Vi säger grattis till Martin Ingvar för förvillarpriset 2012

4
843

Martin Ingvar har blivit utsedd till årets förvillare bland flera andra tunga namn, såsom Maria Larsson, Robert Aschberg, Kristina Lindqvist, Eva Hamilton och Anna Bäsén.

När folket får välja kommer professor Martin Ingvar, försnillare på Oshercentrum på första plats, Eva Hamilton falsk  Publicservice på andra plats och på tredje plats kom barn och äldreminister Maria Larsson, för sin ivriga propaganda att skjuta i folket svininfluensavaccin, som bland annat innehöll både kvicksilver och skvalen.

Martin Ingvar är föreståndare för Osher Centrum och professor i integrativ medicin vid Karolinska Institutet i Stockholm. Arbetet på Osher Centrum handlar om att kartlägga hur alternativmedicin kan integreras med den etablerade skolmedicinen.

Det var så det var tänkt från Barbro Oshers sida, att kartlägga alternativmedicinens effekt, men hur blev det? Oj 0j oj, professorn har noll kunskaper och noll intresse i alternativmedicin, har nu suttit på Oshercentrum i ett antal år och det har blivit noll och intet, vad gäller forskning på alternativmedicin. Pengarna 43 miljoner har använts till andra saker, som Martin Ingvar tycker är roligare. Läs mer: Åretsförvillare.nu

4 KOMMENTARER

 1. Jag tycker det är ganska märkligt att ni alternativare har ett eget Förvillarpris, med tanke på att ni inte brukar skräda orden när VoF:s version kommer på tal. Borde ni inte föregå med gott exempel?

  Varför var förresten Aschberg med bland de nominerade? Menar ni på allvar att ni tycker han gjorde ett dåligt program när han avslöjade kvackarna som illegalt försökte behandla cancer?

  • @ Rune
   För att reda ut det hela så bör vi först ta reda på vad en förvillare är för något. En förvillare är någon som försöker lura och förvilla andra människor med osanning. De som är nominerade till årets förvillarpris har verkligen gjort sig förtjänta av det också genom att de medvetet försökt lura hela Sveriges befolkning genom deras villfarelser.

   Robert Ascbergs program var ju en stor skandal och han skäms inte heller över att ha försökt förlöjliga stora delar av alternativmedicinen, vilket gör att verkligen förtjänar att vara nominerad. Att behandla människor med kemikalier som i det långa loppet gör dem än värre kroniskt sjuka, vilket är det som skolmedicinen gör här i Sverige, är verkligen något som är kvacksalveri! Vi här i västvärlden är de som konsumerar mest piller och de som har de flesta kroniska sjukdomarna – det är något som ingen kan förneka, inte ens du!

  • Det alternativa förvillarpriset är ett humorpris, det är en satir på VoF:s förnedringspris det är en parodi på VoF, med en allvarlig bakgrund. Det är helt enkelt ”svar på tal” med en humoristisk vinkling.

   Aschberg var med därför att hans program inte precis är en dokumentär. Han ”avslöjar” ingenting, exempelvis brukar han klippa ihop olika telefonsamtal så det ser ut som ett och han redigerar meningar och tal för att det ska framstå som att de han angriper säger vissa saker som de inte gör. I ett program angrep han en alternativ behandlare med rysk bakgrund som inte är bra på svenska språket, så det uppstod lingvistiska missförstånd – om Aschberg är en ärlig människa går han ut och ber om ursäkt för det. Den han angrep förstod inte de frågor som ställdes, och det vet Aschberg! Men han är ingen ärlig människa. För några år sedan skulle han genomföra ett test av alternativ, och man kom överens om hur det skulle utföras. Dagen innan inspelning så ändrar han reglerna för testet, och det fanns inte en chans att klara det testet givetvis för testet var ju bluff. Då sätter han alternativ i en prekär situation – antingen tackar man nej på grund av att förutsättningarna och reglerna har ändrats, vilket skulle göra att alla i massmedia skulle kalla det för bluff och att man är feg. Eller så genomför man testet och givetvis misslyckas och blir kallad för bluff iallafall. Och det är så här Aschberg beter sig – han luras, han bedrar, han skapar fällor… och han vrider, vänder och vinklar det som sägs för att det ska framställas som att alternativarna säger, beter sig eller har en åsikt som inte stämmer med vad de tycker.

   Därför var Aschberg med, för han är en förvillare.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.