Läkemedelsvärlden inte ”Oberoende om läkemedel” ­ Publicerar vinklad artikel om vaccin

38
1041

 

När den ”oberoende granskande” tidningen, Läkemedelsvärlden, LmV publicerade en artikel om vaccin, visade den sig vara allt annat än ”oberoende”

Efter den hysteriska vaccinpropagandan 2009, när alla skulle vaccinera sig och den därefter uppkomna narkolepsiskandalen, har många blivit tveksamma till vaccin.

Vaccinindustrin och dess representanter har med oro sett för dem en negativ utveckling,  växande vaccinkritik, främst på nätet. Människor börjar bli tveksamma till vaccin och färre tog säsonginfluensavaccin i vintras.

Nu har tidningen Läkemedelsvärlden LmV som har som slogan ”oberoende om läkemedel” som ges ut av Apotekarsocieteten, en ideel och obunden organisation som verkar för ökad kunskap om läkemedel, gjort slag i saken och försöker bättra på vaccinindustrins skamfilade rykte.  Journalisten Amina Manzoor har skrivit en artikel som mer påminner om vaccinpropaganda än om en saklig och objektiv förklaring, varför människor ifrågasätter vaccination.

Artikeln heter ”Vaccinrädslan”

Artikelförfattaren går helt på linjen att vaccin är bra för folket och vaccinmotstånd är okunnighet.

Artikeln börjar med att ”de flesta barnsjukdomar är idag ett minne blott i Sverige sedan vi började med allmän vaccination”  Och därmed är ribban lagd – vaccin är bra för folkhälsan, basta.

Först tar Manzoor upp människors rädsla för vaccin. Hon visar en viss förståelse, som om det är normalt att vara orolig. Det blev ju litet tokigt med svininfluensavaccinet, men tidningen låter oss förstå att det var ”en ny biverkning” och dessutom var det ”ett helt annat vaccin som användes under influensapandemin under 2009”.

Manzoor vill invagga oss i säkerhet att det aldrig kommer ske igen och det var dessutom bara en engångsföreteelse. Men sanningen är tyvärr den att vaccinbiverkningar har uppstått i alla tider, ända sedan *Edward Jenner började vaccinera mot smittkoppor.

Efter den allmänna inledningen blir det Torbjörn Sasserssons tur att få uttala sig i egenskap av skapare av sajten vaccin.me. Han är kritisk till att myndigheter och medier  inte påtalar riskerna med vaccin, och säger – Vi publicerar det som SvD och DN borde publicera löpande….och det finns massor av studier som visar att vaccin är skadliga” och han frågar sig ”varför hänvisar myndigheter inte till dem?”

En mycket bra fråga – varför tar myndigheter inte fasta på dessa studier och varför skriver inte media oftare om detta?

Inget intresse verkar finnas. Och ”Tidningen Läkemedelsvärlden” hade inte heller intresse, trots att den skryter om att vara oberoende. Bland annat lägger artikelförfattaren upp siffror som visar att 34 000 personer fick mässlingen förra året i europa och 8 dog.

Men räknar man ut hur stor risken är att bli sjuk eller dö, blir siffran mycket låg. Risken att dö av mässling är 0,024%.  Man kan kan fråga sig, var kommer denna överdrivna mässlingrädsla ifrån? Inte kommer den från verkligheten i alla fall. Jag kommer ihåg när jag var liten och nästan alla barnen fick mässlingen. Ingen var speciellt orolig, det var normalt att barnen fick barnsjukdomar på den tiden. Men nu för tiden målas det upp som rena katastrofen, när ett barn får mässling.

En skeptiker som heter CJ Åkerberg får sista ordet i artikeln. Han är bekymrad att antivaccinationsrörelsen ska få fotfäste. Och har därför startat en sajt, som ska vara en motrörelse till den.

Det är mycket märkligt att Tidningen läkemedelsvärlden lyfter fram en skeptiker och låter honom få uttala sig om saker han har noll utbildning i. CJ Åkerberg har ingen medicinsk utbildning och arbetar som konsultchef inom teknikinformation. Han är en av skaparna till Skeptikerpodden och dessutom driver han en skeptisk blogg under namnet, Tankebrott.

