Gunnar Janssons svar på JOs korta svar angående diskriminering av små barn

3
961

Januari månad skrev DH om Gunnar Jansson väntar på svar från Socialstyrelsen, Unicef och Diskrimineringsombudsmannen”

 

Den 21 februari kom detta korta svar från JO:

Hej!

Särbehandling är tillåten om det finns åldersgränser i någon annan lag eller föreskrift.

Du kan läsa mer om ålder i diskrimineringslagen på vår webbplats:http://www.do.se/sv/Fakta/Diskrimineringsgrunderna/diskrimineringslagen-om-alder/

Med vänlig hälsning
Xyzå Äöplkjh

Gunnar Jansson skickar följande som svar till JO:

Hej! Tack för ditt svar, men svaret känns mycket otillfredsställande. Du menar att särbehandling är tillåten om det står skrivet i en annan lag? Jag vet att det står skrivet att alternativmedicinare ej får behandla  barn under 8 år. Men som jag skrivit tidigare upplever många föräldrar det som mycket diskriminerande. Sverige är det enda land inom EU med denna lag. Borde inte  då DO arbeta för en ändring av denna lag så att den svenska lagen kommer i harmoni med lagen i övriga EU-länder och med barnkonventionen?

Sverige har undertecknat barnkonventionen och där står tydligt att Sveriges lagar skall överensstämma med barnkonventionen. Att föräldrar till barn under 8 år i Sverige inte fritt kan vårdform anser jag vara en diskriminering. Man kan fostra barnet till vilken religion  man vill, TM, katolicism, islam, buddism mm, men man är tvingad att ge dem toxiska syntetläkemedel eller ta dem till något av våra grannländer, som inte har denna diskriminerande lag.

Jag hoppas att DO arbetar så att denna tydligt diskriminerande lag borttages.

Mvh
Gunnar Jansson

3 KOMMENTARER

 1. Vilket platt kyligt ’dött’ ickesvar!!

  Vilka (krafter) är det som styr Sverige (..egentligen)? Byråkratin tycks ha lyckats krångla till det så, att det inte längre finns någon myndighet som behöver svara på något! Man skickar helt enkelt ut ett förtryckt kort-och-gott ickesvar som bara skapar ytterligare frågor ..för att inte tala om irritation! Målet är förstås att helt enkelt trötta ut frågeställaren, så att denne (förhoppningsvis) ger upp! Fruktansvärt odemokratiskt!

  Finns det ens någon (myndighetsanställd) längre som kan ge råd/information – eller har det spårat ur totalt hos a l l a svenska myndigheter?
  Det finns förstås ett otal antal ’luddiga’ lagar – som verkar finnas till bara för att ställa till det för gräsrötterna – som inte får något annat svar än platta lyliga ’döda’ ickesvar – oavsett vad det gäller. Tala om demo(n)krati!

 2. Du kommer aldrig få något vettigt svar från någon myndighet.. Det är nästan alltid god dag yxskaftsvar folk får. De har inte tid med sådant här.

  Vad är det som säger att övriga europas lagstiftning är överlägsen? I många frågor dunkar sverige på bröstet och ska framstå som ett föregångsland ta t.ex invandring. Det är väl bara sverigedemokraterna som harmonisera sverige med övriga europa? De är dock kritiska till alternativmedicin…

 3. Svensk feghet! Att så många människor blir felbehandlade i vården kommer inte fram i ljuset men skulle en familj ta sitt barn till en alternativmedicinare som inte lyckas lösa uppgiften så blir det första stoff i Aftonbladet dagen efter. Jag blev själv felbehandlad som elva åring. Jag hade extrem klåda på hela kroppen, var sönderkliad så mina händer savade varje natt, mina kompisar ville inte ta i mig för jag var så äcklig. Första barnläkaren gjorde allergitester på mig, jag var allergisk mot citrusfrukter, tomat, choklad och hundar. Fick medicin men inget blev bättre. Efter ca 6 månader med sömnlösa nätter så tog mina föräldrar mig till en homeopat, tyvärr lyckades de endast stilla klådan lite för jag hade väldigt gärna knäppt läkaren på näsan. Efter 9 månaders väntan kom jag in på hudmottagningen och det konstaterade skabb! Var fri på 2 dygn med tennutex, men varför denna långa väntan i sjukvården när det gäller barn. För övrigt så var jag aldrig allergisk men ändå visade proverna på allergi.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.