg hon omedelbart att huvudet satt snett, något varken föräldrarna, lärarna eller personalen som utrett honom hade uppmärksammat. Barbro skickade pojken till en osteopat som rättade till felställningen och efter detta var det inga problem mer med koncentrationen.

7 En kvinna hade varit sjuk i ständiga infektioner i 30 år och ätit antibiotika 40 gånger. Barbro förhörde sig om vad som skett 30 år tidigare och fick då veta att kvinnan fött barn  och fått en stor bristning i mellangården. Hon blev sydd med en typ av catgut med metall som användes då. Barbro misstänkte att kvinnan inte tålde detta och gav henne Silicea, som har en förmåga att stöta ut kroppsfrämmande material. En mängd små metallbitar kom ut ur kroppen på kvinnan (hon sparade på dem och skrev upp datum för varje bit som kom ut) och därefter blev hon äntligen frisk.

Text: B L

3 KOMMENTARER

  1. Fantastisk. Varför kan inte barbro dela med sig av sin kunskap till värden/sverige. Det är ju hundratusentals i sverige som är sjuka i de kroniska sjukdomar som barbro lyckats bota. Vilka är det som sätter stopp? Tror ni barbro kan bota cancer och hiv?

  2. Katten du skriver ”Varför kan inte barbro dela med sig av sin kunskap till värden/sverige.”
    Det är väl inte så särskilt svårt att få den kunskapen, det är ju bara att läsa till homeopat.
    Svårare är det inte.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.