Artikeln på Tidningen Läkemedelsvärlden är starkt vinklad och artikelförfattaren har skickligt gjort negativa syftningar, så att läsare av artikeln ska tro att vaccin är bra för  hälsan och kritiker till vaccin är okunniga och lider av ett ”kunskaps – och auktoritetsförakt”.

Man behöver fråga sig om vaccination är lösningen på sjukdomar eller om vaccination kanske snarare är skaparen av sjukdomar. Okey barn kanske inte får mässling och kikhosta så ofta idag, men vad får de istället? Var kommer alla autistiska barn ifrån, alla asberger och bokstavskombinationer….och alla unga vuxna med särskilda behov, extra stöd i hemmet och behov av ”god man” m.m…?

Och så länge man inte har en godtagbar förklaring varför autism och andra allvarliga sjukdomar ökar i samhället bör man vara försiktig med att injicera giftiga ämnen i barns små kroppar.

Mer att läsa på vaccin.me: 

Tidningen Läkemedelsvärlden smular sönder sin egen slogan, springer vaccinärenden och förvillar läsare

………………………

Edward Jenner, vaccinationens fader,  var inte läkare !

Han studerade kirurgi, men tog vad jag förstår ingen läkarexamen, fast han arbetade som läkare. (Är det inte sådant som kallas kvacksalveri?)

*Jenner did not take any examinations to receive his medical degree, but purchased a medical degree in 1792, from a Scottish University, the University of St. Andrews, and subsequently would apply for a degree from Oxford University, which he was granted. Läs mer

 

38 KOMMENTARER

 1. Hej,

  Vad kul att du läst artikeln och uppmärksammat mitt deltagande.

  En liten iakttagelse: helt korrekt, jag är inte utbildad inom sjukvård, men det har jag aldrig heller påstått. Faktum är att jag går rätt långt i att hänvisa till källor och personer som -är- kunniga inom området.

  Min fråga tillbaka är; varför inte samma kritiska öga på Sassersson? Han har ingen utbildning i området.

 2. As often the case for surgeons during his time – Jenner was an apprentice and got a hands on education. His efforts was recognised by the Royal Society in 1788, and St.Andrews accepted to evaluate his credentials whether they were equivalent to a degree.
  As I understand it this is still practiced though usually only to evaluate foreign educations for regulated trades, and I guess it would be hard to come by an apprenticeship in ”academic” medicine nowadays…

 3. ”Det är mycket märkligt att Tidningen läkemedelsvärlden lyfter fram en skeptiker och låter honom få uttala sig om saker han har noll utbildning i. ”
  Det kan jag förvisso hålla med om, men då borde du ju också ifrågasätta Sasserssons auktoritet i sammanhanget. På vilket sätt menar du att han är lämpad att uttala sig om farorna med vaccin? Har han någon som helst medicinsk utbildning?

  • @Rune
   Man behöver ingen större medicinsk utbildning för att förstå farorna med vacciner, det räcker med att se och läsa alla berättelser med folk som dött och fått allvarliga biverkningar av vacciner. Jag tycker personligen verkligheten är viktigare än vad som visas i ett provrör, men även vetenskapliga undersökningar (som är objektiva) påvisar hur farliga vacciner är. Vill man läsa objektiva fakta är det bara att gå in på http://www.vaccin.me där finns det mesta man behöver veta för att förstå vad det innebär att spruta in en giftcoctail med vaccin i det biologiska systemet.

   • Problemet som jag ser det med sajter antivaccinsajter som vaccin.me är att informationen som sprids därifrån är extremt vinklad och många gånger innehåller rena lögner. Dessutom är mitt intryck att många påstådda vaccinoffer egentligen gjort logiska felslut gällande vad som orsakat deras problem, dvs att de tror att vaccinen orsakat deras problem, fast det egentligen är något annat. Till exempel kopplingen mellan autism och vaccin är ett tydligt exempel på ett logiskt felslut, vilket visats mycket tydligt med vetenskapliga studier.

