Ny bok: Akuthomeopati för hela familjen

0
1216

 

Boken Akuthomeopati för hela familjen riktar sig främst till personer som vill använda homeopati för hemmabruk men även till homeopatistuderande och alla andra som vill öka sin kunskap om akutbehandlingar.

Den som läser boken får användbar information om de viktigaste homeopatiska läkemedlen som kan användas vid akutbehandlingar. Amnings-problem, läkning av benbrott, brännskador, fästingbett, förlossningsproblem, nervskador, nässelutslag, panikångest, sårskador och ögonskador är bara några av alla akuta tillstånd som beskrivs. Även förebyggande behandlingar ingår.

Chris förklarar skillnaden mellan akuta och kroniska sjukdomar, att det är enklare att behandla akuta besvär eftersom man då inte behöver ta hänsyn till personens känslor, tankar och bakomliggande psykiska orsaker i samma utsträckning. För att behandla kroniska sjukdomar krävs däremot att en homeopat som är adekvat utbildad i homeopati och medicin anlitas. Men att ge en akutbehandling, exempelvis till en person som är blåslagen efter en olycka eller har skadat svanskotan, är enkelt eftersom skadan är lokal och man vet orsaken till att den har uppstått.

Boken Akuthomeopati för hela familjen uppmanar människor att själva använda homeopati vid enkla akuta tillstånd vilket kan främja både människors hälsa genom ett minskat behov av antibiotika men även hjälpa till att sprida homeopatin till ett bredare lager av svenska folket.

Kritik kan komma att det finns risker med att människor som inte är utbildade behandlar sina nära och kära och även sig själva. Men jag tror inte att risken är stor om de som använder homeopatiska läkemedel till husbehov först läser boken Akuthomeopati för hela familjen. Den innehåller också anvisningar om såväl vilka potenser som bör användas som doseringar. Med andra ord, en väl påläst person som följer instruktionerna kommer att få bra resultat som husbehovshomeopat.

Chris Jörgenfelt, MSc Integrativ hälsovård, har en bred erfarenhet inom både human- och djurhomeopati. Med boken Akuthomeopati för hela familjen vill hon sprida kunskap i hur akuta problem kan behandlas med homeopati.

 

Boken säljs via nätbokhandeln och beställs enklast av AdLibris eller Bokia, men det kommer att finnas i handeln först sista veckan före jul. Om någon vill ha den innan jul är bästa möjligheten att beställa direkt från distributören: StjärnDistribution på order@sdist.se. Pris 190 kr plus porto. Uppge namn, adress, mobilnummer samt e-postadress och gärna personnummer för snabbast möjliga leverans.

Marina Szöges

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.