Seminarium på Åland 4 – 5 maj 2013

  1
  811

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Seminariet riktar sig till alla homeopater i Norden. Målsättningen med mötet är att konsolidera homeopatins ställning som självständig vetenskap.

  Det första temat berör homeopatisk forskning. Vi kommer att diskutera lämpliga forskningsinriktningar och jag tänker presentera ett alternativ till randomiserade studier.

  Vi kommer även fördjupa oss i förhållandet mellan patient och terapeut och ställa begreppen ”Evidence-based Medicin” och ”Cognition-based Medicine” mot varandra. Jag skall ta upp placeboeffektens dilemma i sammanhanget.

  Med hjälp av en Lachesis-patient vill jag presentera ett ”dubbelblindtest för ett enskilt fall”.

  Slutligen kommer jag att belysa begreppen ”essens” och ”läkemedelstyp” med hjälp av ett Natrium carbonicum-fall. Jag kommer även att teckna upp riktlinjer för behandling av halvsidig huvudvärk (migrän).

  Som alltid, finns det naturligtvis tid för Era egna patientfall!

  Är det någonting som Ni önskar att jag skall ta upp, så tveka inte att kontakta mig senast i slutet av mars!

  Seminarium på Åland

  Tid: 4-5 maj 2013
  Plats: Godby
  Pris: 260 € eller 2300 SEK Anmälningsavgift: 100 € eller 900 SEK. Kom ihåg att anmälan är bindande Sista anmälningsdag: 8 april 2013

  Maria Eselböcks konto på Handelsbanken Bankkonto nr: 6667 700647678
  Gert Eselböcks konto Andelsbanken Åland Bankkonto nr: 557804-50037859

  Vi skickar ut ett detaljerat schema till alla deltagare senast 10 dagar före kursstart.

  Mat och boende:

  Ålands Idrottscenter i Godby, (var vi ska vara) har ett vandrarhem som ligger ca 50m ifrån. Adressen dit är www.idrottscenter.com. Ca 1 km ifrån ligger Godby Gästhem, www.godbygasthem.ax. Annars finns det hotell i Mariehamn, som ligger 15 km ifrån Godby, som går att boka via www.visitaland.com. Det är bäst att gå in på hemsidorna så får man genast reda på priser och lediga rum m.m.

  Ca 1 km ifrån ligger en thai-restaurang och en lunchrestaurang, och ca 3 km ifrån finns Ålands enda ölbryggeri var man också får lunch. För ytterligare information angående mat och boende, samt kommunikationer mellan Åland och Sverige / Finland, kontakta Nina Blomqvist, +358 18 43643 – jamiga@aland.net

  Jag ser fram emot ett givande möte med Er på Åland, där våren visar sina första tecken!

  Gert Eselböck

   

  __________________________________________________________

  1 KOMMENTAR

  1. Bra att samordna homeopaters åsikter, men var håller tillverkarna av homeopatiska medel till. Är det bara homeopatiska terapeuter som orkar driva detta trots små ekonomiska resurser?

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.