– Med homeopatin kom vändningen

0
958
När jag kom till homeopat Marina Szöges 2013 var jag fullständigt dränerad på kraft och bara grät och släpade mig fram från dag till dag. Jag hade varit sjuk och utbränd under många år, men hade läst på och höll mig flytande genom bra kost och kosttillskott.

Nu var jag arbetslös sedan några år tillbaka och undrade hur jag skulle orka komma tillbaka till arbetslivet, när jag knappt orkade med livet som arbetslös.

Jag hade dålig sömn och sov mellan tre till fem timmar som mest och inte sovit en hel natt under cirka tio års tid. Jag hade sköldkörtelproblem, utmattade binjurar med hjärndimma, spröda naglar, torrt hår, torr hud, ischias och på det förstoppning, glutenallergi och andra mag-och tarmbesvär. Jag hade också psykiska och känslomässiga problem och var ofta rädd och ängslig. I det ingick också dålig självkänsla och jag kände en stor sorg inombords.

Minsta lilla sak fick mig att gråta och jag kände mig helt överväldigad. Minnet och koncentrationen fungerade inte heller som det skulle och jag kunde inte läsa en längre text, att läsa en bok var totalt omöjligt. När jag kom för homeopatisk behandling var jag på väg att ge upp. Jag hade kämpat under så många år, men ingenting hade hjälpt.

Med homeopatin kom vändningen och jag minns fortfarande den starka effekten av det homeopatiska läkemedlet. Direkt efter de allra första pillren fick jag en stark känsla av jämvikt och en inre resning. Jag minns att jag stod på Odenplan och blev ett med mig själv och med resten av världen. Låter flummigt för vissa men så var känslan. Sedan följde en period med försämringar och förbättringar. Läkningen gick sakta men säkert framåt med två steg fram och ett tillbaka för att sedan nå nya nivåer på alla plan. Det är så den homeopatiska läkeprocessen fungerar har jag lärt mig.

Redan efter en månad med homeopatisk behandling hade jag fått tillbaka så mycket energi att jag kunde komma tillbaka till arbetslivet igen. Jag arbetar nu heltid och trivs utmärkt på mitt nya arbete. Och jag vill ändå poängtera att en behandling inte är något snabbfix. Det sker ett läkande på flera olika plan, som kan pågå över flera år och måste få ta sin tid. Jag har även engagerat mig i styrelsen för Svenska föreningen för vetenskaplig homeopati, eftersom jag drivs av en stark känsla av ansvar och en plikt att ge människor hopp.

Idag pågår tyvärr en häxjakt på homeopatin och annan typ av alternativvård men jag och många med mig kan skriva under på att det är tack vare homeopatin vi har fått våra liv tillbaka. Om jag däremot följt skolmedicinens väg, hade jag varit ett utförsäkrat sjukhusvrak istället eftersom läkare inte botar idag. De ger oss endast läkemedel, som gör oss ännu sjukare och sedan måste vi ta ännu fler piller för att ”överleva” – det är så cyniskt det kan bli.

Text: Yvonne Svahn

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.