Med anledning av CORONA-viruset (SARS-CoV-2) – Tips och rekommendationer (förebyggande och behandlande)

1
1447

Majoriteten av oss kan teoretiskt sett smittas av Coronaviruset ”SARS-CoV-2”, men bara om vi befinner oss nära en eller flera personer som bär på viruset. SARS-CoV-2 smittar genom fysisk kontakt och via hostningar och nysningar. Inkubationstiden är 2-14 dagar

Blir alla som smittas allvarligt sjuka? Nej, långt ifrån! Majoriteten som smittas med SARS-CoV-2 och utvecklar virussjukdomen Covid-19 blir bara lindrigt sjuka, vissa märker knappt av några symtom alls. Vanligaste reaktionerna kan jämföras med en förkylning eller en mild influensa.

Som det ser ut i dagsläget orsakar den årliga influensan långt fler dödsfall än Corona-viruset. Det dör fler människor av en vanlig förkylning under förkylningssäsongen än av Corona. Det är viktigt med perspektiv.

Men vem blir då allvarligt sjuk av det här Coronaviruset? Än så länge är det ovanligt att småbarn och spädbarn smittas. Mer än 80 procent av de som hittills dött i samband med Covid-19 har varit över 60-80 år. Vi ska dock komma ihåg att många över 60-80 år som får viruset klarar av det utan särskilda komplikationer. Allt handlar i slutänden om individens eget immunförsvar, den egna kapaciteten att försvara sig och inte om ålder.

Teoretiskt och generellt är följande i riskzonen vid smitta:

1 Människor i alla åldrar som redan lider av en svår/kronisk sjukdom och dessutom tar syntetetiska läkemedel regelbundet. Tänk på att kortison, antibiotika, antihistamin, värktabletter, statiner, psykofarmaka med mera har en hämmande effekt. När vi hämmar ett symtom på syntetisk väg så hämmar vi också personens immunförsvar. Immunförsvaret lägger sig då på en lägre nivå vilket ökar mottagligheten för smitta och sjukdom.

2 Människor som lever i fattiga städer/byar/länder med risk för näringsbrist, med förorenat vatten, sanitära olägenheter, bristande hygienskötsel och en utsatt yttre miljö.

3 Nyopererade.

4 Spädbarn som inte hunnit få sitt immunförsvar stärkt på naturlig väg.

Bästa sättet att skydda sig är att på förhand ha ett starkt immunförsvar. Följande tips och rekommendationer om förebyggande och immunstärkande använder jag själv i perioder eller regelbundet. Tipsen gäller inte specifikt vid ett epidemiskt/pandemiskt virus som Corona utan i allmänhet i influensa- och förkylningstider eller året om:

1 Homeopatisk behandling vid ohälsa eller/och ett par gånger om året för att stärka upp immunförsvaret – se mer om detta i slutet av texten, under avsnittet ”Hur fungerar homeopatin som förebyggande?”

2 Tahitian Noni-juice (3 cl om morgonen eller 3 cl morgon och kväll).

3 Citrondrink – hälften rent vatten, hälften kolloidalt silver, med en halv eller hel färskpressad citron.

4 D-vitamin vinterhalvåret. Jag använder ett D-vitaminspray. 3000-5000 IU per dag.

5 C-vitamin. Kan tas som liposomal (bäst) eller som bulk (pulver – som är billigare). Man kan ta både liposomal och pulver. 1 gram dagligen året om. 3-6 gram (eller mer) i förkylnings- och influensatider och som nu i tider av Corona. 8-10 (eller mer) om Corona-viruset finns i din närhet. Enda ”biverkningen” med höga doser C-vitamin är lös mage/diarré. Använd INTE C-vitamin som brustablett.

6 Humiforte Plus (naturligt immunstärkande), 2 kapslar om dagen (morgonen).

7 MSM (börja med ett kryddmått och öka på i egen takt) och C-vitaminpulver (en och en halv tesked) i ett glas vatten. MSM är organiskt svavel.

8 Kolloidalt silver vid behov. KS kan även användas utvärtes istället för handsprit.

9 Handtvätt (tvål och vatten), men överdriv inte tvättandet för då blir den till en osund besatthet grundad på rädsla – och rädsla tenderar att dra till sig sjukdom.

Det gäller att hitta ett märke på C- och D-vitamin och övriga nämnda ämnen som känns rätt och bra och vi har olika behov och olika smak – därför tipsar jag inte om enskilda märken här i texten.

