Luc Montagnier – Benveniste hade rätt !

4
838
Jacques Benveniste

Den franske immunologe Jacques Benveniste (1935 -2004) hävdade 1988 att han observerat att vatten kan vara bärare av information. För detta blev han hånad och mycket illa åtgången av forskarvärlden. Han fick t.ex. två gånger anti-Nobelpriset.

I ett franskspråkigt Youtube klipp från 2010 berättar virulogen Luc Monagnier, som fick nobelpriset 2008 för upptäckten av AIDS-viruset, om Benvenistes forskning.

Luc Montagnier slår fast i filmklippet att Benveniste hade rätt i sin teori om vatten som informationsbärare.

Montagnier anser också att Benveniste blev mycket skamligt behandlad, inte minst av sina egna kollegor, och han tänker  i fortsättningen verka för att Benveniste, postumt skall få upprättelse.

Benveniste hade rätt! 

Youtubeklipp på franska där Luc Montagnier pratar om Benvenistes forskning.

Källa: Tidskrift för Homeopati

 

4 KOMMENTARER

 1. Läs gärna detta inlägg, men läs sedan min fråga härunder som är riktat till Anders Gustafsson /Marina

  Luc Montagnier fick sitt nobelpris inom området virologi. Du har missuppfattat dethär med vetenskap (igen). Bara för att någon fått ett nobelpris, betyder inte att han är ofelbar. Snarare kan det vara så att ett prestigefyllt pris, i kombination med stigande ålder leder till hybris.

  Om vi pratar om ”Montagnier L, Aissa J, Ferris S, Montagnier J-L, Lavallee C (2009) Electromagnetic Signals Are Produced by Aqueous Nanostructures Derived from Bacterial DNA Sequences” så är det bara att konstatera att rapporten innehåller en mängd fel och har skjutits i sank redan. Varför, igen, värma upp gammal skåpmat? Finns det verkligen ingen seriös forskning kring Homeopati och med seriös menar jag försök som kan upprepas flera gånger av oberoende forskare?

  Märkligt?

  • Montagnier har via sin egen forskning funnit att vatten har förmåga att minnas det som varit däri, när man skakar och späder. Med andra ord han har en hel del på fötterna när han uttalar sig.

   @Anders Gustafsson. Jag undrade för några dagar sedan här, om du är samma person som ”Anders” Sevenupse. Är du det? Du gav ingen kommentar på min förra undran, du bara i vanlig ordning, (som ”Anders” glider undan och besvarar inga frågor)

   Du har samma attityd och samma otrevliga retorik som ”Anders”. Skillnaden är att du artikulerar litet bättre och använder inte ordet ”dårpippi”. Och det är inget konstigt med det. För använder man sitt eget namn och en ip-adress som går att spåra, håller man sig lugnare, än om man kan skydda sig med dold identitet.

   Och nu frågar jag dig igen Anders Gustafsson, har du haft alias ”Anders, Sevenupse” (med flera)?

 2. Som troende är man benägen avvisa allt som inte stämmer med sin tro. Det är även bekvämt vara troende, så inget ont i det. Så frågan är, tror man på det man ser och hör utspelar sig, eller tror man på det gamla som upplärts av auktoriteter och är blind och döv för det uppenbara i nuet? Tro kan försätta berg säger man i religiösa sammanhang, men enbart tro på det som är materiellt eller fysiskt är att tro på illusioner, för det fysiska ändras från ena dagen till den andra. Här gäller det att förstå skillnaden. Jag tror nämligen att homeopati är sanningen på spåren, som inte hittills gett vetenskapliga förklaringar. Det finns massor av studier som bevisat att det fungerar, men ingen vetenskap hittills kan förklara varför och därför underkänns den fortfarande i Sverige, men är erkänd i många andra länder i Europa. Varför det är så kan jag inte förstå. Jag vill bara bli frisk om jag har problem med min hälsa. Bryr mej inte i första hand om varför jag kunde bli botad.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.