Naturen är mer komplex än vad skeptikerna förstår

5
714

 

Läs mer på SvD opinion vad Homeopaten Chris Jörgenfelt anser om Vetenskap och Folkbildnings tramsiga självmordsjippo.

5 KOMMENTARER

 1. Nej homeopati fungerar inte bättre än placebo, enligt Ernst (2007) så är homeopati biologiskt omöjligt, homeopatins egna förutsägelser verkar inkorrekta och den största delen av de kliniska studierna stödjer inte homeopati.

  Ernst, E. (2007) ”The truth about homeopathy”, British Journal of Clinical Pharmacology, 2, s. 163–164

  • Du skickade in ett till inlägg ca en timme senare som jag inte tänker godkänna, av den enkla anledningen att tonen var grov och ohyffsad. Vill du ha det publicerat skriv och och gör bättre.

   Vad gäller Ernst så skulle jag inte om jag var dig sätta för mycket tilltro till honom. Han har blivit avslöjad med en lögn. Han har påstått att han är utbildad homeopat och har arbetat som homeopat. Han blev avslöjad och nu vet i stort sett alla att han har ljugit om sin utbildning och erfarenhet som homeopati.

   • Det är tyvärr vanligt att skeptiker är otrevliga istället för att diskutera på en sansad nivå som man gör vänner emellan. Jag kommer osökt att tänka på det gamla talesättet ”tomma tunnor skramlar mest”…

  • Det finns många undersökningar i världen som visar att homeopati är bättre än placebo. Edzard Ernst är en bluff som arbetar på uppdrag av den traditionella läkemedelsindustrin, hans professur är betald med bidrag från ”big pharma”.

   Mikael, en bluff blir inte till en sanning bara för att den upprepas.

   Däremot är det sant att homeopati fungerar på ett annat sätt än traditionell syntetisk biologisk medicin. Ett erkännande av homeopati innebär ett erkännande av en större världsbild som visar att den traditionella läkemedelsindustrin bygger på felaktiga premisser.

   Ett accepterande av homeopati skulle innbeära att de traditionella läkemdelsbolagen förlorar sitt fundament till existens, och de gör allt för att försvara sin existens.

   Istället för att handla om vad som är bäst för patienterna, så handlar det för de traditionella läkemedelsbolagen om vad som är bäst för deras vinster. Tyvärr förlorar patienterna på detta.

 2. Tänk vad vi homeopater varnade för svininfluensa vaccinet, vi vet att det innehåller Kvicksilver. Homeopater VET vad kvicksilver kan ställa till med.
  NU vet också vetenskapen, att det inte var ett säkert och bra vaccin.

  Det är märkligt att kvicksilver bara är lagligt att ha in munnen, överallt annars är det förbjudet. Detta anser också forskar världen. Den som ju är så bra eligt ”vanföreställningar o Fördom” (VoF)

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.