    Du nämner att det finns vetenskapliga studier som visar att vaccin är farliga. Är de publicerade på PubMed?

    • @Rune, vänligen ge exempel på en ”lögn” som står i vaccin.me. Och även ge exempel på ett felslut som en vaccinskadad har gjort. Alltså exempel ur livet dvs en vaccinskadad persons s.k felslut. Sedan skulle jag också vilja se vetenskapliga studier som visar på logiska felslut koppling mellan vaccin och autism.

     Alltså jag efterlyster 3 saker:
     1. Patientexempel på ett ”logiskt felslut” kopplilng mellan vaccin och autism.
     2. Vetenskapliga studier som bevisar ”logiska felslut” mellan autism och vaccin.
     3. Exempel på enligt dig ”lögner” som står i vaccin.me.

     • 1. Bara för att klargöra så var mitt påstående om autism inte specifikt riktat mot vaccin.me. Jenny McCarthy är känt exempel på någon som felaktigt gjort kopplingen mellan vaccin och autism. Orsaken till autism är än så länge inte helt klarlagd, men den anses ha genetiska orsaker.

      http://www.autismsciencefoundation.org/autismandvaccines.html

      http://sv.wikipedia.org/wiki/Autism

      2. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10376617

      3. Exempel på en lögn: http://vaccin.me/2011/11/22/studie-vaccinerade-barn-har-upp-till-5-ganger-fler-sjukdomar-an-ovaccinerade/

      Att använda denna jämförande studie för att visa att vaccin är farligt anser jag vara att medvetet ljuga. Om ni var måna om att sprida fakta, så borde ni inte publicera sånt här. Tycker du själv att det är seriöst att jämföra den tyska vetenskapliga studien med en helt okontrollerad webbenkät?

     • Rune, jag håller inte med.
      1. Varför skulle det vara genetiskt. Och om det är genetiskt vad är det då som förstör barnens gener?
      Autism och autismliknande sjukdomar har ökat katastrofalt senaste tio åren och det beror inte heller på att läkarvården har blivit ”bättre på att diagnostisera”

      2. Studien du skickar in handlar om forskning på MMR,mässling påssjuka och röda hund och koppling till autism. Min fråga var litet vidare. Jag frågade efter en studie mellan autism och vaccin. För att en studie skall vara tillförlitlig måste man göra forskning mellan skillnad hälsoläge mellan ovaccinerade och vaccinerade barn.

      3. Det är sådana studier som behöver göras. Alltså jämföra hälsoläget mellan ovaccinerde och vaccinerade barn. Sedan kanske det inte är helt korrekt att göra jämförelse på sättet man gjort i denna studie. Men hur som helst så visar jämförelsen en del av en otrevlig sanning, som de vaccintrogna inte vill veta. Men föräldrar vill.

      Läs inlägget från Michaela, mamma till ovaccinerad dotter längre ner här kl 12.23.

    • @Rune
     Det är meningslöst att ens försöka driva en vettig diskussion med dig, du är precis som alla andra skeptiker som vänder och vrider på sanningen så den ska passa din uppfattning och världsbild. Sajten http://www.vaccin.me är en av de få som verkligen vågar lyfta fram sanningar i dagsljuset, tack vare den och andra bra alternativa sajter får människor möjlighet att få objektiva fakta som de kan basera sina beslut på. Det kanske är just därför som du blir så frustrerad över den…

     • @ Janne
      Nu tycker jag du är fördomsfull. Jag må vara skeptiskt lagd, men du kan omöjligt veta vad jag tycker och tror i denna fråga. Det existerar ingen skeptisk konspiration där alla tycker lika.

      Jag är genuint nyfiken på de studier du skrev om tidigare. Har du någon länk?

 4. Det finns många videoklipp på youtube som visar att vaccin kan skapa allvarliga biverkningar. Här nedan några exempel:

  .

