Homeopati står under attack i Australien

11
703

 

 

Ett utkast till ett dokument som inte var avsedd för allmänheten har läckt ut som visar att National Health and Medical Research Council (NHMRC) i Australien har planer på att ta bort homeopatin från listan, medicinska behandlinar som betalas med offentliga medel.

Homeopatin anses vara oetisk och den som använder homeopati istället för konventionell medicin utsätter sig för risk. Risken består i att man då inte tar en s.k. ”fungerande” konventionell behandling.

Det finns ca 700 registrerade homeopater i Australien. Försäkringsbolag i Australien täcker kostnad för homeopatibehandling, Får kritikerna som de vill måste australiensare betala homeopati ur egen ficka i framtiden.

Greg Cope, ordförande för  the Australian Homeopathic Association säger det finns starka bevis som stödjer homeopatin och han är i färd med att lämna in kliniska prövningar till NHMRC.

 Källa:

http://www.theage.com.au
NaturalNews

11 KOMMENTARER

 1. Överallt i världen försöker läkemedelsindustrin attackera och bekämpa alla former av alternativmedicin, homeopatin är en av de som kraftigast motarbetas. Man kan undra varför, den närmast sanningsenliga förklaringen är att den helt enkelt är för effektiv och hotar deras industri. I rimlighetens namn borde man ju vilja att människor blir genuint friska, men att kunna bli frisk på ett naturligt sätt finns inte i deras världsbild, där ska allt ”botas” med syntetiska medel som istället på sikt skapar sjukdomar. De utnyttjar sin maktposition maximalt och tjänar varje år astronomiska summor på försäljningen av farmakologi, summor som ökar för varje år och allt på bekostnad av människors hälsa.

  Att vara läkare idag och inte få använda möjligheter andra än skolmedicinska behandlingar måste kännas ganska hopplöst, att ständigt bara använda sig av kortsiktiga lösningar som på sikt gör problemen större måste vara mycket förnedrande och frustrerande. Hela vårt sjukvårdssystem är på god väg att haverera med enorma ökande utgifter men våra politiker blundar inför detta faktum och fortsätter pumpa in pengar som om inget har hänt. Vad händer när pengarna är slut? Det värsta är kanske dock alla de människor som blir drabbade, de går inte ont anande till skolmedicinen i tron att de ska få bästa tänkbara vård och bli friska, istället blir de allt som oftast istället kroniskt sjuka…

  Det är dags att vi alla inom alternativmedicinen går ihop och börjar organisera oss mot denna organiserade brottslighet, denna kriminella verksamhet som läkemedelsindustrin begår mitt framför ögonen på oss alla varje dag! Ju längre vi väntar desto större blir uppförsbacken…

 2. Jag håller med dig, Janne. Jag har funderat på en sak. Jag tror att i Sverige så är det så att många är misstänksamma mot alternativ medicin och energimedicin därför att det medicinska etablissemanget i samarbete med svenska staten och massmedia demoniserar och undertrycker bra alternativ. Men också för att många riktiga helare tar betalt, ibland mycket, och många helt enkelt inte har råd med att nyttja deras tjänster.

  Sjukvården i Sverige är vården gratis oavsett inkomst eller brist på inkomst. Jag tror att svenskar har indoktrinerats till att tro att staten tar hand om oss och vet bäst. Det finns en (falsk) känsla av trygghet i det svenska folkets psyke och en ovilja att trotsa eller kritisera systemet som står för den tryggheten, men jag ser också att svenska helare också har ett ansvar och att de på många sätt inte tar det. Jag ser inga helare som går ut med att utsatta människor kan få hjälp utan betalning. Tänk om riktiga helare skulle hjälpa alla människor, oavsett förmåga att betala dem i pengar! Tänk om homeopater skulle gå ut på gatorna i Stockholm att behandla uteliggare och tiggare!

  Jag förstår att homeopater och andra helare behöver ta betalt för att överleva i det här (fullständigt oacceptabla) monetära systemet som vi för tillfället lever i, men jag tycker ändå att de borde ge vård till de som inte har förmåga att betala OCKSÅ! Det om något skulle ge prov på att riktiga helare verkligen har medmänsklighet och helande som första prioritet och att profit kommer på tveksam andra plats bara för att det är nödvändigt för överlevnad.

