Läkemedelsindustrin har koll på läkarvetenskapen

1
928

 

Eftersom psykofarmaka är medel som kraftigt påverkar sinnet kan de endast fås på recept som utfärdas av läkare.

Men hur kunde psykiatriker och läkemedelsföretag övertyga miljontals läkare att ordinera dessa medel till hundratals miljoner människor?

Marknadsföring till läkare är enkel försäljningsmetod

Läkemedelsföretag vill få ut sina varor till konsumenterna så fort som möjligt. Det är ju affärer det handlar om, och varje dag kan inbringa miljoner. För att försäkra allmänheten och läkarna om att psykofarmaka inte är farligt skyr läkemedelsföretagen inga kostnader för att få psykiatriker att stödja dem.

Dr Gary Ruelas neuropsykolog säger; ”Det är ett intressant äktenskap läkemedelsföretagen ingått med läkaryrket.  Och psykiatrin står i främsta ledet”

Äktenskapsförhållandet skapas under läkarutbildningen

”Under utbildningen lär man sig att lösningen är läkemedel. Sedan under sin praktik får man höra om psykofarmaka och om någon är bipolär använder man det här och om någon är deprimerad använder man det där. Och det är bibeln ” säger Dr Hyla Cass, psykiatriker.

Och efter examen rekryteras många av dessa ”troende” psykiatriker till läkemedelsföretagen och utbildas till språkrör.

Sedan används dessa psykiatriker av läkemedelsindustrin som ”experter” och undervisar vanliga läkare hur man ställer diagnoser vid olika psykiatriska sjukdomar och vilken psykofarmaka som ska användas.

Detta ovan är en sammanfattning av första minutrarna av filmen ”Marknadsföring till läkare – det enkla försäljningstricket”  som avslöjar läkemedelsindustrins propagandaapparat och författandet av ”vetenskapliga” studier som signeras av ansedda läkare.

Dessa läkare får ersättning för sina signaturer och förekommer ofta i medier som auktoriteter som tonar ned biverkningarna från psykofarmaka och misskrediterar kritiker. Filmen kan ses här.

Marina Szöges

1 KOMMENTAR

  1. Psykiatrin står säkert i första ledet, men övriga läkemedel kommer nog inte långt efter. Man kan enkelt konstatera att allting bara bygger på en enda sak, att tjäna så stora summor som möjligt på människors ohälsa.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.