 5. CJ Åkerberg du som driver bloggen Tankebrott.nu, min uppgift är inte att vara expert i medicin utan att göra ett bra journalistiskt arbete dvs försöka bidra till att lyfta de vetenskapliga rön och de varningssignaler som kommer från användarna av vaccin dvs medborgare.

  Att bli en auktoritet inom vaccinrisker är mycket enkelt i Sverige eftersom vaccinövertron är världsledande här. Därmed inte sagt att jag är en auktoritet. De mest insatta experterna/auktoriteterna inom vaccinskador omnämns ofta på sajten Vaccin.me.

  Där har vi lyckats att skapa medvetenhet kring riskerna med vaccin tack vare journalistiskt arbete.

  • Hej på dig Torbjörn.

   I artikeln ovan så säger du såhär: ”och det finns massor av studier som visar att vaccin är skadlig” Vilka studier syftar du på?

   • @Rune.
    Inte för att jag heter Torbjörn men jag kan upplysa dig om sambandet mellan Pandemrix och narkolepsi. Du vet det där vaccinet som ansågs ofarligt och bra testat, på den tiden när alla skulle vaccinera sig.

    Och nu har massor av barn fått narkolepsi och även vuxna. Detta är bara toppen på isberget. Det är en skandal av stora mått, men de vaccinpositiva blundar för detta. Ni bara kör på som om ingenting har hänt.

    Läkemedelsverkets egen studie visar att risken att insjukna i narkolepsi är sju gånger större för den som vaccinerade sig med Pandemrix än den som klokt nog avstod.

    Vaccinet som ansågs så säkert 2009 att hela befolkningen riskfritt kunde vaccineras inklusive barn och gravida rekommenderas inte alls idag. Risken att drabbas av narkolepsi är för stor enligt socialstyrelsen. SvD

    • Men vi fortsätter att vaccinera mot samma virus som Pandemrix-vaccinet! Med samma antigen! Den enda skillnaden är att adjuvanset är ändrat. Rekommendationerna om vaccinering mot A(h1n1) har i grunden inte ändrats.
     Utslaget att vaccinet Pandemrix har tagits bort är vetenskapligt grundat, men inte ett argument för att vaccinationer i sig är skadliga! Du (Marina) och Janne gör precis det ni anklagar alla ”skeptiker” för – selektiva och icke-kontextuella citeringar.

    • Tack Marina.

     Visst är du en av dem som driver vaccin.me? Då antar jag att du har koll dessa studier. Det jag specifikt är intresserad av är om det finns några studier eller metanalyser som undersökt om våra barnvaccin ger några biverkningar på sikt. Det jag är ute efter är en studie liknande denna: http://vaccin.me/2011/11/22/studie-vaccinerade-barn-har-upp-till-5-ganger-fler-sjukdomar-an-ovaccinerade/ , men som är vetenskapligt korrekt utförd. Existerar det en sådan?

     En fråga till: Ni som arbetar med vaccin.me, vad har ni för utbildning inom det medicinska området?

     • Jag skulle vilja tillägga en sak till berörda skeptiker. Att jag skrev att CJ Åkerberg inte har medicinsk utbildning satte jag alltså i relation till att han var tillfrågad som sakkunnig mot vaccinkritiker. Journalisten som skrev artikeln visade dåligt omdöme när hon låter en It-tekniker uttala sig. Dessutom har han en blogg vid namn ”Tankebrott” och att kalla sin blogg för något sådant säger en hel del.

      Vi är många som ifrågasätter vaccin, och som har insett att vaccin kan skapa allvarliga biverkningar och även dödsfall. Och allvarligt talat ”Rune”, det räcker med sunt förnuft för att förstå det.

     • Hej Rune!