  Då skulle alternativ medicin verkligen utgöra ett hot mot den pharmaceutiska kartellen och att utesluta dem ur det statliga systemet, som de försöker göra i Australien skulle vara näst intill irrelevant. Jag tror att det är den sortens organiserat motstånd vi behöver. Inte bara att peka finger och säga ”titta vad de gör!” Det borde vara uppenbart för var och en vad de gör vid det här laget, frågan är: Vad ska VI göra?

  • Jag håller med Dig i mångt och mycket Kara, många är fortfarande misstänksamma mot alternativmedicin som nog till stor del beror på att de indoktrinerats till en tro av falsk känsla och trygghet att välja den vanliga skolmedicinen när de blir sjuka. Den stora anledningen till det är nog att här i västerlandet har ju skolmedicinen sitt stora fäste, där de med effektiva kampanjer och snygg marknadsföring lyckats mycket väl, att övertyga människor att välja skolmedicin framför alternativmedicin, som de gjort sitt bästa för att smutskasta.

   Visst skulle man kunna behandla människor gratis, men tyvärr så har även vi räkningar att betala, vi har även ofta långa dyra utbildningar bakom oss som vi själva har bekostat. Det skulle tyvärr inte fungera i praktiken att behandla vissa människor gratis medan andra skulle vara tvungna att betala. Tyvärr men jag tror inte det är den bästa lösningen, att behandla folk gratis, för att få läkemedelsindustrin på fall. Vi alla inom alternativmedicin måste organisera oss för att bli starka och kunna ta krafttag mot pillerindustrin som hotar att ödelägga allas vår hälsa med sin minst sagt kriminella verksamhet. Jag tror även det är mycket viktigt att öka medvetandenivån hos allmänheten, genom att informera dem om riskerna med alla kortsiktiga lösningar som skolmedicinens behandlingar medför, och att det finns andra bättre naturliga alternativ, utan biverkningar som hjälper dem att bli genuint friska.

  • Men den traditionella vården är inte gratis, den betalar du via skattepengen.
   De som jobbar inom den traditionella vården får lön för sitt arbete.
   Även homeopater har hyra, skatter, mat på bordet att betala. Dessutom måste homeopater betala moms och de får inga subventioner på staten. Traditionell sjukvård är momsbefriad, det gäller även läkemedlen.

   Homeopater i Sverige idag är låginkomsttagare och i allmänhet tjänar mindre än undersköterskor i månaden. Detta därför att homeopater har höga skatter och avgifter att betala och kan inte ut det som de behöver ta ut av klienterna för att tjäna bra med pengar. De homeopater jag känner, har så låga avgifter som de kan ha för att få mat på bordet. Så det är inte så att man blir homeopat för att tjäna pengar, för den möjligheten finns inte, utan man blir homeopat för att hjälpa människor. Det är inte homeopaters fel att staten tar ut höga avgifter och skatter.

   Att behandla människor med homeopati kostar, även om du inte tar något för själva sessionstiden så har du ju de homeopatiska medlen att betala och det är moms på dem. Om en homeopat skulle erbjuda gratis behandlingar för sina klienter, så är dessa inte gratis för homeopaten. Homeopaten har ju fortfarande sina avgifter att betala. De homeopater jag känner har så låga marginaler och knappt med överskott att de inte har råd att betala sina klienter för att komma – vilket blir fallet om de ska erbjuda sessioner gratis (eftersom homeopaten alltid har kostnader även om klienten inte betalar något).

   Jag förstår din idé, men det tycks mig som att den bygger på en idé om att homeopater tjänar bra med pengar och så är det inte. Homeopater är låginkomsttagare. Anställda inom sjukvården tjänar mer och har dessutom större trygghet i sin anställning.

   Jag vet att det finns de homeopater som erbjuder rabatter till arbetssökande, studenter och långtidssjukskrivna samt pensionärer, så dessa klientgrupper har en mindre avgift att betala än andra. Men helt gratis tror jag inte på.

