Ninka och Morten, familjen kärnfrisk, botade sin autistiska son med livsstilsförändring och nyttig mat

0
927

Familjen Bernadette Mauritson har blivit känd i Danmark efter Ninkas bok om hela familjens totala livsstilsomvändning. I Danmark och Norge har boken ”Kärnfrisk familj” sålts i över 150.000 exemplar, och nu finns den även i Sverige.

Kortfattat handlar boken om hur Ninka och hennes man Morten för några år sedan var lönnfeta mediemänniskor i Köpenhamn som drack öl, käkade onyttig mat och sällan tränade eller hade sex med varandra. De insåg att en förändring behövdes. När deras äldste son Bertram fick diagnosen autism hade symtomen blivit så påfrestande att Ninka och Morten var desperata.

Ninka och Morten berättar hur det hela började:

”Vår älskade Bertram, som föddes med defekt kromosom 22q11 och fick diagnosen infantil autism, är anledningen till att vi kom igång med ett hälsosammare liv. Och nu arbetar vi med att hjälpa andra föräldrar som har barn med beteendeproblem. När vi först läste att autistiska barn kan få hjälp om man tar bort mejeriprodukter, gluten och socker från kosten, var vi till att börja med skeptiska”

De hade ett barn med beteendestörning  som de inte kunde hantera, hela situationen var desperat – men den enda hjälp de  kunde få var läkemedelsbehandling med Ritalina (lugnande medel) och erbjudande om specialskola.  Det livet ville de inte ge sin son så de började söka på nätet. De hittade ett bättre alternativ och började istället ändra kosten. De kastade bort all mat med mjölk, gluten och socker och redan efter några veckor började Bertram förändras och han blev mer tillgänglig till sina föräldrar och sin omgivning. Prosessen var långdragen, men nu fem år senare har föräldrarna en normalt fungerande pojke som går i vanlig skola, har vänner, spelar piano och har förmåga att känna empati. Läs mer: Hemsida

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.