Livskraften/vital force och musen som gick vidare

5
705

Filmklipp visar när själen lämnar dödligt skadad mus

Skärmavbild 2014-07-19 kl. 23.20.53
Den här musen är hungrig och full av liv, men efter att musfällan slår igen lämnar livskraften

I en levande kropp ”härskar den själsliga, dynamiska livgivande livskraften oinskränkt över den materiella organismen……den materiella organismen – utan livskraft – är varken i stånd till förnimmelser, verksamhet eller självbevarelse; den är död och underkastad  den yttre världens fysiska krafter och den upplöses åter i sina kemiska beståndsdelar” (Utskrift från Organon § 9 och 10, sjätte upplagan, av Samuel Hahnemann.

Livskraften/vital force är den kraft som vitaliserar varenda cell i vår kropp, utan ”livskraft” inget liv och när kroppen är gammal, eller som musen som fastnade i råttfällan och fick dödliga skador, lämnar vital force den fysiska kroppen.  Och efter att livskraften lämnat, utsätts organismen för nedbrytande krafter som ”uppöser den i kemiska beståndsdelar”

Men så länge vi har livskraften/vital force som vitaliserar vår kropp flyter livet på och både människor och djur kan leva sina liv.

Här nedan, och jag ber känsliga läsare om ursäkt, handlar det om en mus som fastnade i musfällan och strax därefter dör. Själv tycker jag det är trist med ond bråd död, vilket man nog får anse att musen råkade ut för, men det är inte det jag vill fokusera på.

Det jag vill berätta är att när musen dör, ser det ut som om någonting lämnar den lilla kroppen. Det syns som rök i bilden framför och snett ovanför musen. Är det vital force/livskraften/själen som syns?

Skärmavbild 2014-07-19 kl. 23.08.18
Här drar musen sitt sista andetag och till höger ser man musens lilla själ lämna och fara iväg

Fotot är en skärmdump från ett filmklipp från facebook. En man i Richmond USA filmade en musfälla i sitt garage och när han tittade på filmen blev han förvånad, för där såg han att själen lämnade den döende musen. Han lade ut klippet på facebook, ett klipp som nu har ”delats” över 200 000 gånger

Först tänkte jag att mannen i Richmond har ägnat sig åt fotoshop och skojar. Men det kan ju också vara sant. Och om det är sant att han lyckats filma livskraften som lämnar, så är det en fantastisk händelse och behöver ses av många. För saken är ju den att alla levande varelser har en själ, men den är inte så lätt att se. Kolla gärna klippet på facebook>>> och gör själv en bedömning. Den känslige kan börja på 20 för att slippa se när fällan slår igen. Vid ca 41 är det något som flyger iväg från musen och musen är sedan stilla.

Text: Marina Szöges

 

 

5 KOMMENTARER

  1. Ja musen dör, mer kan vi bara fantisera om. ”Skuggan” kan ju komma från vad som helst som vi inte ser i bilden. Detta bevisar inget annat än att musen dör i fälla. Det visste vi ju innan.

  2. Vi människor är konstiga.. Allt måste vara forskning för att vi ska tro på saker och ting. Folk har i alla tider ”vetat” att vi har en själ. Jag tror att det var musens själ som syns.

  3. Jag har inte heller ett facebook konto, men har sett videon än då. Fast det var ett tag sedan. Kanske länken har ändrats..?

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.