Klassisk Homeopati, en naturlig väg till bättre hälsa för djuren

0
831

Text från Svenskt center för klassisk homeopati AB

Homeopati är en naturlig behandlingsmetod som stärker kroppens självläkande förmåga. Alla levande varelser har en självläkande förmåga, men stress och även behandling med t.ex. antibiotika sänker motståndet mot sjukdom.

Stress måste förstås utifrån ett vidare begrepp – rädsla och osäkerhet, skrämmande upplevelser, rangproblem mellan djuren elle samarbets-svårigheter mellan djur och ägare, ett dåligt självförtroende, högt ställda krav på djuret eller känslomässiga störningar är i sig faktorer som leder till en förhöjd stressnivå.

Stress orsakar bl.a. förhöjda nivåer av stresshormoner i kroppen, som gradvis leder till att organ och immunförsvar belastas. I början visar djuret lindrigare tecken på ett sänkt allmäntillstånd men successivt ökar problemen för att till slut bli en diagnostiserbar sjukdom. Vilken sjukdom som uppstår beror på djurslag, användningsområde och yttre miljö.

Behandling med klassisk homeopati hjälper djuret att finna sin balans igen genom en sänkning av stressnivån. När självläkningsförmågan fungerar ordentligt höjs djurets livskvalitet. Läs mer Centerhomeopati

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.