I sin ungdom blev Ivar Lo-Johansson botad av en homeopat

  0
  25
  Print Friendly, PDF & Email

  Läkartidningen nr 48 biografi om Ivar Lo-Johansson och hans hälsoproblem. Bland annat står:

  I sextonårsåldern drabbades Ivar Lo av lungsoten. Sjukdomen kom smygande med hetta och trötthet i kroppen samt hackhosta. Både han själv och föräldrarna insåg vad det var fråga om redan innan en undersökning på en dispensär i Stockholm bekräftade diagnosen. Intagning på ett sanatorium föreslogs.

  “Hela familjen och huset, som de bodde i, förvisades till isolering. Ivar Lo har beskrivit detta utanförskap i boken »Pubertet« “Jag levde ensam innesluten i min dödsstämning som gäst i de levandes land”  Han bad till Gud och uppfann en särskild lungsotsbön.

  Dagen före återbesöket på dispensären träffade Ivar Lo en småbrukare som, dödsdömd av en riktig doktor, hade gått till en homeopat och blivit botad. Ivar Lo fick namnet på homeopaten, och i stället för ett återbesök på dispensären for han, utan att meddela föräldrarna, ensam till homeopaten på Styrmansgatan i Stockholm. Han fick ett mjölfint pulver i ett kuvert och gjorde återbesök hos homeopaten var tredje vecka. Mirakulöst nog tillfrisknade Ivar Lo så småningom.
  Läs mer

  Kommentera

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.