Så snabbt kan homeopati bota: Patient bra från halsfluss på några dagar

1
1125

Patientberättelse från HomeopatiAkuten

behandling

För några veckor sen kom en patient som tidigare haft halsfluss vid upprepade tillfällen in med halsflussymtom till Homeopatiakuten på Krukmakargatan 3 på Södermalm i Stockholm.

Foto: Päivi Barsk och Viveca Wilhelmsson

Patienten träffade de två tjänstgörande homeopaterna och berättade om sina symptom, som bland annat bestod av halsont och svullna halsmandlar med vita prickar. Patienten kände sig också allmänt påverkad som vid en begynnande halsfluss.

Baserat på symtomen fick patienten det indikerade homeopatiska läkemedlet med sig hem.

När den behandlande ansvariga homeopaten några dagar senare ringde för att höra hur det hade gått berättade patienten att svullnaden hade lagt sig och att de vita prickarna höll på att försvinna. Patienten hade börjat bli bättre redan inom några timmar efter intaget av det homeopatiska läkemedlet.

Enligt DN den 15 januari 2015 förväntas akutsjukhusen i Stockholm gå 821 miljoner kronor back under år 2014. Akutsjukhusens kostnader för bemanning och läkemedel har ökat mycket mer än prognoserna. Kraftiga besparingsåtgärder väntar, och personalen varnade i DNs artikel för att både verksamhet och patientsäkerhet är hotade.

Jorgos Kavouras, som är läkare och associerad professor, framhåller att homeopatisk medicinsk behandling fungerar utmärkt vid alla former av akuta åkommor. Även patienter som behandlas med konventionell medicin som antibiotika kan ha stor nytta av att parallellt få homeopatisk behandling. Lyssna på honom här: När ska man gå till en homeopati?

Viveca Wilhemsson, som är delägare i Homeopatiakuten och som har närmare 30 års erfarenhet av homeopatisk behandling, menar också att akut sjuka kan ha stor hjälp av kunniga homeopater.

Homeopati är en kraftfull behandlingsmetod för att snabbt stötta immunförsvaret vid akuta infektioner, både vid virala och bakteriella infektioner. Vi får i regel snabba och goda resultat vid akuta tillstånd. I stället för att patienten måste ta antibiotika eller gå med sin infektion i flera veckor kan patienten snabbt återhämta sig.

Viveca Wilhelmsson understryker att patienter som besöker Homeopatiakuten för akuta besvär under besöket kan välja att boka in sig hos någon av de behandlande homeopaterna för att få fortsatt hjälp med sina eventuella underliggande kroniska besvär.

Ofta kan vi redan vid ett akut besök bedöma om en patient behöver en behandling som även tar hand om det som ligger under det akuta. Homeopatin ser till hela patientens hälsa.

En bra genomförd homeopatisk behandling kan ge en patient ett mycket rikare liv. Samtidigt sparar vi åtskilliga miljoner åt samhället. Den enskilda patientens vinst är att inte behöva ta antibiotika och att snabbt komma på fötter och kunna återgå till sitt jobb. Genom att välja homeopatisk behandling i stället för antibiotika minskar man också risken för antibiotiskaresistens. För samhället är det en vinst på alla sätt genom att folk blir friska från både sina akuta och kroniska besvär.

Text: Margot Granvik

homeopatiakuten

HomeopatiAkuten firade 1-årsjubileum den 21 januari, med tilltugg och intressanta föredrag.

Viveca Wilhemsson berättade att många kommer och söker akut för bland annat öron-, näs- och halsinfektioner, hosta, urinvägsinfektioner, magbesvär m.m. Många av HomeopatiAkutens patienter provar homeopati för första gången. De har ledsnat på den vanliga sjukvården, där de bara får antibiotika för sina infektioner, men blir aldrig riktigt bra, Infektionerna kommer tillbaka hela tiden. Nu vill de prova homeopati istället. Sedan när de känner att de har fått hjälp, rekommenderar de vänner och bekanta att de också ska gå till HomeopatiAkuten, när de får hälsoproblem

Läs gärna också om HomeopatiAkutens 1-årsjubileum skriven av en norsk homeopat.

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.