Förebyggande medicin: Protest mot Monsanto och GMO lördag

2
780

 

På lördag 25 maj kommer att organiseras en protestmarsch mot Monsanto i Stockholm, närmare bestämt vid Södermalms torg kl. 15 . Vi behöver få ihop en så stor motkraft som möjligt till de tendenser som förekommer inom vissa delar av matindustrin och till vad som därmed håller på att ske med vår mat, som de facto är byggnadsmaterialet i allas våra kroppar.

Vi vet att många utav er är medvetna om detta företag, om deras metoder och mål men vill för de som inte känner till dem upplysa om situationen, för i en tid då en utav våra grödors viktigaste och största pollinerare, nämligen bina, dör i miljarder och med allt vad det innebär så blir en motkraft till detta och liknande företags förehavanden än mer viktig.

Monsanto tar patent på och erhåller licensrätten till mängder av grönsaker, frukter och frön. De frön som funnits i tusentals år fasas ut och försvinner därmed sakta. Kvar blir de genmanipulerade versionerna som ägs av företag som har pengar och marknadsandelar som sina främsta drivkrafter. Det finns därmed också ett potentiellt hot mot ekosystemet.

Ett kommande EU-direktiv förbjuder all odling med egna fröer och sticklingar – även i liten skala. Den som vill odla hemma i fortsättningen kommer att hänvisas till särskilda industriellt framställda frösorter som EU har godkänt på förhand.

Den nya EU-lagen, som i dagarna har lämnats som förslag från EU-kommissionen till EU-parlamentet, hotar att kraftigt minska den biologiska mångfalden när flera traditionella grödor i praktiken blir förbjudna att odla.

Lagen omfattar alla växter och all odling, såväl professionella bönder som småbrukare och växtföreningar mm. Det som blir olagligt enligt direktivet är att odla med eget utsäde, samt att ta rötter, knölar, fröer, sticklingar från sina plantor. Även att dela plantor på egen hand blir olagligt.

Märk väl att detta ligger på förslagsstadiet men det säger mycket om de vindar som blåser och det är företag som Monsanto som till stor del står för både riktning och styrka av vinden.

Detta ovan fick jag på mailen idag, fredag.

Vidare vill jag tillägga:

Det finns en blogg på nätet som påstår att lagförslaget har mildrats något, och EU ska tillåta hemma odlare att använda fröer mer fritt. Men jag säger, låt oss inte luras. Även om EU som ville kriminalisera alla fröer från egen odling samt förbud att dela plantor, ge bort sticklingar m.m. nu har tagit ett halvt steg tillbaka (oklart om det är sant), betyder inte att de kommit på bättre tankar. Det betyder endast att de märkte att reaktionen från folket blev för stark och därför ändrades retoriken. För var så säkra, de fortsätter arbeta vidare dit de vill, nämligen att ta bort vår födslorätt att leva och ta vår föda fritt ur naturen.

Egentligen är det här helt galet, ingen kan lagstifta bort människors rätt att ägna sig åt odling och använda de fröer som produceras. Människor har fritt i tusentals-tusentals år ägnat sig åt odling och livnärt sig av vad naturen ger. Och nu ska maktfullkomliga galningar från EU lagstifta bort vår födslorätt??? Det är så löjligt egentligen så det är märkligt att det nu gått så långt att vi måste protestera mot detta. Och skulle denna lag ändå bli till, är den kriminell och då behöver vi ändå inte följa den.

Kriminella och livsfientliga lagar gäller inte. Amen

M

 

 

 

 

 

 

 

 

Mer relaterad information. Allt svårare att odla i egen trädgård i USA och Canada.
http://grist.org/list/city-officials-are-waging-a-war-on-gardens/
http://www.infowars.com/another-front-yard-garden-deemed-illegal/

 

The World According to Monsanto

 

Marina Szöges

2 KOMMENTARER

  1. Detta är så vansinnigt att man inte tror det är sant. Många UE-byråkrater är tyvärr redan ’rounded up’ av Monsanto (och deras medlöpare!). Men som Marina säger VI SKA INTE LÅTA LURA OSS! Vi måste Protestera Mera – så att de inte kan ’round us up’!!!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.