Homeopati för Nybörjare – boken som jag längtade efter för 20 år sedan, nu utgiven av Stefan Whilde

0
2595

Bokrecension: Tidigare utgiven i Tidskrift för homeopati nr 2019:2

zzz
”Homeopati för nybörjare Bli din egen läkare – Husapotek och Läkemedelslära” tar lättförståeligt upp grunderna i homeopati. En bok som med fördel kan läsas från pärm till pär av alla nybörjare. Även den litet mer vane kan också få bra utbyte av boken eftersom Whilde har utöver homeopatins grunder lagt in litet annat matnyttigt också

Stefan Whilde tar bland annat upp i boken att homeopati är en individbaserad behandlingsmetod där rätt homeopatiskt medel väljs enligt ”lika botar lika principen”, och endast ett medel ges åt gången. Homeopatiska läkemedel är testade på friska människor och ger inga biverkningar och är varsam om naturen. Boken beskriver 54 homeopatiska medel och tar också upp ca 70 sjukdomar och tillstånd och hur dessa kan på bästa sätt behandlas med klassisk homeopati.

 

Redan tidigt i boken slår Whilde fast att ”med homeopati är målet alltid en varaktig, hållbar bot – aldrig ett livslångt medicinerande”. Han tar också upp Herings lag, som är viktig att känna till för att veta om behandlingen ger bot eller undertryckning. Boken beskriver också skillnaden mellan biverkning och förstförsämring, att en förstförsämring är resultatet av att det homeopatiska medlet har aktiverat immunförsvaret och startat kroppens egen inneboende förmåga till självläkning.

Kort sagt det mesta en nybörjare eller vilken annan nyfiken person som helst vill veta om homeopati, står i boken ”Homeopati för Nybörjare Bli din egen läkare – Husapotek och Läkemedelslära”

Stefan Whilde har kommit ut med flera böcker om homeopati. I bok nummer två ”Homeopatins fantastiska värld! Kvinnligt & Manligt” tar han upp hur på bästa sätt behandla sjukdomar och besvär som tillexempel infertilitet, sköldkörtelbesvär, impotens och urinvägsinfektioner

Även den här boken innehåller läkemedelslära och är utökad till 100 homeopatiska läkemedel.

Böckerna Homeopati för Nybörjare och Homeopatins fantastiska värld Kvinnligt & Manligt hade jag uppskattat att ha fått i min hand för 20 år sedan, när jag började min utbildning till homeopat. En blivande homeopat behöver läsa även tyngre litteratur till exempel böcker av Hahnemann, Kent och Vithoulkas, men att få börja sin utbildning med böcker på svenska som är både lättlästa och sammanfattande i sin struktur, hade för mig varit guld värt.

Marina Szöges

 

Böckerna är utgivna på Recito förlag och finns att köpa på Adlibris och Bokus.

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.