Dreven i Coronatider – Vem tjänar de stora pengarna på Coronakrisen?

12
2640

Nu börjar det. Medias drev och häxjakt på människor och företag som tipsar och berättar om andra mer naturliga och miljövänliga lösningar på Coronakrisen än de som läkemedelsindustrin erbjuder (i dagsläget har industrin dock inget alls att erbjuda vilket givetvis skapar stor frustration hos aktieägare och lobbyister)

Text av Stefan Whilde

Och i knäet på läkemedelsindustrin sitter den svenska staten (eftersom vi dras med ett förlegat medicinskt monopol i det här landet) och statens myndigheter (Folkhälsomyndigheten med flera) samt våra uppköpta tidningar och tevekanaler som servar oss med löpande statistik och svarta rubriker.

Jag känner många kunniga, erfarna och godhjärtade människor – läkare, homeopater, kostrådgivare och näringsterapeuter – som nu ska hängas ut som kvacksalvare, som ”alternativmedicinare” och som avskräckande exempel för att de förespråkar naturliga alternativ och möjligheter. De ska förlöjligas och fördömas till tonerna av en klipp-och-klistra-journalistisk retorik som definitivt sett bättre dagar.

Några av dem som nu kommer att hängas ut av media tjänar pengar på sin kunskap och sina varor. Varför skulle de inte göra det? Vi har alla rätt att ta betalt för vår tid, våra tjänster och våra produkter. De ekonomiska spelreglerna gäller lika för alla.

Och varför skulle det vara mer fel att tjäna pengar på naturliga, miljövänliga läkemedel och tillskott (vitaminer och mineraler) än att tjäna pengar på syntetiska läkemedel klassade som miljöfarligt avfall?

Försvarare av det svenska medicinska monopolet skränar gärna unisont om att ”alternativmedicinare” skor sig på och lurar sjuka. Men det resonemanget säger allt om monopolisterna och inget om oss som hjälper människor på naturlig väg med naturliga metoder.

För tänk nu efter – Är sjuka människor, eller människor överlag, verkligen så lättlurade som monopolförespråkarna menar? Är människor oförmögna att ta ett eget ansvar, oförmögna att fatta egna beslut?

Och varför skrivs det inte om alla de hundratusentals svenska medborgare som varje år blir ”lurade” till att ta syntetiska läkemedel, produkter som inte bara ger biverkningar (vilket försämrar hälsan) utan också är miljöfarliga? ”Lurade” inte bara av skrupelfri läkemedelsreklam på teve utan också av Läkemedelsverket och Folkhälsomyndigheten och av den lydiga knähund som media dresserats till att bli under de senaste tio, femton åren.

Jag måste säga att det är inte bara förmätet utan direkt oförskämt att omyndigförklara människor på det sätt som journalister, statsanställda, lobbyister och politiker gör. ”Ni kan inte tänka själva så vi måste tänka åt er.”

För egen del har jag betydligt större förtroende för och tillit till mina medmänniskor. De kan göra sina egna val. VI kan göra våra egna val. Det är dessutom en rättighet i en demokrati. Även vid ohälsa.

Min kropp, mitt beslut. Jag väljer. Överlämnar jag beslutet åt andra så omyndigförklarar jag mig själv. Och det räcker väl med att media, sjukvård och stat försöker göra det?

Så nej – ”alternativmedicinare” lurar inte sjuka människor. Inte mer än vad media, stat och sjukvård gör.

Visst finns det skrupelfria individer inom den naturliga hälso- och friskvårdssektorn också, men majoriteten av oss är ärliga, engagerade och generösa med vår tid och energi. Många av oss sitter på lång erfarenhet och många av oss har tidigare gått till sjukvården för behandling av sjukdom men aldrig fått annat än tillfällig symtomlindring, aldrig läkning eller bot. Väldigt ofta har vårt tillstånd istället förvärrats av de syntetiska medicinerna. Vi har då valt en annan väg och fått bot med hjälp av homeopati, osteopati, kinesisk akupunktur, näringslära eller vitaminmedicin.

Vi har gått den långa vägen. Och vi vet vad vi pratar om.

I dagarna släpper jag en ny bok. Boken heter ”Epidemier och pandemier” och ingår i den folkbildande serien ”Homeopatins fantastiska värld!” Tanken var först att den skulle ha release 2021, men med anledning av SARS-CoV-2-viruset och Covid-19 släpps den nu i vår istället.

Blir jag rik som ett troll på boken? Givetvis inte. Boken är skriven på svenska för en svensk och nordisk läsekrets, vilket också är syftet med bokserien. Norden är, sett till befolkningsmängden, en liten del av världen. Vill jag bli ekonomiskt oberoende som författare bör jag ägna mig åt snaskiga kriminalhistorier som förlaget kan sälja på export till 30 länder.

