Homeopatisk behandling av spanska sjukan ökade chansen att överleva

0
2390

Det beräknas att ungefär 50 miljoner människor dog av spanska sjukan 1918-1919. Dödligheten var hög. Det är inte helt klarlagt hur många procent av de smittade som dog men siffror mellan 2.5 – 20 procentig har nämnts.

De patienter som hade turen att få homeopatisk behandling överlevde i större utsträckning.  Hahnemann College i Philadelphia rapporterade att 99 procent av 26 000 patienter överlevde när de fick homeopatisk behandling. [1] Dödlighet på 1 procent kan tyckas vara hög, men när det gäller spanska sjukan är 1 procentig dödlighet klart bättre, än vad statistiken visar för annan vård.

De vanligast homeopatiska läkemedel som användes för att behandla spanska sjukan var Gelsemium, Bryonia och Eupathorium.

Åtta gånger bättre överlevnad för patienter med lunginflammation

Statistik från USA visar att patienter med spanska sjukan som även har lunginflammation, visar att överlevnaden var 8 gånger större om patienten fick homeopatisk behandling. Dödligheten för dem som fick skolmedicinsk behandling låg på 5.7 procent, medan dödligheten endast var 0.7 procent för dem som fick homeopatisk behandling.

Trettio gånger bättre överlevnad för gravida kvinnor

Ännu större skillnad var det för gravida kvinnor, den grupp som for mest illa av influensan. Där avled 30 procent inom sjukvården men de som fick homeopatisk behandling hade häpnadsväckande 40 gånger större chans att överleva. Dödligheten för gravida kvinnor som fick homeopatisk behandling var 0.7 procent. Se videoklipp 19 minuter in i filmen. [2]

Text: Marina Szöges
Bild: Från Pexels

Källa

    1. https://www.homeopathycenter.org/treatment-epidemics-homeopathy-history
    2. https://www.youtube.com/watch time_continue=1212&v=l4Zo7nj02Po&feature=emb_logo/ol>

 

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.