Försöksperson död i Coronavaccin-test

0
3030

 

En 28-årig man från Rio de Janeiro, som deltog i AstraZenecas Coronavaccinstudie, avled den 15 oktober. Dödsfallet har bekräftats av regeringstjänstemän i Brasilien.

AstraZenecas säger att experimentet kommer att fortsätta utan avbrott trots dödsfallet. Enligt anonym källa ingick mannen i placebogruppen och fick inte Coronavaccinet. Om detta stämmer är svårt att veta i dagsläge, eftersom läkemedelsföretaget med hänvisning till sekretess väljer att inte delge klargörande information.

”Vi kan inte kommentera enskilda fall i en pågående prövning av Oxford-vaccinet eftersom vi följer strikt medicinsk sekretess och kliniska prövningsregler, men vi kan bekräfta att alla nödvändiga granskningsprocesser har följts,” har AstraZeneca sagt i offentligt uttalande, enligt NaturalNews.

Nya Dagbladet rapporterar att Brasiliens hälsovårdsmyndighet har sagt att personen dog av Covid 19-komplikationer.

Eftersom AstraZeneca inte offentliggör fakta är det i nuläge inte klarlagt för allmänheten vad mannen dog av. Däremot de knapphändiga fakta som ändå finns pekar på att vaccinstudien och dödsfallet är suspekt:

  1. Det har avslöjats att Coronavaccinets kontrollgrupp, alltså placebogruppen får ett meningokockvaccin istället för äkta placebo som borde ha varit natriumklorid. Meningokockvaccinet är känt för sina biverkningar och maskerar därmed Coronavaccinets biverkningar.
  2. Det är mycket märkligt att AstraZeneca inte har offentliggjort om mannen ingick i placebogruppen eller inte. Logiskt vore, för att rädda ryktet och aktiekursen, direkt gå ut med sanningen – om sanningen är för dem fördelaktig.
  3. Vaccinstudier utförs alltid på friska personer i aktiv ålder. Inga multisjuka och inga åldringar. Att friska 28-åringar dör knall och fall, såvida det inte är en olycka, är väldigt ovanligt.
  4. Brasiliens hälsovårdsmyndighet har uppgett att mannen dog av Coronainfluensa. Om detta är sant och han ingick i ”placebogruppen” kan ju någon slags otur ha uppstått. Men om han har fått Coronavaccinet och dött i Coronainfluensa är det än mer otur för AstraZeneca. Dödsfallet kan indikera att vaccinet inte fungerar. Eller ännu värre att det kan orsaka allvarlig sjukdom och till och med död.
  5. Tidigare har två andra testpersoner i AstraZenecas studie fått allvarliga biverkningar och drabbats av förlamningar. AstraZeneca har vid dessa bägge tillfällen pausat studien, men sedan ganska snabbt kört igång igen.
  6. Även företagen Eli Lilly och Johnson&Johnson har vid tillfällen pausat sina vaccinstudier eftersom deltagare fick allvarliga biverkningar.

Bild; Pixaby, vy från Rio de Janeiro.

Marina Szöges

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.