Glasgow homeopatisjukhus ligger illa till

6
725

Trots att 83% av patienterna (of the homeopathy service) röstade för att Glasgow Homeopathic hospital skulle fortsätta att finansieras av NHS påstod Radio Scotland att “patients do not want the service”  Och dessutom har petitionen ”Save the Glasgow Homoeopathic Hospital” inbringat 11 832 underskrifter.

Skeptiker som vill sänka homeopatin har bara fått ihop 2 085 röster. Och patienter vill ha sin homeopati kvar, men trots det (eller på grund av) envisas mörkermän med att försvåra för folk att få homeopatisk behandling.

Den som inte redan har gjort. Skriv gärna på för att rädda Glasgow Homeopathic Hospital här.

 

Dear Homeopathy Supporters!

After a lengthy consultation, NHS Lothian recently decided that it would no longer fund homeopathy. Although the Glasgow Homeopathic Hospital is directly funded by NHS Greater Glasgow & Clyde, it will still by badly affected by these cuts, losing patients who previously would have been referred and paid for by NHS Lothian.

This letter from a retired Scottish GP, Dr. Mary Gillies, who was a representative on NHS Lothian’s stakeholder homeopathy group, says that the stated savings of scrapping homeopathy by NHS Lothian were incorrect by a large margin. In addition the views of the patients were not given in their final report. ’In fact 83 per cent of patients (of the homeopathy service) voted in favour of funding continuing, yet the public is left unaware of this figure’, she said.

See Dr. Mary Gillies letter here:

http://www.scotsman.com/the-scotsman/opinion/letters/homeopathic-savings-don-t-add-up-1-3001138

and
Clinical Scientist Patricia Nelson, who worked for NHS Lothian said homeopathy helped restore her underactive thyroid to its normal function and that following a car accident, homeopathy had produced near-miraculous results!
http://www.homeopathyheals.me.uk/site/component/content/article/111-frontpage/3109-scientist-says-lives-will-be-ruined-if-homeopathy-not-on-nhs

THE PETITION IS NOW UP TO 11,763 SIGNATURES – LET’S GET IT UP HIGHER EVERYONE AND SHOW THE WORLD THE POPULARITY OF HOMEOPATHY !! (The Skeptics Petition to withdraw funding is on only 2,085 !)

The Petition will soon be sent to the UK health ministers as well, to show them the huge support for homeopathy.

Please DONATE to the work of HOMEOPATHY HEALS ME which is only run by me, working approximately 50 hours a week unpaid!
www.homeopathyheals.me.uk

THANK YOU EVERYBODY!

Kindest regards,

Homeopathy Heals Me!

www.homeopathyheals.me.uk

6 KOMMENTARER

 1. Ja, det är tyvärr illa beställt beträffande homeopatisk behandling inom sjukvården i UK – sedan vi fick ny regering i maj 2010! Nästa val är 2015 och förhoppningsvis får de stryka på foten då! Tills dess kommer det alldeles säkert att bli svårare (om ens möjligt!) för NHS -patienter att kunna välja homeopatisk behandling och för de läkare inom sjukvården som utövar homeopati.
  Som jag förstått det, har informationen inte ens delgivits alla homeopati-patienter – och petitionen verkar inte heller ha kommit till allmänhetens kännedom. Myclet sker i det tysta.
  Jag hörde t ex från två patienter, som fått regelbunden homeopatisk behandling (en längre tid) på ett mindre sjukhus i Devon, att när de kom dit för sedvanlig behandling, fick de höra att det var sista behandlingen. Homeopati-avdekningen på det mindre sjukhuset skulle upphöra vid dagens slut(!) och ville de fortsätta med homeopati fick de hädanefter ta sig till Bristol (en lång, ofta omöjlig, resa för den som är sjuk!). Av en annan patient hörde jag att när de ringde för att boka en ny tid – hade numret helt enkelt upphört!!
  Jag har skickat massor av information (åt alla håll!), sedan jag först hörde talas om detta – men av någon anleding verkar de som går privat inte engagera sig i frågan.Jag har inte hört om några protester från NHS-personal heller Kraftiga nedskärnngar inom sjukvården (..ja, överallt i samhället!) gör det än mer besvärligt – så många är antagligen oroliga för sina jobb. Jag har inte hört något om protester från patient-organisationer eller de homeopater som arbetar privat heller.
  Jag har engagerat mig i frågan därför att jag anser att sjukvården ska finnas till för alla i samhället – och för att de patienter som så önskar ska kunna välja homeopatisk behandling om de vill.
  Att det ska vara så svårt att få folk att förstå att vi måste PROTESTERA MERA! Att vi behöver engagera oss i samhällsfrågor – inte bara det som berör Sverige eller UK utan även i Europa och i resten av världen.
  Vi måste öppna våra ögon för vad som kommit att bli norm – att sjukvården inte fungerar – att hela samhället ’vadar i gifter’!!
  Det är så otroligt många människor som använder homeopati, örtmedicin, vitaminer & andra kosttillägg och en massa annat som borde ha sin rättmätiga plats inom sjukvården. Myndigheterna behöver tänka om. Vi är många som är trötta på att bli förgiftade med syntetiska preparat i medicn och inte minst i kosten!
  Tack vare HOMEOPATI mår jag så otroligt mycket bättre idag än för bara ett och ett halvt år sedan. Det hade helt enkelt inte varit möjligt för mig att skriva detta inlägg. Jag är så tacksam för att jag mår som jag gör idag och vill verkligen att möjligheten till homeopatisk behandling ska finnas inom sjukvården både i UK, Sverige och i rsten av världen.
  Jag har sagt det förut ..och säger det igen – vi behöver PROTESTERA MERA!

 2. Ja ju mer effektiv som homeopatin blir (och redan är), desto mer motarbetas den. Folk får ju inte bli friska – då kan de ju inte tjäna några pengar på dem!
  Det behöver bildas nya organisationer, som motvikter till alla dessa korrupta makter!
  Folk behöver få kunskap, de som besitter sådana behöver ut och föreläsa.
  När människorna ökat sin medvetenhet och kunskap kommer de sedan automatiskt att överge skolmedicinen, den kommer med andra ord att dö sin egen naturliga död.
  ”Skolmedicinen – den största medicinska skandalen i modern tid” kommer det stå i historieböckerna att läsa om i framtiden, sanna mina ord!!!

 3. Du kommer att få rätt Janne! Historien kommer bli rättvis till slut. Den har ju hittills skrivits av maktfullkomligas undersåtar 🙂

  • Ja Ruben, man kan inte bygga korthus och tro att de ska stå i evighet. Den era inom sjukvården vi ser idag kommer bara bli en (i tideräkningen sett) kort period.
   Människan måste lära sig leva med och inte mot naturen, det är en förutsättning för vår överlevnad som art. Skolmedicinen går emot allt vad naturlagar heter och det är också därför den inte kommer överleva. Detta har människor känt till i årtusenden men när girigheten tog överhand så tappade man konceptet helt, vilket människan idag nu får betala med sin hälsa.

   Vi måste tillbaka till framtiden igen – back to the Nature !!!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.