Homeopati en effektiv behandlingsmetod mot biverkningar vid cellgift- och strålbehandling

2
899

Ur Tidskrift för Homeopati 2015 nr 2

CIMG0200 (1)Homeopatin i Frankrike har fått en alltmer framträdande roll inom cancervården. Användningen av homeopatiska medel  har ökat med 100 % de senaste fyra åren.

Varje år använder ca 400 000 franska cancerpatienter homeopati som ett komplement till den vanliga sjuk-vården. Eftersom homeopatisk behandling verkar snabbt och effektivt, är prisvärd och rätt använd saknar biverkningar, har den blivit den populäraste alternativa behandlingsmetoden i Frankrike.

Tidskrift för Homeopati listar upp homeopatiska medel som kan vara effektiva vid olika skeden vid cancerbehandling.

Aconitum C30: Panikattacker vid cancerbeskedet.
Arsenicum alb C30: Dödsångest.
China C30: Förebygga sena blödningar och trötthet efter operation, orsakad av blodförlust.
Staphisagria C6: Bättre och snabbare sårläkning, efter operation.
Conium C6: Operation av bröst- och prostatakörtlar och knutor.
Natrium sulf C30: Operation i kraniet.

Detta ovan några exempel av homeopatiska medel som används vid cancerbehandling. Nämnas kan också att det finns många bra homeopatiska medel som kan användas vid behandling av biverkningar vid cellgiftsbehandling. Tillexempel:

Nux Vomica C6 vid illamående som förbättras av att kräkas.
Ipecacuanha C30 vid illamående som inte förbättras av att kräkas.
Colchicum C30 illamåendet som förvärras av lukter.

Blodbrist uppstår lätt vid cellgiftsbehandling.

Vid brist på röda blodkroppar används China D6, brist på vita blodkroppar Natrium Chlor C6 eller Silicea C6 och vid brist på blodplättar används Crotalus C6.

För att veta mer, se senaste numret av Homeopatisk Tidskrift nr 2, 2015. För övrigt finns mycket mer att läsa. Här några till exempel:

>Artikel som beskriver Svenska Föreningen för Vetenskaplig Homeopati:s histora. Föreningen fyller 100 år i år. Den 1 april 1915 samlades en grupp homeopatiintresserade på Valhallavägen i Stockholm för att bilda föreningen. Initiativtagare var Stina Swartling, en varm anhängare av homeopati. År 1919 invaldes Klara Fransén in i styrelsen. Kanske inte alla vet, men Klara Fransén är en historisk profil inom svensk homeopati. Hon kämpade för homeopatins framgång och reste runt under 1920 och 1930-talet och höll föredrag i 30 olika orter i Sverige. 1920 utkom hon med boken ”Homeopatiska självläkaren”. Hon hade en välbesökt praktik och hjälpte många i början på 1900-talet att återfå hälsan. Klara var också en sträng motståndare mot vaccinationstvånget, som fanns på den tiden.

>Artikel om HRI:s Homeopatiska Forskningkonferensen i Rom. Där Yael Jusidman bland annat skriver om Dr Elio Rossi från Italien som presenterade en studie utförd på 173 personer som visar att homeopatisk behandling har stor effekt på cancerpatienter. Resultatet visar att patienterna fick märkbart färre och mycket mildare biverkningar av de konventionella behandlingarna. Även patienternas allmäntillstånd förbättrades. De upplevde mindre illamående, sov bättre, var mindre deprimerade och mindre oroliga. Studien visar också att patienterna i större utsträckning tack vare den homeopatiska behandlingen, kunde återgå till sitt vardagliga liv, vilket i förlängningen innebar att sjukfrånvaron minskade och i slutändan även gav samhällsekonomiska vinster.

Text: Marina Szöges. ordf Svenska Föreningen för Vetenskaplig Homeopati SFVH

Hemsida: Svenska Föreningen för Vetenskaplig Homeopati

 

 

2 KOMMENTARER

 1. Hej Marina, och TACK för den den fantastiska konferens ni arrangerade i helgen för att fira homeopati-föreningens 100års jubileum!
  Jag känner Elio Rossi som jobbar på en statlig vårdmottagning i Lucca, Toscana där homeopati, akupunktur och fytoterapi godkänts av en regional lag från 1987. Idag finns det mer än 100 statliga inrättningar, inklusive ett sjukhus som integrerar dessa metoder (läs mer om denna renässans i nr 2-2104 i 2000talets Vetenskap http://www.2000tv.se).
  Studien som du talar om finns inkluderat i en färsk bok om komplementärmedicin som Elio Rossi skrivit. Han är själv en mycket duktig homeopat.
  I Toscana är numera komplementärmedicin vanligt att använda på cancerpatienter för att mildra de negativa effekterna av de kemiska preparaten. Samma gäller i USA där snart vart tredje sjukhus använder sig av komplementära metoder vid cancerbehandling.
  Välkommen att kontakta mig om du vill ha tag i Elio Rossis bok som även finns utgiven på engelska!

  Anna Böhlmark, 2000talets Vetenskap

 2. Hej Anna! Tack för att du sprider kunskapen att det händer positiva saker inom homeopati i Toscana och USA. Det finns mycket positivt som sker. Men som vanligt, detta talas det väldigt tyst om i gammelmedia. Och där är 2000-talets Vetenskap och andra alternativmedia guld värda.

  Och ja, tack den boken låter intressant. Jag tar kontakt med dig via mail inom kort.
  MvH Marina Szöges

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.