Se hur Maria Larsson och Anders Tegnell slingrar sig

3
1130

Maria Larsson litade på experterna.

Eftersom svininfluensan hade visat sig vara mild på södra halvklotet, är det nära till hands att tro att den skulle bli lika mild även på norra halvklotet.

Men Anders Tegnell en av experterna drog inte den slutsatsen. Han menar att man inte alls kunde veta att den skulle bli så lindrig, som den blev.

Maria Larsson – ”Vi litade på våra expertmyndigheter och det finns ju ett godkännandeförfarande hur vaccin godkänns och när det är godkänt ska det ju så klart vara väl fungerande”

Vidare säger hon ”Det som är regeringens uppgift är ju att se till att vi har en bra beredskap i vårt land för att möta farliga sjukdomar, pandemier och det var den planen vi hade som gick i verkställighet när WHO deklarerade att vi hade en pandemi”

Maria Larsson säger att planen gick i verkställande när WHO deklarerade pandemi. Men redan där skulle våra hälsovårdande myndigheter och politiker ha reagerat. WHO gjorde i samma veva om definitionen för vad en pandemi är, vilket innebär att även små flunsor kan uppgraderas till pandemier. Och det var också det man gjorde. – Den milda svininfluensan blev plötsligt en livsfarlig pandemi.

Reporter – Visst, du har de experter som du litar till, men å andra sidan, vi kunde se att det blev en lindrig influensa.

Maria Larsson – Fast det visste vi inte från början, och vi fick en lindrig omgång i Sverige.

Här är Maria Larsson antingen inte sanningsenlig eller okunnig om att innan den s.k. pandemin kom till Sverige hade den gått runt på södra halvklotet och där hade den visat sig inte alls utgöra någon allvarlig risk. Influensor kan ibland skapa följdsjukdomar, men denna influensa var inte ett dugg mer dödlig än andra influensor. Med andra ord, det fanns ingen anledning att massvaccinera folket.

Och Anders Tegnell slingrar sig och säger – Vi måste gå tillbaka till det läget när de här besluten fattades, då visste vi inte att det skulle bli en mild influensa och vi visste inte hur den skulle utvecklas.

Återigen, det visste man visst. Eller hade socialstyrelsen och vår hälsovårdsminister och övriga experter och beslutsfattare missat att kolla den saken.

Vidare säger Anders Tegnell – Det var första gången i världshistorien vi var i sånt lyckligt läge vi kunde göra något åt en pandemi.

Reporter – Kritiker säger att ni för mångmiljonbelopp redan hade köpt in alla dessa vaccin och därför skulle vi alla vaccineras. Ligger det någon sanning i det?

Anders Tegnell – Nej!

Maria Larsson – Nej det gör det inte, utan i samband med att WHO fastslog att det var en pandemi, då utlöstes de garantier, som vi hade tecknat med läkemedelsbolag. Det var landstingen som på socialstyrelsens rekommendation köpte vaccinerna. Och det är inbyggt i planeringen. När en pandemi konstateras av WHO går vår planering för det igång.

Länder tecknar kontrakt med läkemedelsindustrin att de ska köpa vaccin till befolkningen vid en eventuell pandemi. Strax därefter bryter det ut en pandemi. Men den kommer inte igång riktigt utan WHO är tvungen att hjälpa till genom att ändra definitionen för vad en pandemi är.  Och då har vi den ”livsfarliga” farsoten här. Och simsalabim Sverige blev lycklig ägare till 18 miljoner vaccindoser för 1.3 miljarder kronor. 

Industrin och WHO lurade Maria Larsson och alla experter. Och de lät sig luras.

Och sedan uppdagades att WHO, Margaret Chan och olika experter satt i dolda rum och tillsammans kokade ihop denna pandemi. Många av experterna som gav råd hade kopplingar till industrin.

Experter samarbetar med industrin
Kommitén som ger råd om själva pandemin är hemlig.

En beslutar om massvaccinering
18 hemliga män och kvinnor ger råd i dolda möten och Margareta Chan beslutar om vaccinering.

Tom Jeffersson från Cochrane institutet ifrågasatte redan 2009 hela pandemiidén och han kritiserade också WHOs ändring av pandemibegreppet.

Den nya definitionen vad en pandemi är passar in på en vanlig säsongsinfluensa, som därmed kan klassas som en pandemi. Vilket betyder att WHO i framtiden kan gradera upp varenda säsongsinfluensa till pandeminivå -varje år, om de så vill.

Marina Szöges

 

3 KOMMENTARER

  1. Det ser ut att vara en enda sjuk soppa av ekonomisk korruption och olagligt maktmissbruk långt över huvudena på allmänheten. Det kan vara dags visa upp den sorgliga sörjan och skrota allt som inte tål dagsljus. Det finns väl bara en väg att gå? Bryt allt samarbete med WHO. Folk där verkar blivit helt förblindade, det är deras ursäkt. Starta om först på ett nationellt plan och med människor som har vaknat för länge sedan och kan åstadkomma effektivare och praktiska handlingsplaner för bästa hälsa. Det är min uppriktiga åsikt och önskan.

    • Har du alldeles glömt bort att Sverige är EU-medlem? Det betyder att vi har att rätta oss efter DERAS regler. Så något utrymme för att ”starta på nationellt plan” finns inte. Och det blir heller inte tal om att bryta samarbetet med WHO eftersom EU och WHO sedan länge intimt samverkar med varandra.
      Det är nu vi ser vad det för med sej att vara med i EU. Och det här är bara början !!!!

      • Lars! Du har rätt i att det inte bara går att bryta avtal utan grund, en hypotetisk önskan bara. Men om soppan av jävighet kan grävas upp och visas i all sin prakt så skulle det nuvarande avtalen krascha rejält. Det kan öppna för nya seriösa och ärliga samarbetsavtal på internationellt plan utan problem tror jag.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.