Granskning av Oshercentrum

0
1017

 

Drygt 4000 människor har hittills skrivit på och protesterat mot Martin Ingvar och Mats Lekanders blufforskning på KI. Barbro Osher donerade för ett antal år sedan 43 miljoner till forskning på alternativmedicin med syfte att ge de allra bästa alternativmedicinska metoderna vetenskaplig uppbackning.

Oshercentrum har under ca fem års tid utfört 71 studier, varav 3 av dessa är en studie på något som kan liknas vid alternativmedicin. En av dessa ”alternativmedicinska” studier handlar om fuskakupunktur.

Pengarna har med andra ord använts till annat än till studier på alternativmedicin.

En redovisningskonsult skall anlitas för att granska Oshercentrum. Till det behövs pengar. Torbjörn Sassersson har anlitat ”FundedByMe” för att få ihop pengar till granskningen.

En första analys (mha en redovisningsekonom) av Osher Centrums ekonomiska redovisning åren 2006-2011 ger centret helt underkänt.

KI:s Internrevision har nu framkommit med en mer omfattande ekonomisk redovisning omfattande drygt 60 sidor. Nu behöver vi pengar för att finansiera en ytterligare analys av detta underlag. En redovisningskonsult inom ekonomi kommer även nu att anlitas. Projektet söker pengar till detta.

Den som vill hjälpa ekonomiskt kan gå in på FundedByMe och donera en lämplig summa pengar.

I artikeln FundedByMe står att 3300 personer skrivit på, men sedan artikeln skrevs har namnunderskrifterna ökat till 4051. Ännu inte skrivit på? Gör det gärna: Namninsamling.se

Marina Szöges

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.