Läkare – Vi låter läkemedelsbolag lura oss hela tiden

8
787

 

Läkaren Ben Goldacre, författare till boken ”Bad Pharma” är kritisk till att läkemedelsindustrin mörkar de studier som visar dåligt resultat.

– Om vi bara får se de positiva resultaten blir vi missledda, menar han.

Ben Goldacre säger att det är ett problem med all ”okänd data” som inte redovisas, och menar att hälften av alla studier som har utförts aldrig publiceras. Vidare säger han att vi också vet att studier med positiva resultat har dubbelt så stor chans att publiceras som studier med nagetavivt resultat. Och vi vet också att när läkemedelsindustrin sponsrar studier så är det fyra gånger större sannolikhet att slutresultatet blir positivt.

Så säger Goldacre, men han är inte ensam om att tycka det börjar gå för långt. Likaså Jur. kand Ulla Lindén anser det börjar bli dags att göra någonting och skriver på sin blogg att Svensk sjukvård behöver en haverikommission och menar att det är ” hög tid att man gör något landsomfattande och genomgripande för att förbättra hälso- och sjukvården och sätter stopp för att 100.000 personer skadas av felbehandlingar och 3.000 dör varje år”

Cochrane institutet

På högt ansedda Cochrane institutet bekymrar man sig över att när de ska göra sina genomgripande analyser får de inte tillgång till alla studier. Peter C. Götzsche, chef för  Nordic Cochran institutet menar att ”pengarna bestämmer allt på läkemedelsområdet. Skillnaden mellan en ärlig dataanalys och en inte helt så ärlig kan vara värd miljarder av dollar på världsmarknaden. En fingervisning hur mycket som mörkas av läkemedelsindustrin framkommer när bolagen blir stämda. Först då blir internt material offentligt”

– Det ligger ofta på runt hälften av data som har ”försvunnit”. Men det är värre än så eftersom det som publiceras är ”masserade” uppgifter som manipulerats tills de visar det man vill att studien skall visa, säger Peter C. Götzsche.

Det börjar mer och mer bli uppenbart att läkemedelsindustrin fuskar. Nu sist i raden av avslöjanden, där det uppdagades att Pfizers inte redovisade alla studier för läkemedelsverket, när den antidepressiva drogen Edronax skulle godkännas av läkemedelsverket.

Rimligt vore att tillsätta denna haverikommission som juristen Ulla Lindén skriver om på sin bloggg. För det vi nu ser är en sjukvård som gör skäl för sitt namn ”sjuk-vård”. Det är dags att börja fokusera på ”det friska” och ge det kraft att växa på ”det sjukas” bekostnad. Där har vi homeopater och andra terapeuter med vår kunskap mycket att ge,  att hjälpa människor att bli friska. Och då menar jag att bli frisk och inte enbart symtomlindring, som i sig inte är fel, men inte är slutmålet.

 

Källhänvisning:

Dold information en del av läkemedelsindustrin
Resultat från medicintester mörkas
Socialstyrelsen
Vård-Jurist Bloggen

Big Pharma kriminalitet inte längre en konspirationsteori: Mutor, bedrägeri, prisöverenskommelser nu offentlig handling: NaturalNews

Text: Marina Szöges

 

 

8 KOMMENTARER

 1. Detta är så fruktansvärt att man inte vill tro att det är sant! Tråkigt nog har ’den tysta massan’ valt att inte tro på informationen i alldeles för många år. Man orkar helt enkelt inte med verkligheten. Sanningen är alldeles för jobbig att ta in. Under årens lopp, har jag hört kommentarer som ’Så illa kan det helt enkelt inte vara’, eller ’Nej, nej, myndigheterna skulle aldrig acceptera sådant’ (ha!), eller ’Nu får du sluta, jag har inte tid att engagera mig i sånt’…. …
  Äntligen börjar folk vakna lite varstans – även om mycken skada tyvärr redan är skedd. Tack vare internet och eldsjälarna som publicerar information (och inte ger upp – trots motstånd av olika slag!) är det fler och fler som börjar inse att vi måste läsa, lära och agera ..mera!

 2. Så viktig artikel och håller med kommentaren!
  Hur kan vi agera? Jag vet inte riktigt, men stöd de som kämpar för det goda, det vi mår bra av och gör oss friska utan biverkningar!
  Det tar kraft och tid att vända på en sjuk häst.

  • Ja, vi blir fler och vi fortsätter att stödja dem som kämpar för ett sundare samhälle! Mitt i eländet kunde jag inte låta bli att fnissa åt ’..vända på en sjuk häst’ – eftersom en hel del sjuka hästar ’nyligen’ blivit förvandlade till friska kossor istället! Hur många år har det pågått tro? Ytterligare ett symptom på ett samhälle där myndigheternas slapphet gjort att fusk blivit norm. Sorry för min ’kovändning’ i diskussionen. 😉

   • Och här nappar också jag på kossor och hästar som hamnade i lasagnen. Har ni hört den här; ”Alla barnen åt lasagne utom Conny för det var hans ponny”

    Skämt åsido, att äta häst är väl inte värre än att äta oxe, om man är köttätare alltså, men det som är litet ruskigt i denna kötthärva är att många hästar idag får det antiinflamatoriska och smärtstillande medlet fenylbutazon. Den häst som någon gång i sitt liv har fått detta medel får aldrig användas som föda. Livstidskarens kallas det. Häst”medicinen” kan i värsta fall orsaka fel på blodbilden, hjärtarytmi, hjärtsvikt och blödningar bland annat.

    Så vi får verkligen hoppas att det hästkött som Findus har använt inte är medicinerat med fenylbutazon och andra otrevligheter.

 3. Ja allting är bara ett enda gigantiskt lurendrejeri som läkemedelsindustrin håller på med, läs bara vad John Virapen berättar här: http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/kommitten_for_manskliga_rattigheter/pressrelease/view/tidigare-chef-foer-stort-laekemedelsbolag-om-jag-beraettade-allt-skulle-julian-assange-se-ut-som-en-amatoer-618137#.URtMFW5V6qs.facebook

  Skulle han tala ut och berätta allt han vet vore det bara en tidsfråga innan hela korthuset skulle ramla ihop!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.