Tårta för alla tillfällen

0
1072
Foto: Pixabay

Det finns många olika populära tårtor att välja bland och många tårtälskare säger att det finns en tårta för varje tillfälle. Det finns olika tårtsorter, en del är väldigt klassiska och ska se ut på ett visst sätt. Men sedan finns det tårtsorter som du kan leka med lite hur du vill. Vad sägs som en fototårta eller en motivtårta för att liva upp kalaset med?

  • Välj mellan olika tårtsorter
  • Tårtor med klassiskt utseende
  • Fototårtor
  • Motivtårtor

Tårtor till olika tillställningar

Det kan aldrig gå fel med en klassisk tårta som exempelvis prinsesstårta eller Schwarzwaldtårta. Men det finns så mycket mer du kan göra av tårtor och du kan anpassa din tårta för olika tillfällen. Idag är det väldigt populärt både med fototårtor och motivtårtor. På en fototårta kan du välja ut en valfri bild och göra den till ett slags oblat som sedan placeras på toppen av tårtan.

En motivtårta går att variera i all oändlighet och du kan i princip välja vilket tema du vill till en tårta. Att skapa en riktigt snygg motivtårta är ett riktigt hantverk och kan vara svårt. Du behöver inte göra allting själv om du inte är kunskapen eller tiden och kan få hjälp med din tårta. Du bestämmer tema och utseende men låter ett proffs göra tårtan åt dig.

Smaken är viktigt

Självklart är utseendet viktigt på en tårta, det är trots allt det du och dina gäster ser först. Men en snygg tårta som inte smakar gott kommer ändå att göra de flesta besvikna. Därför är det viktigt att du även lägger fokus på hur tårtan ska smaka, och även här finns det anledning till att faktiskt ta hjälp av proffs när du ska ha en tårta.

Dels behöver du välja vilka smaker du vill ha på tårtan och dessa måste passa ihop, men du behöver också lyckas balansera smakerna på ett bra sätt. Det finns en del klassiska smaker som passar bra ihop och som kan vara bra att ha i åtanke. Exempelvis passar hallon bäst med vanlig choklad medan jordgubbe passar riktigt bra med vitchoklad. Försök tänk att smakerna ska komplettera varandra.

En perfekt tårta

Exakt vad en perfekt tårta är kommer såklart att variera från person till person, som alltid när det gäller smak. Men viktigt är att tårtan känns saftig utan att bli blöt och geggig. Den ska också vara lagom söt. Den måste hålla ihop på ett bra sätt eftersom de oftast ska transporteras. På en perfekt tårta syns det att man lagt lite extra energi på alla små detaljer.

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.