      Det har aldrig gjorts några långtidsstudier på vacciners negativa biverkningar. Det hade helt enkelt blivit för dyrt så man förlitar sig till spontanrapportering (exakt hur detta fungerar är svårt att avgöra då man alltför ofta hör att inget orsakssamband kan hittas… men just vid massvaccineringar blir det svårt att förneka samband, något som setts vid ett flertal tillfällen). De som utbildar om vaccin är också de som tillverkar dem.
      Såhär skriver LMV om metaanalyser: http://www.lakemedelsvarlden.se/zino.aspx?articleID=2080

      Jag har medicinsk utbildning men jag kan inte påstå att den är något värt i vaccinationsfrågan.

     • Hej Rune,
      Rörelser likt vaccin.me är inte intresserade av att titta på studier som faktiskt har gjorts, exempelvis de omfattande studierna i Danmark på hela födelsekohorter under mer än 10 års uppföljningstid, där varken autism eller ökad (eller för den delen minskad allmän) sjuklighet har kunnat beläggas. Studierna torde enkelt kunna hittas via Sundhetsstyrelsens hemsida (www.sst.dk) under ”Faglig rådgivning”.

     • Jag vet inte vad jag ska säga… Snacka om ”källkritik”… Vad är felet med den nyligen publicerade Cochrane-rapporten (Demicheli V, Rivetti A, Debalini MG, Di Pietrantonj C. Vaccines for measles, mumps and rubella in children. Cochrane Database of Systematic Reviews 2012, Issue 2. Art. No.: CD004407) vars slutsatser säger att skyddet mot mässling är 95% för vaccinerade och 92% för ”house-hold contacts”, skyddet mot påssjuka är 69-81% beroende på vilket vaccin som använts och ”Exposure to the MMR vaccine was unlikely to be associated with autism, asthma, leukaemia, hay fever, type 1 diabetes, gait disturbance, Crohn’s disease, demyelinating diseases, bacterial or viral infections.”

 6. För ca 10 år sedan fick jag information om vacciner som gjorde att jag blev intresserad och ville fördjupa mig i ämnet.

  Jag var noggrann. Varför?
  En drivkraft var min ofödda dotter och att jag såg och läste om sjuka barn. Jag ville inte äventyra mitt barns hälsa. och jag tyckte att det var märkligt att efter vaccinspruta fick min vänninas dotter astmaanfall och inkörd på akuten. Jag såg hur barn blev allergiska som tidigare varit friska.

  Jag mötte autiska barn och läste om en artikel i Lancet där en läkare sett samband mellan autism och vaccin. Jag träffade en sorgsen mamma med en pojke som gick med aktahjälm och fått dålig balans och hjärnpåverkan efter en vaccination – mamman visste att det var vaccinet men läkaren sa att det fanns inget samband. Jag träffade flera sorgsna mammor som inte kände sig mötta av läkarvärlden.

  Vet ni, när min baby var 2 månader visste jag i hela mitt hjärta att jag INTE skulle vaccinera min dotter. Jag var fullständigt trygg med beslutet.

  Min dotter är 9 år. Och hur mår hon då som inte fått en spruta? Hon mår oerhört bra, frisk och hälsan själv. Inga allergier, inga läs och skriv svårigheter, starkt immunförsvar m.m. Kan man säga att hon är ovanligt frisk…det känns så!

  Så stort tack till hennes pappa som öppnande ögonen på mig och stort tack till den homoepat i Danmark för 20 år sedan som öppnade ögonen på honom!

  • Inget av mina barn är vaccinerat, inget är allergiskt, inget har läs och skriv svårigheter, inget har haft någon som helst allvarlig sjukdom.
   Mina barn är som Michaelas barn ”ovanligt” friska.
   Av alla de som jag känner som har ovaccinerade barn är inget av de barnen allergiskt eller har läs och skriv svårigheter eller lider av någon allvarlig sjukdom.
   Finns det fler besökare av den här sidan som har ovaccinerade barn så vore det intressant att få ta del av hur de mår.

  • Jag svarar här nere istället, eftersom det inte gick fortsätta där uppe.

   ”1. Varför skulle det vara genetiskt. Och om det är genetiskt vad är det då som förstör barnens gener?”

