Läkaren som älskar se barn bli friska med klassisk homeopati

3
783

 

– Det som är så fantastiskt med att behandla barn är att se de otroligt snabba resultaten. Det är synd att barn inte får behandlas i Sverige. Det säger läkaren Heiko Klinge, som arbetar med klassisk homeopati i norra Tyskland.

Av Margot Granvik, vetenskapsjournalist och klassisk homeopat

Heiko Klinge är utbildad läkare, specialiserad på radiologi och homeopati. – Det roligaste är att se hur snabbt barn blir friska.

Efter att ha flyttat mellan Tyskland, Sverige och Schweiz har Heiko Klinge slagit sig ner nära Östersjöns kust och öppnat en egen mottagning för homeopatisk behandling. Roligast av allt är att jobba med barn, konstaterar han:

– Det är fantastiskt att se hur stora utvecklingsmöjligheter ett barn har. Man kan se en otrolig och snabb effekt när barn får homeopatiska läkemedel. För äldre patienter går allt mycket långsammare.

– En annan fantastisk sak med barn är att man verkligen kan få ett barn färdigbehandlat. Det är tydligt när barnet är friskt igen.

Hud och allergier

De barn som kommer till mottagningen har ofta hudproblem, allergier, astma, psoriasis, med mera.

– Jag har precis behandlat ett barn med adhd som nu kan gå i skolan och delta i den vanliga undervisningen. Det var inte möjligt innan behandlingen.

Ser hela patienten

Efter att Heiko Klinge avslutat sina studier till läkare arbetade han de första fem åren inom hjärtkirurgi och kardiologi. Han specialiserade sig sedan som radiolog.

Den grundläggande utbildningen i homeopati gjorde han samtidigt som han studerade medicin. I Tyskland erbjuder en läkarförening utbildning i klassisk homeopati parallellt med den vanliga läkarutbildningen. För en svensk är detta närmast ofattbart, men i Tyskland är homeopati en godkänd medicinsk behandlingsmetod.

– Min dröm var alltid att bli homeopat. Det var faktiskt därför jag började plugga medicin, berättar Heiko Klinge.

– Under studietiden upplevde jag de otroliga tekniska och medicinska möjligheterna i den moderna hjärtkirurgin och jag skrev min doktorsavhandling inom området.

Till slut blev det tio år inom skolmedicinen.

– Men jag saknade helhetssynen på patienten. Inom skolmedicinen behandlas enbart den sjuka delen, ofta på bekostnad av den övriga kroppen. I homeopati däremot ser man människan som en helhet och en homeopatisk behandling ger inga oönskade biverkningar.

Arbetade på klinik i Schweiz

År 2004 flyttade Heiko Klinge till Jönköping och började arbeta på Ryhovs sjukhus. Han träffade sin svenska hustru och fick två barn. Efter ett tag beslutade sig familjen för att flytta till Schweiz.

Heiko Klinge började arbeta på sjukhuset Clinica Santa Croce vid lago Maggiore. Sjukhuset har en särskild avdelning med 20 platser för homeopatisk behandling.

– Vi behandlade huvudsakligen svårt sjuka människor med cancer, hudsjukdomar eller kroniska sjukdomstillstånd.

– Patienterna var inledningsvis två veckor hos oss. Redan under den tiden kunde vi observera en signifikant förbättring av livskvaliteten hos våra patienter med den homeopatiska behandlingen.

Heiko Klinge berättar att en jämförande studie mellan homeopatiskt och skolmedicinskt behandlade patienter visar på liknande resultat: att patienter som fick homeopatisk behandling uppgav högre livskvalitet.

Gör daglig uppföljning

Sedan år 2014 bor familjen i norra Tyskland, tre kilometer från Östersjöns kust, mellan Kiel och Puttgarten.

Patienter kan hyra in sig under den inledande behandlingen.

– Vi följer samma koncept som kliniken på Santa Croce. Patienter kan bo i en lägenhet intill praktiken så att jag kan träffa dem dagligen under en period på två veckor för att få kontinuerlig feed-back på hur de svarar på det homeopatiska läkemedlet.

– Vi erbjuder även taktil massage och näringsrådgivning. Se mer på www.praxis-klinge.de

Vill du ha kontakt med Heiko Klinge:

+ 49 (0) 43 85 276 06 77

kontakt@praxis-klinge.de

 

 

3 KOMMENTARER

    • Ja håller helt me ofattbara olika hemska lidanden me skolmedeciner och biverkningar på bekostnad genom åren samt än idag 🙁 de blir mycket mot de naturliga rena alternativet. Men långt ifrån med allting är helt rent. Mycket är till de bättre mer och mer. Men långt ifrån allt. Nu är det upp till sverige hur de kommer att gå i rasande takt för friska människor än känar pengar på sjuka människor :/ så intressant att läsa om olika otroligt posetiva berättelser om homoepati ❤

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.