Dokumentär positiv om homeopati ifrågasätter placeboeffekten

2
758

Videon börjar med att beskriva hur homeopatisk medicin tillverkas. Och ju mer skakad och spädd ett medel är, ju starkare är dess effekt. Och trots att inget av orginalmaterian finns kvar efter potensieringen blir människor friska av homeopatisk behandling.

Här nedan en snabbinformation vad videon innehåller:

Filmen beskriver bland annat cancerbehandling på Santa Croce cliniken i Schweiz. Klaus Linde från Munchentechnological university kritiserar Changstudien från 2005, där 102 studier av 110 exkluderades på oklara grunder.

Pediatrikern och homeopaten Heiner Freis studie på barn med ADHD visar att homeopati fungerar för barn med beteendeproblem.
Kossor, homeopati och placeboeffekt och konstaterandet att en kollektiv placeboeffekt på 18 000 hönsfåglar verkar inte rimlig.

Fysikern Stephan Baumgartner och biologen Tim Jägers studier på sjuka plantor och potentierad arsenik visar att växter som fick behandling med homeopati växer bättre än de som bara fick placebo. Stephen Baumgartner: ”How this can be explained is a totally open question. I think that the scientific knowledge has to fill a big gap”

Filmen är mycket sevärd och det känns fint att se en film som är positiv till homeopati. Kanske vi kan våga hoppas på att den negativa trenden sakta men säkert vänder, och sjuka människor får tillgång till botande terapier.

Skärmavbild 2014-05-06 kl. 21.33.52
Placebokontrollerad studie på plantor utesluter ALL placeboeffekt

 

Text: Marina Szöges

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.