   Jag vet inte, men det finns väl massor av andra tänkbara förklaringar än att det skulle bero på vaccin? Vi människor kommer ju dagligen i kontakt med tusentals ämnen via maten och miljön och det kan ju lika gärna vara någon av dessa ämnen och är boven i dramat.

   ”Autism och autismliknande sjukdomar har ökat katastrofalt senaste tio åren och det beror inte heller på att läkarvården har blivit ”bättre på att diagnostisera”

   Utifrån vad jag har läst så förklaras ökningen med bättre diagnostisering och att man infogat även högfungerande autism(asperger etc) i statistiken.

   ”2. Studien du skickar in handlar om forskning på MMR,mässling påssjuka och röda hund och koppling till autism. Min fråga var litet vidare. Jag frågade efter en studie mellan autism och vaccin. För att en studie skall vara tillförlitlig måste man göra forskning mellan skillnad hälsoläge mellan ovaccinerade och vaccinerade barn.”

   Ok. En seriös sådan studie motsätter jag mig såklart inte. Det vore ju bra om vi en gång för alla kunde slå hål på myten om kopplingen mellan vaccin och autism

   ”3. Det är sådana studier som behöver göras. Alltså jämföra hälsoläget mellan ovaccinerde och vaccinerade barn. Sedan kanske det inte är helt korrekt att göra jämförelse på sättet man gjort i denna studie. Men hur som helst så visar jämförelsen en del av en otrevlig sanning, som de vaccintrogna inte vill veta. Men föräldrar vill.”

   Jag anser också att en seriös, stor och oberoende studie borde göras. Det cirkulerar i mina en massa rykten och spekulationer runt vaccin som vi bör undersöka sanningshalten i.

 7. Rune: ”Jag anser också att en seriös, stor och oberoende studie borde göras. Det cirkulerar i mina en massa rykten och spekulationer runt vaccin som vi bör undersöka sanningshalten i.”

  Smittsskyddsinstitutet borde göra det. Istället presenterar de beräkningar (=spekulationer) att först räddades ca 6 personers liv och sedan sa de att 60 liv mha Pandemrix. Det lägger ut en rökridå bakom ”beräkningar” som är ovetenskapliga istället för att göra analyser av hur de neurologiska och immunologiska skadorna kan ha öka bland de 5,3 miljoner svenskar som fick Pamdemrix. Projektet måste löpa kanske 20-30 år med start 2009.

  Vi på Vaccin.me har föreslagit det till Regeringen (sittande Riksdagsledamöter) och endast en politiker har svarat. Det var Göran Hägglund men han duckade helt inför det vi skrev. Hans svar handlade om att man tar allvar på att många fick narkolepsi, men det var inte det vårt brev överhuvudtaget handlade om.

  Vårt förslag handlade om att de förmodade neurologiska och immunologiska skadorna kan öka bland de 5,3 miljoner svenskar som fick Pamdemrix.

  Både Regeringen och Smitsskyddsinstitutet vägrar ta i detta eftersom en sådan undersökning kan leda till att beslutet att massvaccinera svenska folket kan lett till att inte bara 100-200 barn fick narkolepsi utan även att miljontals människor skadats och även dött av en av de värsta felbesluten i svensk historia gällande folkhälsa.

  Så med andra ord; det är Smittskyddsinstitutet och Regeringen och Landstingen som har HELA bevisbördan att bevisa att vaccin fungerar och att vaccin inte är skadliga.

  Men de vägrar att ta ansvar. Alltså måste vi folket ta det ansvar för vår egen skull.

  Läs mer:
  http://vaccin.me/2012/03/02/regeringen-ta-ansvar-och-jamfor-53-miljoner-vaccinerade-svenskars-ode-med-4-miljoner-ovaccinerade/

 8. Nu får jag visst fortsätta här nere igen 🙂 Det här kommentatorsystemet är inte helt optimalt att debattera i.

  Szöges skriver:
  ”Vi är många som ifrågasätter vaccin, och som har insett att vaccin kan skapa allvarliga biverkningar och även dödsfall. Och allvarligt talat ”Rune”, det räcker med sunt förnuft för att förstå det.”

