Homeopat åker till Botswana som volontär

8
885

 

Helena Jonasson nyutbildad homeopat åker till Botswana på måndag. I tre månader ska hon tillsammans med en brittisk grupp hjälpa sjuka människor att bli friska. Reportaget P4 Dalarna: 

8 KOMMENTARER

  1. Morret. Vad menar du med den frågan? Sjuka är sjuka vare sig de har HIV eller inte?
    Det står hjälpa sjuka människor. Det är positivt och glädjande!

    • Ruben: Principiellt håller jag med men blir HIV-sjuka verkligen hjälpta av homeopatika? Det är inte direkt något huvudvärk som ska lindras eller botas….

  2. Tja, det behövs väl vatten där nere så då är det bra att ni tar med er rikligt med homeopatika som är just bara det. Att släcka törsten fungerar det ju till iallafall 🙂

  3. Lajk @Hebbe. ”Hjälpa sjuka människor att bli friska” + fokus på HIV? Det låter som något som skulle kunna vara olagligt i Sverige. Något som borde tas upp kanske?

    • Johannes, hur galet har det inte blivit, när individer vill kriminalisera dem som vill hjälpa sjuka människor att bli friska?

  4. Jag är nu i Botswana och jobbar som homeopat. Projektet är riktat främst till HIV+ men andra är också välkomna. Vi jobbar inte med att bota HIV och AIDS utan att hjälpa drabbade med fysiska, psykiska och emotionella problem som kan följa med en sådan diagnos. Bla har många biverkningar av bromsmedicinerna som muskelsmärta, bortdomnade fotsulor, sämre immunförsvar, hudproblem osv. Har redan sett resultat av arbetet vi har gjort här och människorna är tacksamma och rekommenderar sin släkt och vänner att komma till oss. Visst är det ok att vara skeptisk till alternativa behandlingar men det är viktigt att undersöka båda sidor. Människor som är sjuka har som mål att må bättre och att se resultat. Om det är med homeopati eller något annat spelar mindre roll. För många är homeopati en utmärkt behandlingsmetod.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.