Sammanfattning Almedalen 2015

3
825

 

Sista dagen i Visby sitter jag ensam i Almedalen. Mina kollegor har åkt hem och jag passar på, innan färjan hem, att knyta ihop säcken genom att sammanfatta dagarna som varit.
CIMG0064
Härlig utsikt

Jag sitter på gräsmattan med en damm på höger sida och en bit av ringmuren rätt fram, solen skiner och alldeles nyss fick jag bevittna två duvor som tillverkade flera duvor. Eftermiddagen är precis så där härligt skön och lagom varm som man drömmer om.

Förtruppen åkte bil till Visby

Jag, Marina Szöges och Tarja Arvinen tog bilen över till Gotland på lördagen, fullpackad med ett tält och informationsmaterial. Vi mötte sedan upp Elisabet Balbo i Visby. Vi tre byggde upp tältet på lördagkvällen. Eftersom tältet är ganska tungt, och biltrafiken stängs av mellan 8.30 – 20.30 varje dag, var det smartast att ha materialet på plats.

Förra året var vi också i Almedalen och stod även då i hamnen, men i år satsade vi också på att ha några seminarier, som förmedlade att homeopati fungerar och att det också finns studier som visar det.

Varje seminarium, som var fyra till antalet, var uppdelade i två delar. På del ett berättade Monika Swärd, Tarja Arvinen och Barbro Nilsson vad homeopati är och hur homeopati fungerar. Tarja och Barbro berättade också om botade patienter. På del två berättade Margot Granvik, homeopat och vetenskapsjournalist om senaste nytt inom homeopati och vetenskap. Många intressanta frågor ställdes och det uppstod även givande diskussioner.

CIMG0056
Foto från seminarium nr 3. Barbro Nilsson och Margot Granvik längst fram. Och i svart tröja, höger i bild sitter skeptikern med de givande frågorna.

Akupunktörerna kom och gjorde oss sällskap, på de första seminarierna. De var i Almedalen för 9-e gången i rad och har därmed en hel del erfarenhet att bidra med.

Det här året fick vi också kontakt med flera läkarstudenter. De var ganska väluppfostrat negativa, men uthärdliga.

I övrigt var åhörarna mycket positiva och många ställde frågor om homeopati kan bota specifika sjukdomar.

 

Vi hade också en skeptiker med oss på ett av seminarierna. Han var riktigt snäll och inte alls så negativ i sin attityd som skeptiker ibland kan vara. Han ställde många bra frågor och förde diskussionen framåt. Skeptikern fick också litet piller, Apis M, av Barbro Nilsson, som han glatt stoppade i munnen. Barbro skojade med honom och sade, att det kunde finnas risk för att han nu kunde bli litet svullen. Men Tarja Arvinen påpekade att eftersom homeopati är en individbaserad medicin, och Apis kanske inte är rätt medel för honom, skulle han inte förvänta sig att känna så mycket. Skeptikern log och sade, att han inte alls förväntade sig att känna någonting.

Förväntade sig att känna ingenting, efter att ha överdoserat homeopatiska medel, det gjorde också Christer Fuglesang. Men alla som har sett detta videoklipp vet ju att Fuglesang troligen kände sig väldigt konstig, efter att ha överdoserat det homeopatiska medlet Coffea Alfaplex i Almedalen 2011.

Vi hade plats i hamnen med utsikt mot alla segelbåtar.
CIMG0039 (2)
Samtidigt som vi informerade om homeopati, delade vi även ut skriftlig information.

Under dagarnas lopp, kom många och pratade med oss. Förmiddag fram till sen eftermiddag/tidig kväll var det en strid ström av människor som kom och pratade. Men vid 5-tiden på kvällen tunnades folkmassan ut på hamnområdet och vi kunde ta det litet lugnare.

CIMG0047 (1)
På kvällen, med den grekiska flaggan i topp, när det var litet lugnare i hamnen fanns litet tid för att dela ut vår nya fina broschyr ”Homeopati fungerar”.

Vädret var hyggligt och det regnade inte en enda gång. Mestadels var det varmt och skönt och de sista dagarna av vistelsen var väderleksmässigt jätteskön.

CIMG0072 CIMG0070CIMG0077CIMG0071

 

Och jag säger hejdå, till vackra Visby för den här gången.

Text: Marina Szöges

 

3 KOMMENTARER

  1. Trevligt att träffa er där! Jag hann tyvärr inte komma på något mer seminarium – vi hade full rulle vid vårt tält hela tiden. Kul om vi akupunktörer kan bidra med vår erfarenhet inför kommande år på Almedalen. Vi behöver vara många och enträgna för att nå fram till folk med våra budskap 🙂

  2. Jag säger detsamma, det var verkligen trevligt att träffas. Och jag ser fram emot ett framtida samarbete.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.