   Du betalar ju sjukvården en avgift när du kommer in, skiljer sig mellan landsting men kan vara en 200 kr plus minus beroende på vilket landsting det handlar om. Och då får du en 15 min med en läkare om ens det. Första sessionen hos en homeopat brukar vara en timme eller 1 1/2 timme…

 3. Men nu förstår jag inte riktigt hur du tänker, Janne. Jag menar inte att ni ska behandla alla gratis, bara de som verkligen inte har råd att betala: de som knappt har råd att överleva. Menar du att om någon i den situationen kom till dig och sökte hjälp, så skulle du då neka dem det? Jag hoppas verkligen att det inte är så. Inte heller tror jag att de som har en inkomst skulle kräva att inte behöva betala eller på något sätt anse att de blir orättvist behandlade. Tvärt om tror jag att det skulla vara bra för en helares rykte att göra på det viset och därmed för hans/hennes inkomster. Jag förstår visst att ni har räkningar att betala och dyr utbildning och allt det där, men jag tror ändå att det är möjligt för er att avsätta lite av eran dyrbara tid åt utsatta människor. Jag är övertygad om att (åtminstone de flesta av er) blev helare får att göra skillnad i människors liv och inte först och främst för att tjäna pengar. Jag kan inte heller tänka mig någon bättre kampanj än att gå ut med det här och visa att alternativ medicin också kan erbjuda trygghet och att vi tar ansvar för våra medmänniskor. Om ingen är redo att ta det här steget misstänker jag att vi inte kommer att komma någonstans med det här problemet.

  • Om någon människa kom in till mig som var svårt sjuk och inte hade pengar så skulle jag självklart hjälpa denna och inte ta betalt för det. Du missförstod nog mig lite grann i förra inlägget, jag är inte alls emot att hjälpa folk som har det svårt och göra det lite billigare, men det kan bli problem med avundsjuka bland andra som anser sig bli lurade. Jag har förövrigt redan tagit det steget och hjälpt folk med billigare behandlingar om de verkligen är i behov av det och har dålig ekonomi.
   Jag sätter inte att tjäna pengar i främsta ledet, hälsan kommer alltid först men får jag inte in några pengar kan jag inte heller bedriva någon verksamhet och kunna hjälpa någon. Har inte tagit ut någon lön alls sista månaderna så jag är inte ute efter att göra stora stora pengar på detta.

 4. Kara jag är helt inne på din linje. Det händer att jag ger 50% rabatt till pensionärer och barnfamiljer, och är det healing de vill ha är det ibland gratis. Om vi ser vår verksamhet enbart som ett företag och inte en medmänsklig insatts i en svår stund kommer vi aldrig att utveckla våra kunskaper som är mycket viktigt i denna konstform som alternativmedicinskt läkande är. Men jag har ju ett 100% arbete vid sidan om förstås som jag kan leva på.

  • Jag har gjort en märklig erfarenhet under min tid som homeopat:
   Patienter som man behandlar gratis, blir aldrig friska.

   • Jag har precis samma erfarenhet som dig av de som man behandlar gratis, de flesta blir aldrig bra. En fundering som jag har haft är om de som behandlas gratis slarvar med de instruktioner som de får eftersom det ändå är gratis. Medan de som måste betala följer de instruktioner som man ger dem eftersom behandlingen kostar pengar. Vad tror du Gert E om den teorin?

 5. Gert E, Jag har aldrig märkt av någon skillnad när jag ger 50% rabatt, aldrig gratis. Några gånger har jag gett gratis healing behandling, men det var under min upplärning vid en ny healingform jag utvecklar. patienterna var mycket intresserade av mitt sätt att ge healing. Alla som fick gratis behandling i början blev bättre fortare än de som fick homeopatisk behandling. Men som sagt jag har också givit gratis healing när patienten behöver 4 behandlingar på en vecka, och inte märkt någon skillnad. Läs om metoden här http://healingoheart.globalmedic.se/#.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.