Ministrar irriteras över prins Charles support för Homeopati

3
721

 

Prins Charles anklagas för att ha lobbat om homeopati och ombads hålla sig utanför debatten. Vissa anser att det inte är passande att en blivande kung ägnar sig åt politik. (Homeopati är alltså politik och inte läkekonst enligt dem)

Till Labourministrars förtret har Prins Charles pratat positivt om homeopati med hälsominister Jeremy Hunt. Både Prinsen och mr Hunt är positiva till homeopati. 

Prins Charles brev till politiker

Labours riksdagsmän blev ilskna när de fick veta att prins Charles har varit på möte med hälsominister Jeremy Hunt förra veckan, då sjukvårdens stöd till homeopati var på agendan. Avslöjandet om prinsens senaste samtal med ledande politiker kom dagarna efter att domare slagit fast, att de 27 brev som prinsen har skickat till politiker inte ska göras offentliga.

Prins Charles är sedan länge försvarare av homeopati och har under några års tid skickat brev till politiker för att försöka främja alternativmedicinen. Labourpoltikern Paul Flynn ogillar starkt dessa brev och vill därför att de ska bli offentliga, och påstår att genom att främja ”voodoo medicin”, sätter sig Charles i en ”mycket farligt situation”  (Och menar ungefär att om han ska bli kung en gång i framtiden måste han hålla sig ifrån politiken och speciellt då homeopatin förståss)

Birminghams Labour-riksdagsman Steve McGabe sade att det var ‘konstigt’ att tronarvingen skulle ha möjlighet att utöva påtryckning på hälsoministern beträffande ett så kontroversiellt ämne. Och hans kollega, Paul Flynn säger att tronarvingens försök att påverka sjukvårdens resurser är skrattretande….och menar att Charles första lektion till kung borde vara ett bandage runt munnen och låta det sitta kvar där hela tiden.

Bör ta homeopati på allvar

Toryministern David Tredinnick,  homeopati-supporter, medlem av ’the Health Select Committee’, är inte alls bekymrad över prins Charles engagemang, och anser att han är lika kunnig att kommentera ämnet som vilken annan kunnig person som helst. När BBC Intervjuade Mr Tredinnick sade han: ’Vi bör göra som de gör i resten av världen, ta homeopati på allvar’”

Men trots att hälsominister Hunt säger att homeopati är en bra terapimetod som många patienter vill ha, har den GMO-positive Sir Mark Walport,  regeringens nya vetenskapsrådgivare, deklarerat att homeopati bara är nonsens.

Ord står mot ord och som vanligt frågar man sällan de sakkunnige, nämligen homeopaterna, som borde få det sista ordet. Istället lät man artikeln avslutas av en apotekare som påstår att homeopatiska medel innehåller ingenting och amerikanska forskare har spenderat miljarder på forskning men inte hittat ett enda medel som fungerar.

Och som vanligt när homeopatins kritiker yttrar sig finns inga källhänvisningar. I rättvisans namn borde ju även en apotekare som påstår saker ha plikt att redovisa källan och inte bara häva ur sig påståenden tagna ur luften. Och hittills har homeopativärlden inte sett några som helst bevis som styrker homeopati-kritikernas påståenden, att homeopati enligt dem inte skulle fungera.

Artikeln är en rewrite av: ”He’s at it again: Prince Charles accused of lobbying Health Secretary over homeopathy”

Jag fick hjälp av Mayne Sundewall-Hopkins med översättningen. Sedan fixade jag till texten för att göra den litet mer positiv.

Ungefär 99% av alla engelskspråkiga artiklar är till homeopatins nackdel och medicinmaffians fördel. Undantaget artiklar från Indien, som är mer balanserade i sin utstrålning.

Det vore fint om även någon svensk kunglighet kunde börja stödja homeopatin och skicka positiva brev till svenska politiker också.

Artikel ”Jeremy Hunt, Health Secretary, thinks homeopathy works”  här

Marina Szöges

 

3 KOMMENTARER

  1. Tycker Prince Charles gör rätt som använder sina kanaler att trycka på det han känner för. Han ger folks vilja en knuff i rätt riktning förmodligen. Maktens ministrar borde lära och ta efter av den lyhördheten för allmänheten. Eller vad är ministrar till för?

  2. Helt rätt lyssna på honom Engelska kungahuset har använt sig utav Homeopatin under väldigt lång tid och ser hur bra detta är, så bra att Prins Charles står upp för detta underbara som Homeopatin för med sig.

  3. Hear, hear! Att prins Charles har åsikter, och ännu bättre, säger vad han tycker om homeopati osv – samt är intresserad av bl a miljöfrågor tycker jag är enbart positivt. Han får gärna ’lägga sig i’ mer – även om det är störande för ’industrin’ d v s follow-the-money-folket ..eller just därför! 😉

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.