  Oavsett om man förespråkar vaccin eller kritiserar det så anser jag att man bör vara väl påläst. Med tanke på de risker man utsätter ett ovaccinerat barn för så har man också ett stort ansvar att den information man för vidare är korrekt.

  Sen ska man väl inte fästa alltför stor tilltro till auktoriteter heller, men jag tycker ändå att det är en relavant fråga att få veta vad människorna bakom vaccin.me har för medicinsk bakgrund.

  Sunt förnuft i all ära, men vad som räknas inom detta område är vetenskapliga studier. Jag har ärligt talat sett väldigt få sådana som ger något som helst stöd åt er väldigt högljudda kritik. Om vi tar autism/kvicksilver/vaccin-exemplet som vi diskuterade tidigare, så finns det faktiskt ett flertal studier på PubMed som tydligt visar på att det inte finns någon koppling däremellan. Trots detta så fortsätter ni att mala på om detta, vilket gör det svårt att ta er på allvar. Det är precis som om ni bestämt er för att vaccin är farligt och oavsett vad ni möts av för motbevis så fortsätter ni i samma gamla hjulspår.

  Kritisera gärna, men försök göra det på ett sakligt och framförallt ärligt sätt.

  • Rune, ett barn blir utsatt för risk när man injicerar kvicksilver, aluminium, skvalen m.m i det.

   Och är du påläst själv? Är du det, så lägg fram studier som visar att vaccin är ba för hälsan. Alltså studier som är gjorda av andra än industrin själv. En bra studie med två grupper en vaccinerad och en ovaccinerad och jämföra hälsoläget på dessa. Och så länge det inte finns en sådan kan ingen garantera att vaccin är bra för hälsan.

   Var kommer alla autistiska barn ifrån, alla asberger och bokstavskombinationer. Var kommer alla allergier ifrån? Så länge man inte kan svara på dessa frågor tycker jag att försiktighet skall råda vad gäller vacciner.

   Alltså hela idén är befängd att tro att hälsa kan uppnås genom att injicera gifter. Snudd på lika primitivt som på 1700 talet, när man trodde att patienter kunde botas med kvicksilver, opium och åderlåtning.

  • Rune det finns väldigt mycket skrivet av forskare om vaccinationers nackdelar, exempel på böcker skrivna på svenska är:
   Den vita lögnen av Professor Robert S. Mendelsohn.
   Beteendestörningar i barndomen Sambandet med vaccination av PhD. Viera Schreiber.
   Vaccinationer – fördelar och nackdelar av Dr.Jackie Swartz. Han skriver även artiklar om vaccin exempelvis:
   http://www.dn.se/debatt/vi-ska-granska-vara-rad-om-masslingen
   En ny bok som jag inte har hunnit läsa än är:
   Vaccinationer : risker och skador av Mayer Eisenstein, Neil Z Miller.
   Sen finns det naturligtvis även en uppsjö av böcker skrivna av forskare på engelska som exempelvis:
   Divided Legacy Twentieth- century medicine: The bacteriological era av Harris L. Coulter.

  • ”Oavsett om man förespråkar vaccin eller kritiserar det så anser jag att man bör vara väl påläst. Med tanke på de risker man utsätter ett ovaccinerat barn för så har man också ett stort ansvar att den information man för vidare är korrekt.” Rune, märker du själv att du häver ur dig inpräntade fraser utan att med säkerhet veta om det är sant? Är du säker på att ovaccinerade barn löper en större risk för ohälsa och sjukdom än vaccinerade? Hur i så fall? Som sagt, var finns långtidsstudierna och studierna som jämför vaccinerade med ovaccinerade? Visste du att ofta när man gör studier så jämför man två olika vaccin? Man kan också använda ett ”vaccin” utan smittämne för att jämföra ett med smittämne. Som t ex Gardasil. Om Al har allvarliga biverkningar så lär båda grupperna få biverkningar från detta ämne medan utförarna ser detta som ett tecken på att Gardasil inte ger mycket biverkningar.

