Läkemedelsverket informerar

3
970

Ett pressmeddelande från Läkemedelsverket, säger att allt som inte är tillåtet är förbjudet.

Marina Szöges:  Jag  är väldigt förundrad över hur en myndighet kan förbjuda någonting som de tror bara är sockerpiller. Varför finns ingen myndighet som också förbjuder godispraliner?

Svaret på min fråga varför man förbjuder icke registrerad homeopatisk medicin, är att man vill försvåra för homeopater att arbeta, av den enkla anledningen att homeopati är en effektiv läkemetod. Homeopatiska Läkemedel ses som ett hot, till de kemibaserade skolmedicinern.  Alltså syntetiskt framställda läkemedel, som ibland är rena giftet.

Homeopatin har förstått principen med att förtunna, för att få bort viss materias giftverkan. Genom potentieringen, där ämnet skakas våldsamt samt spädes i olika steg, har man fått en effektiv medicin som botar utan att förorsaka allvarliga biverkningar. Homeopatin är alltid säker så länge den praktiseras på för den, rätt sätt.

Läs mer: Läkemedelsverket: Högre säkerhet för konsumenten med registrerade homeopatiska läkemedel

3 KOMMENTARER

 1. Jag är rätt säker, faktiskt, på att sockerpraliner skulle förbjudas om de marknadsfördes som ett skolmedicinskt alternativ för allsköns behandlingar. Dum jämförelse.

  Homeopatika tycks ju vara lika effektivt som sockerpiller, varför det är en oetisk och osäker behandling att genomföra på en i många fall desperat patient.

  Fin värdeladdning i ”kemi” där. Som om vatten och socker inte vore kemi då?

  • Emil!
   Miljontals människor varje år botas och blir genuint friska av homeopatika och du skriver att homeopatika tycks vara lika effektivt som sockerpiller, hur förklarar du det?

   Farmakologiska läkemedel tillåts att säljas trots att de har en lång rad biverkningar, de dämpar och undertrycker i stort sett alltid bara själva symtomen vilket gör att folk istället bara långsamt blir mer och mer kroniskt sjuka. Det är en rätt lustig strategi de har på läkemedelsverket när de skriver att de värnar om patientsäkerheten, de förbjuder medel som gör och har gjort miljontals människor genuint friska helt utan biverkningar men samtidigt säljer mediciner som har gjort och gör miljontals människor sjuka.

   När medvetenheten sakta ökar hos människan kommer läkemedelsindustrin sakta att falla på sitt eget grepp, den som gräver en grop åt andra faller oftast själv däri och det kommer även att gälla dem!

 2. @Emil, jag håller med dig att vatten och socker är kemi, i alla fall på det fysiska planet.

  Därför har jag, för att förtydliga, lagt till några meningar i artikeln ovan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.