Läkare utbildad i homeopati skriver ut 60 % mindre antibiotika

2
846

homFransk studie visar att patienter med övre luftvägsinfektion som går till läkare med utbildning i homeopati får i snitt 60 % mindre antibiotika/antiinflammatoriska mediciner, än dem som går till läkare med enbart skolmedicinsk utbildning.

Efter en månad visade uppföljningen att det fanns ingen statistisk signifikant skillnad mellan patienterna. De blev lika friska oberoende om läkaren använde homeopati eller antibiotika. Med tanke på den stora risk för antibiotikaresistens och risk för biverkningar borde detta resultat ge stora rubriker i tidningarna. – Tänk att kunna reducera antibiotika med ca 60%.

Studien är publicerad den 19 mars 2014 i den medicinska tidskriften PlosOne.org, men ännu har, förutom nu i DH, inga rapporter om denna studie synts till i Sverige vare sig i tidningar eller i nyheterna på radio eller TV.

Källa

http://www.plosone.org/article/info%3Adoi/10.1371/journal.pone.0089990

 

 

 

2 KOMMENTARER

  1. Jag har kommit in på homeopati på allvar senaste åren. Tog över en galopphäst de skulle avliva och fått homeopati och andra alternativa behandlingar och helt frisk och fin idag! Jag använder homeopati för hela familjen och vi håller oss friska! Vi äter också bra mat och kostillskott.
    Det är väl mer om någon bryter benet vi behöver söka vård 😉

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.