Jag har redan blivit trakasserad och anklagad för att ”lura och sko mig” med anledning av boken. Än så länge har påhoppen bara skett i sociala medier – av medlemmar i läkemedelsindustrins lobbyförening Vetenskap och Folkbildning (VoF) och av aktade journalister på våra stora tidningar, journalister med kopplingar till nämnd lobbyförening, journalister som inte drar sig för att mobba lite på nätet. Ett par av inläggen/kommentarerna har anmälts och plockats bort, ett par av personerna har blockerats som troll och näthatare.

”Epidemier och pandemier”, som bland annat berättar om framgångsrika homeopatiska behandlingar av epidemiska och pandemiska bakteriella och virusburna sjukdomar, ses helt uppenbart som en fara för monopolet. Och det har jag förståelse för. Ett monopol är aldrig starkare än sina förespråkare.

Vi som arbetar med naturlig hälsa och friskvård lurar inte sjuka människor. Vi skor oss inte på någon. Och det är inte vi som tjänar storkovan på Coronakrisen. Så vem är det som håvar in stålarna då?

1. Läkemedels- och vaccinindustrin (som äger aktier i våra dagstidningar och tevekanaler).

2. Våra dagstidningar och tevekanaler (som äger aktier i läkemedels- och vaccinindustrin).

3. De journalister och skribenter som startar drev mot oberoende friskvårdare och homeopater. Dreven säkrar deras jobb och löner.

4. Läkemedelsindustrins lobbyföreningar (indirekt) och framförallt flertalet av föreningarnas medlemmar som är anställda och/eller anlitas av media och/eller har egna ekonomiska intressen i läkemedelsbranschen. Och de vill INTE veta av någon konkurrens.

Det svenska medicinska monopolet är inte bara oetiskt och ignorant, det är också ett hot mot den allmänna folkhälsan och mot den valfrihet som alltid bör erbjudas av och RESPEKTERAS i en levande demokrati.

På 1400-, 1500- och 1600-talen brändes häxor på bål i Guds namn. Idag bränns friskvårdare och homeopater på bål i ”vetenskapens” namn. Och det är precis samma trosbundna dogmer som ligger bakom. Det är precis samma rädsla för att förlora makt och inflytande som vi nu ser. Det är precis samma rädsla för individens FRIHET.

För med frihet faller alla monopol som korthus. Och då faller också monopolens förespråkare.

© Stefan Whilde, författare, homeopat och lärare i homeopatisk läkekonst
Bild: Pixaby

 

12 KOMMENTARER

 1. Jag har tipsat om att man kan höja immunförsvaret med gramvis av C-vitamin på en facebooksida som heter #sverigeärfullt gissa om jag blir nedgjord av en kvinna Susanne som anser att jag förmedlar desinformation.
  Som medlem på facebooksidan Dagens Homeopati träffade jag på en hätsk handläggare från Läkemedelsverket, Anton Brattström som gjorde ned mig och förolämpade mig när jag berättade om att Homeopati räddade mig när jag varit sjuk i 15 år och ingen läkare kunnat hjälpa mig,,mvh

 2. Leta upp Prof. Didier Roult, aktiv på sjukhuset La Timone i Marseille. Det han har att säga verkar vara vettigt oo många Corona smittade har blivit friska efter bara 10 dagars behandling. Om jag blir testad positiv är det definitivt något jag vill ha, jag tror verkligen å detta. Medicinen har använts moot bl. annat Paludism sedan 30 år tillbaka och tillsammans med antibiotika är det ett faktum att Cooronan kan besegras, o det utan biverkningar under förusättning att behandlingen sätts igång på ett tidigt skede. Biverkningar förekoommer efter flera månaders behandling men här är det bara frågan om 10 dagar.Glad påsk till alla oroliga, det finns en lösning!!!

 3. Staffan Hällberg,
  ett citat från St.AUGUSTINE:SANNINGEN är som ett Lejon! Den behöver inte försvaras, släpp den lös, så försvarar den sig själv.
  Enklast är att acceptera att det finns… BETALDA! individer som har har som jobb att sitta och bestrida. + ”ren dumhet” på det…
  Det är Helt Bortkastad Energi att argumentera. En Energi som kan användas på BETYDLIGT BÄTTRE sätt.

