Homeopati mer populär

4
891

aaOm 20 år kommer homeopati bli mer populär och tillgänglig. Det finns redan nu ett stort intresse i andra länder men Sverige ligger efter, säger framtidsforskaren Peter Majanen till tidningen Apoteket.

Forskaren Majanen och läkaren Håkan Eriksson menar att 2035 har maktpositionen förändrats mellan patient och läkare. Via internet och självtester tar patienter själv reda på vilken diagnos han/hon har och vilken behandling som behövs. Konkurrensen har ökat och kraven har blivit större på vårdgivarna. Vården är till 20% privat och patienten har blivit mer en kund och väljer själv den vård han vill ha.

Alternativa behandlingar såsom, homeopati och akupunktur, kommer att bli mer populära och Majanen förklarar att redan nu finns ett stot intresse i andra länder, men Sverige ligger efter.

Tack vare ny teknik kommer patienter att vårdas hemma i större utsträckning och mer sällan läggas in på sjukhus. Och det är bra menar Peter Majanen:
– Det är också bra ur ett hälsoperspektiv då man ju kan bli sjuk av sjukhusen. Sjukhusen har för övrigt blivit mer familjära, med kulturella inslag och närhet till naturen eftersom det har en positiv påverkan på hälsan.

Läs mer: Apoteket 2013 nr 3 sid 12

 

4 KOMMENTARER

 1. Tidningen Apoteket, vilken skräpblaska! Hade i och för sig inte väntat mig något annat… Titta på sidan 5 t.ex. där det görs kraftig propaganda för rävgiftet Losec där det utmålas som en fantastisk medicin som läker ut magsår på några veckor.
  En av mina klienter åt Losec för magproblem och hennes mage var fullständigt förstörd, symtomen var dämpade men allt var som en hård knut i mage/tarm.

  Det görs vidare massor med reklam för andra ”läkemedel” mot diverse sjukdomar, som om de vore undermedel och botade dem! Läs gärna min senaste artikel på Newsvoice om läkemedel: http://newsvoice.se/2013/07/24/debatt-pillerknapring-for-miljardbelopp-men-varfor-blir-ingen-frisk/

  • Okey, men i det här fallet har ju Tidningen Apoteket släppt igenom en framtidsforskare som säger att homeopati kommer bli mer vanlig om 20 år. Och han säger också att man kan bli sjuk av sjukhus.

   Forskaren säger också att vi ligger efter i Sverige, vad gäller alternativmedicin i jämförelse med andra länder.

   Och att en tidning från Apoteket skriver så är positivt och troligen visar på en trend som inte går att stoppa även om vissa kanske skulle vilja.

 2. Ja du har helt rätt i det du skriver Marina, den där artikeln var ganska bra och det är positivt att de släpper fram en framtidsforskare som skriver bra saker.

  Jag blev bara så upprörd över allt övrigt som stod i tidningen.

 3. Jag tycker också det är en spännande utveckling och förhoppningsvis en början på ett nytt synsätt. Ser det som ett enormt framsteg att tidningen Apoteket skriver om det.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.