   Det finns en massa bevis på att vacciner leder till neurologiska skador. För att nämna något:

   Flera epidemiologiska studier har också visat ett signifikant samband mellan kvicksilverexponering och ASD. I föreläsningen (i inlägget nedan) förklarar Dr Theoharides att epidemiologiska studier inte ger en förklaring till hur vi fungerar på individnivå. Han har flera publikationer på pubmed. http://vaccin.me/2012/03/26/lakare-fornekar-gifters-roll-i-sjukdom/

   Kan en sjukdom som snabbt ökar i frekvens vara genetiskt betingad?
   Grundsvaret på denna fråga är nej. Gener är som hårda partiklar. De slits inte ut, de smälter inte samman och de förändras inte på något systematiskt sätt av den omvärld i vilka de förekommer. Med mycket låg frekvens omformas – muterar – de och då oftast på ett sätt som inte gynnar dess bärare. Detta innebär att en populations (samhällets) genetiska sammansättning förändras endast långsamt över tid. De gener som finns i en generation, återkommer i kopierad form till nästa generation. Skadade anlag som tillkommer på grund av nya mutationer balanseras av att ett motsvarande antal anlag försvinner på grund av att deras bärare överlever kortare tid eller får färre barn än normalt. Det råder således stor tröghet vad gäller frekvenserna varmed olika genetiska kombinationer förekommer i populationen. Det innebär att om en sjukdom är strikt genetiskt betingad, det vill säga om det är bärarna av en viss genkombination som drabbas av sjukdomen och endast dessa, så kommer frekvensen av sjukdomen att vara i det närmsta konstant över tid. En i strikt språkbruk genetiskt sjukdom kan således vare sig öka eller minska i snabb takt.

   Här är ett dokument om aluminium, ”Aluminum, Vaccines and Autism” http://drtenpenny.com/Documents/Aluminum%20part%201.pdf

   Aluminium (Al) är den mest använda vaccinadjuvansen. Ämnet är ett nervgift och en stark immunstimulator. Detta gör också att Al har potential för att framkalla neurologiska störningar. Barn är mer känsliga än vuxna för gifter och eftersom Al kan leda till nedsatt kognitiv förmåga och autoimmunitet hos vuxna, är det orimligt att tro att barn inte tar skada efter upprepade vaccineringar med Al. Ett samband har visats i en jämförelse mellan förekomsten av autismspektrumstörningar och användandet av Al i vaccin. http://omsj.org/reports/tomljenovic%202011.pdf

   Till slut vill jag tipsa om boken ”Vaccinationer: risker och skador”. http://vaccin.me/2012/04/12/ny-bok-pa-svenska-om-vaccinationernas-risker-och-skador-utkommer-om-nagra-veckor/

   Boken går igenom alla de sjukdomar som man idag erbjuds vaccin mot i USA (vilket inkluderar alla de sjukdomar som vi vaccineras mot i Sverige och Finland också). Upplägget är enkelt och pedagogiskt: man får veta hur sjukdomen tar sig uttryck, hur pass farlig den egentligen är, vad vaccinet mot den har åstadkommit och vilka risker som finns förknippade med just det vaccinet. Informationen baseras på vetenskapliga artiklar publicerade i medicinska tidskrifter. Kapitlen kompletteras med utdrag ur VAERS, det amerikanska rapporteringssystemet för vaccinbiverkningar.

  • Rune.
   När min son föddes 1963 kunde jag inte ta på mitt ansvar att utsätta honom för de risker att bli skadad av de gifter vaccin innehåller. Däremot visste jag att med rätt kost och uppfostran var risken för komplikationer av barnsjukdomarna väldigt liten. Han var ett väldigt friskt barn och har varit frisk även som vuxen. Mässlingen gick han igenom utan svårigheter. Att vi är omgivna av en massa gifter i vår miljö och föda är ingen ursäkt för att ge små barn ytterligare gifter.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.