  Ett tips: Kolla noga på de inledande ”mot-argumentationerna” där visas mycket, från vilket ”håll” det kommer. MEEEN! ENGAGERA DIG ALDRIG!!!… NÅGONSIN!!!
  Den Energin ska läggas på att presentera sanningen… visserligen sin Egen sanning… men det är vad som bör ske. ALLA BÄR VI PÅ -VÅR!- Sanning, och ljudet av att denna sanning skrivits i sten… har aldrig hörts…
  … bara som ett tips…

  • Hej som svar på varför jag argumenterade emot Läkemedelsverkets representant på en facebooksida vill jag anföra att när jag blir så åtgången och ifrågasatt så försvarar jag mig förstås. Om du i ditt liv väljer att aldrig argumentera för det du tror på,,det är din grej,,men för mig är svaret helt enkelt på det sättet att blir jag ifrågasatt så kommer jag att försvara mig,,vänligen Staffan Hällberg

 4. ”i Sverige”. Jaha. Och i vilka andra länder har man lyckats stävja covid 19 dödstalen med homeopati?

  • Frågan är då: I vilka länder har man använt homeopati mot CoV -19? Finns det någon statistik från de länder som eventuellt gjort det? Hur tillförlitlig är den i så fall? Det måst man ju först veta innan det går att svara på din fråga.

  • Prins Charles i England fick hjälp av hovets homeopater, när han insjuknade i covid-19. Ett exempel, som du kan söka på.

 5. Jag är med dig Stefan! Bra skrivet! Själv tänkt på kopplingen med det religiösa trycket innan upplysning tiden.

 6. Det finns ju homeopatisk medicin man kan ta när man får en förkylning som kan utvecklas till Influensa. Däremot vet man ju inte om huruvida det är en ”vanlig” åkomma eller om det är början på covid- 19? Och det spelar väl ingen roll egentligen att man inte vet det för man ska ju inte ”prata förstånd” med sjukdomen!

  De som har lite hum om Homeopati vet ju att vid minsta tendens till förkylning så tar man ju Aconitum i någon styrka .Och det gjorde jag också i många år tills jag kom i kontakt med ett supermedel-som förstås togs bort av Läkemedelsverket för typ 20 år sen.
  Men jag har kvar lite av det. Det medlet tar jag nu vid minsta känsla av att något är på gång i förkylningsväg och,,,vips,,,på nån timme så är allt bra igen.

  Medlet heter ”Influenzinum” och beroende på intensiteten i sjukdomen så väljer jag därefter vilken styrka jag tar men mest så blir det D200.

  Detta medel går som sagt inte längre att köpa i Sverige men kan beställas ”för eget bruk” i England,Helion heter stället.
  Jag undrar hur världen skulle ha sett ut i antalet döda om sjukvårdande myndigheter och Läkemedelsbolag hade varit positivt inställda till att människorna skulle överleva och därmed sett till att folk överallt hade fått tillgång till detta fantastiska medel utan biverkningar,,………Det är otroligt att vi lever i en värld där sjukvårdande myndigheter vill att att vi ska dö,,och som att det inte räckte till så har ondskefulla människor sett till att ett labb tillverkar detta virus för att ta kål på oss snabbare.
  Sen de som inte stryker med av viruset hoppas man nog kunna ta kål på via något vaccin de kommer att försöka tvinga i oss ,,,Man ska ha starka nerver för att försöka överleva på en jord där så många krafter hoppas att man ”dukar under”..Ha det bra!

 7. Folks som får diagnosen cancer begär sällan second opinion och vad planerade behandlingar kostar sjukvården begärs inte. Vi behöver få veta vad dessa förgiftningar, likvidationer och döds-strålningar kostar samhället.

 8. Medeltiden och 1800-talet utmålas som hemska perioder, innan ljuset kom – den moderna vetenskapen, livsstilen och läkekonsten. Det beror på att segraren skriver historien och segraren är den religion som kallas den materialistiska vetenskapen. De som framför allt drivit den är oljeogilarkerna Rockefeller.
  Det borde göras allmänt känt att den praktiskt taget enda anledningen till varför den allopatiska medicinen är förhärskande idag är denna familj. De har dessutom skapat andra moderna narrativ såsom klimatfrågan (läs Jacob Nordangårds bok) och även strömlinjeformat pandeminarrativet till sina och sina medarbetares (Bill Gates) fördel.
  Det såg ut på ett annat sätt förr. Adeln hade fåtalet dödsfall i digerdöden eftersom de anrättade maten i silverkärl. I pestmaskerna fanns örter som var virus- och bakteriedödande, främst salvia som idag bevisats ha just dessa egenskaper.
  Man raljerar över åderlåtning som behandlingsmetod – var det mer tokigt än senapsgas som idag kallas kemoterapi?
  Folk måste veta vad det handlar om – inte en vetenskap, utan en religion. En falsk sådan som drivs av det lilla fåtalets egenintressen.
  Med det sagt vill jag dock inte avvisa nyttan av syntetiska läkemedel vid viss akutvård eller förringa månniskors goda och hårda arbete inom de parametrar som sätts upp i vården. Jag önskar dem lika mycket lycka till som de politiker som har ett ärligt icke egennyttigt uppsåt och önskar förändra inifrån där de är, de behöver det.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.