Om Du redan är smittad med Corona SARS-CoV-2, misstänker att du blivit smittad eller är i den omedelbara riskzonen för att bli smittad så gäller mina 9 förebyggande och immunstärkande punkter i minst lika hög utsträckning – men öka dos på C-vitamin till minst 8-10 gram per dag. Vid behov: Be din läkare om C-vitamin intravenöst.

Du kan ta 4 istället för 2 Humiforte plus-kapslar per dag och du kan öka på med Noni-juice till 3 cl x 6 per dag. Drick kolloidalt silver varje dag utöver den mängd KS du får i dig via citrondrinken. Det går givetvis alldeles utmärkt att dricka två eller flera glas citrondrink per dag.

Ta hjälp av en klassiskt lärd homeopat vid smitta. Det finns flera homeopatiska läkemedel att tillgå med god effekt, till exempel ARSENICUM, GELSEMIUM, EUPATORIUM PERFOLIATUM och ACONITUM. Endast ett av dem hjälper i det enskilda fallet.

Vill Du ha dessa och andra homeopatiska läkemedel hemma i ditt eget husapotek: Läs om de olika medlens symtombild och var du kan beställa medlen i min text ”CORONA-VIRUS – Homeopatisk behandling” som finns publicerad i Dagens homeopati.

Kontakta akutvården vid behov.

HUR FUNGERAR HOMEOPATIN SOM FÖREBYGGANDE?

Vi kan inte behandla eller bota ett sjukdomstillstånd som inte existerar än. Detta säger sig självt – därför ordinerar vi inte ett homeopatiskt läkemedel innan en symtombild brutit ut. Däremot kan vi förebygga genom att försöka ha ett så starkt immunförsvar som möjligt – det är varje människas och varje djurs grundförutsättning. Och en homeopatisk behandling, OAVSETT vad vi behandlar för, ger ett förhöjt och mer tåligt immunförsvar.

Låt oss ta två exempel. Ines, 12 år, väljer homeopati istället för antihistamin för att inte bara lindra utan också bota sin pollenallergi. Under den homeopatiska behandlingen triggas hennes immunförsvar. Med homeopati provocerar vi immunförsvaret till att lägga sig på en högre nivå (för att läka ut allergin). I och med detta ökar Ines skydd mot alla smittor och sjukdomar och hon blir dessutom starkare och mer tålig vid akuta skador. Skulle hon få till exempel mässlingen eller influensa ett år senare är risken för komplikationer minimerad.

Peter, 45 år, har under flera år behandlats av allopatin (skolmedicinen) för sin kroniska tarminflammation. Syntetiska läkemedel som sulfa och kortison har dock bara tillfälligt dämpat hans symtom på sjukdom, vilket innebär att hela Peters immunförsvar dämpats. Det i sin tur har gjort att han förutom inflammationen, som kommer och går i skov, fått astma och anlag för hypokondri. Och det beror alltså på att hans immunförsvar ligger för lågt och på att han påverkats fysiskt och mentalt av detta. Men nu är han trött på sin situation och konsulterar en homeopat istället. Under den homeopatiska behandlingen trappar han ner och ut de syntetiska läkemedlen i sin egen takt och i samråd med förra läkaren. Efter hand höjs hans immunförsvar och såväl inflammationen som astman och det hypokondriska mönstret läks ut. Nu har Peter ett grundskydd som inte bara skyddar mot komplikationer vid influensa och vinterkräksjuka utan också så långt det är möjligt mot till exempel förstorad prostata och utslitna leder.

Så fungerar homeopatin.

Sammanfattningsvis kan vi säga att en homeopatisk behandling stärker immunförsvaret och då stärks också skyddet mot sjukdom och smitta överlag.

Ta nu hand om er. Och lev som vanligt, låt inte Corona SARS-CoV-2 styra era liv. Var inte rädda – men var medvetna.

© Stefan Whilde, författare, homeopat och lärare i homeopatisk medicin

Läs också: CORONA-VIRUS – Homeopatisk behandling

Bild Pixaby

 

1 KOMMENTAR

  1. Tack snälla för fina tips,,,Det som har hjälpt mig mest vid olika typer av Influensa är ett medel som inte säljs längre i Sverige,,sen 20 år tillbaka och det heter ”Influenzinum”. Så fort jag känner av det minsta lilla i influensaväg så tar jag 2 stycken Influenzinum D 200 och vips mår jag mycket bättre. Jag har fått tips på att skicka efter det preparatet från Helion men hur vet jag att det är samma innehåll? Allt gott mvh Staffan Hällberg 🙂

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.