Gör syntetiska läkemedel klassade som miljöfarligt avfall, oss friskare?

1
3239

Foto Pixaby

Det är evidensbaserat och vilar på vetenskaplig grund att syntetiska läkemedel inte bara ger biverkningar, är beroendeframkallande och hämmar immunförsvaret (vilket ökar mottagligheten för sjukdom) – de är också klassade som miljöfarligt avfall och måste sorteras och kasseras efter samma regler som miljöfarligt avfall i övrigt, till exempel plast, rengöringsmedel, lim och bekämpningsmedel så som råttgift och numera förbjudna DDT.

Artikel av Stefan Whilde tidigare publicerad på https://stefanwhilde.se/

Vad är då syntetiska läkemedel för något? Jo, det är artificiellt framställda multisubstanser som inte botar sjukdom men som tillfälligt ”lindrar” (maskerar) symtom på sjukdom. Alltifrån nässprayer och värktabletter till antibiotika, kortison, antihistamin, statiner, cellgifter, insomningstabletter, antidepressiva och vaccin.  Allt detta räknas som syntetiska läkemedel.

Läkemedelsindustrin och våra statliga myndigheter (du vet visan om staten och kapitalet som sitter i samma båt) förespråkar att vi medborgare ska svälja, smörja vår hud med och spruta in dessa ”läkemedel” i kroppen på oss själva – men vi får INTE spola ner resterna i toaletten eller kasta dem tillsammans med andra sopor. Vi får inte ens sopsortera dem på egen hand. De är helt enkelt för farliga – för miljön. Men tydligen inte för farliga för oss.

Nej, vi ska istället buga och bocka när ”läkaren” i vit rock säger att vi måste ta dessa substanser… för vår hälsas skull? Vi måste ta vaccinet som skolsköterskan erbjuder annars riskerar vi att dö – i en sjukdom som vi INTE ens har!

Vi ser ett ökat miljöengagemang i samhället och det är bra, inte minst engagemanget i närmiljön. Men om vi inte engagerar oss i vår inre miljö spelar allt det andra ingen roll – att rädda miljön börjar med att rädda oss själva, vår hälsa till kropp och själ.

Vi kan inte skriva ut antidepressiva droger till våra barn och samtidigt applådera dem när de håller tal för miljön. Var finns trovärdigheten i det? Och vad händer när våra barn en dag genomskådar oss? När våra barn genomskådar läkemedelsindustrin och de statliga myndigheterna? När de genomskådar politikerna som står och rapar upp det som staten och kapitalet betalar dem för att rapa upp?

Det börjar med oss själva. Är det rimligt att tro att miljöfarligt avfall gör oss friskare när vi är sjuka – så som myndigheter och läkemedelsindustri påstår? Då kan vi ju sluta att sopsortera också. Vi kan dumpa plast i sjöar och hav. Vi kan pumpa upp olja och bränna kol. Och vi kan börja slänga vaccin- och läkemedelsrester i toaletten så att innehållet förgiftar vårt dricksvatten och läcker ut i sjöar och hav och dödar fiskar och alger.

Eller så väljer vi den miljövänliga vägen – på riktigt. För det finns alternativ. Det finns möjligheter. I Sverige lyder vi visserligen under ett förlegat medicinskt monopol, men det är varken staten eller den miljöfarliga läkemedelsindustrin som bestämmer åt oss. Vi bestämmer själva vad vi sväljer, vad vi smörjer på vår hud och vad vi sprutar in i vår kropp.

Stefan Whilde, författare, homeopat, lärare i homeopati
Boktips: Den miljövänliga läkekonsten
På Youtube: Värna miljön – Välj homeopati

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.