Satir-film om Karolinska sjukhuset lockar till skratt

3
1121

 

En projektledare på Nya Karolinska NKS, har satt egen text till inlägg där en spansk komiker skrattar hysteriskt.
nks-video-brRolig ploj-film om Karolinska Universitetssjukhusets flyttkarusell

Den svenska texten, samtidigt som den är väldigt rolig, är en reaktion över en flytt på Norrbakadelen på Karolinska universitetssjukhuset. Kanske också, eftersom det nya sjukhuset ska vara papperslöst och inga läkarrum ska finnas, är texten också ett utslag av oro hur det kommer att bli i framtiden.

Bland annat säger han

– NKS? Hallå? Det här kommer att gå åt skogen! En flytt i taget….Nåja, gjort är gjort och nu får vi göra det bästa av galenskapen….Vi ska jobba aktivitetsbaserat!

Sedan skrattar han så han tjuter och fortsätter efter en stund med att säga:

– De säger att det är anpassat efter våra behov och att vi får en helt ny upplevelse på jobbet…..Och vi ska byta platser med varandra hela dagarna beroende på vilka aktiviteter vi anser att vi håller på med. Ja du…..all arbetstid kommer gå åt till att hitta sittplats. Jag kommer behöva vara på plats på jobbet halv fem på morgonen om jag ska ha nån chans.

Och så skrattar  han så han skriker – Alternativt jag ställer om kollegornas klockor så de kommer försent…..men det kommer i alla fall inte spela någon roll, för datorerna kommer ändå inte att fungera, i dockningsstationen.

Att Nya Karolinska ska vara papperslöst gör han också narr av och undrar varför han ska köra ”clean desk” när han i alla fall ska jobba papperslöst.

Sedan mer skrik och skratt och han säger – de har arbetat fram riktlinjer så att vi inte ska bete oss som vilda djur, som apor i flock…..de är rädda att vi ska paxa ett bord och flytta till nordpolen i ett halvår. De har också regler om olika zoner med ljudnivåer vad man får göra och inte får göra. Det är nåt snack om att använda sunt förnuft och respektera kollegorna……Som om jag skulle bry mig?

Mer skrik och skratt…

– Jag kommer att leva rövare där uppe…..Vi får se vad jag hittar på.

För att se skämt-filmen och ta del av hela texten, klicka på bilden här ovan.

 

3 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.