Klassisk homeopati på toppnivå på den grekiska ön Alonissos

3
807

 

bild3

Internationella möten och ett lärorikt pedagogiskt seminarium om homeopatisk behandling för 170 deltagare från 33 nationer pågår som bäst på International Academy of Classical Homeopathy.

En grupp från ”Medicaskolan för klassisk homeopati” skickar en hälsning från internationella akademien i Grekland. Vi går en tvåveckors vidareutbildning tillsammans med homeopater/läkare från hela världen. Här finns deltagare från Spanien, Italien, Latinamerika, USA, England, Tyskland, Indien, Singapore, Nepal, Ryssland, Sibirien, Rumänien, Serbien, Australien, Nya Zeeland, Canada……

Det är intressant att diskutera homeopatins ställning runt om i världen, och viktigt att bygga kontaktnät.

Läkaren dr Mahesh från Bangladore i Indien har visat videofall där man behandlar gangrän. Vi har sett imponerande fall där patienter skulle amputeras på grund av vävnadsdöd. Med klassisk homeopati lyckades man läka patienterna, så att de slapp amputering.

I Indien finns även många med vitiligo. För flickor är det ett stigma som gör att de inte kan gifta sig. De blir utstötta från samhället. Doktor Mahesh visade flera fall där utbredd vitiligo försvann efter behandling.

Dr Manish Bhatia som är initiativtagare till sajten: www.hpathy.com är på Alonissos för att göra ett reportage om internationella akademin. Reportaget kommer att publiceras i höst. Webbplatsen har runt en halv miljon besökare per månad.
Dr. Bhatia berättade också om sin bok och doktorsavhandling på Organon.

Doktor Rajesh Pradhanang från Nepal berättade om sitt arbete och visade bilder från deras kliniker.
Nepal är ett av världens fattigaste länder och dr Rajesh Pradhanang bjöd in klassiska homeopater från hela världen, som vill arbeta som volontärer på klinikerna i Nepal.
Det är ett medel i taget som verkligen kan göra folk friska och inte att man ger en blandning av flera homeopatmedel, säger dr Rajesh Pradhanang.

Att vi i Sverige öppnat HomeopatiAkuten väcker mycket intresse och uppmärksamhet. Många vill veta allt om hur det började och hur det fungerar, vilka som besöker oss, etc.

nr1
Den svenska gruppen på middag med George Vithoulkas

Professor George Vithoulkas är 82 år, men mycket vital. Han undervisar med stor entusiasm tillsammans med Erik van Woensel. De utgör en oslagbar kombination. Erik van Woensel är metodisk och lär systematiskt ut en metodik för effektiv behandling, och professor Vithoulkas tar emot patienter på plats.

En av kvällarna inbjöds den svenska gruppen att äta middag med professor Vithoulkas och hans fru Zissula, samt Maria Chorianopoulou, en av de drivande på akademin. Det blev en mycket trevlig kväll med god grekisk mat och många skratt.

Och eftersom utbildningen sker i ett förmiddags- och ett kvällspass så finns det tid att bada och sola och ta en kort siesta mitt på dagen under den grekiska solen.

bild2
Stimulerande möten under rasterna

Text: Viveca Wilhelmsson, rektor Medica skolan

3 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.