Homeopati på Vetandets Värld P1

0
2131

 

Trots att förtjänsten på homeopati uppgår till endast 1% av all Tysk omsättning vad gäller läkemedel kallar man programmet för ”Miljardindustrin som lever på att sälja förtrollat vatten”

Ett liknande program om konventionella läkemedel borde i rättvisans namn heta; ”Multimiljardindustrin som lever på att tillverka och sälja syntetiska kemiska preparat”

Edzard Ernst som har förlorat all sin trovärdighet i och med att han fick lämna sin professorstjänst på Exeters universitet i England samt ha blivit avslöjad med att bluffa om sin utbildning i homeopati, fick komma med ”expertutlåtande” och menade att det inte alls behövs forskas mer på homeopati och att det dessutom skulle vara oetiskt.

Ernst påstår också att det finns 200 studier som visar att homeopati inte fungerar. Antagligen är flertalet av dessa hans egna s.k. metaanalyser. Och det vet vi vid det här laget  att Ernst forskning är mycket oseriös, då han lägger till och drar ifrån helt efter eget huvud, för att få det resultat han på förhand har bestämt att han vill ha. Den som vill läsa mer om den saken kan läsa Robert Hahns blogg här.

Lyssna på Vetandets Värld där Gert Eselböck också får vara med på ett hörn.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.