Ett friskt debattinlägg från Ruben som beskriver homeopatins rådande verklighet

9
728

Medan skolmedicinens osänkbara atlantfartyg på det stora patienthavet kryssar ifrån homeopatins och alternativens lilla roddbåt, står några högst upp på soldäck vid relingen och vinkar omedvetet grymt raljerande och hånar deras situation.

Samtidigt står stora delar av skolmedicinens ofrivilliga passagerare på däcken under och tittar sorgset på och undrar varför man inte tar upp dem i båten. De tycker det är orättvist och fel att fungerande homeopati och alternativmedicin skall sitta och ro den lilla båten för hand medan de själva snabbt glider förbi med sina stora motorer på flera tusen hästkrafter som onödigt förorenar havet med kemiska substanser.

Inskickat som debattsvar på artikeln; ”Homeopat Gunnar Janssons debattsvar till Mats Reimer, den bloggande läkaren på Dagens Medicin”

9 KOMMENTARER

 1. Ja maktens skepp lockar sitt patienthav med de finaste av alla fasader, allt för att lura in dem i deras falska trygghet av evidensbaserad vetenskaplig forskning med farmakologi som bas för hälsan.
  Dock så kommer de sakta men säkert gå på grund när de själva förgiftat sitt hav av patienter som hela tiden blir mer och mer kroniskt sjuka och beroende av farmakologi för sin existens så länge den kan uppehållas med syntetiska medel.

 2. Jag såg först nu när jag läste gamla inlägg att ni hade diskuterat James Randi och hans miljon dollar pris. När det gäller James Randi och bevis om homeopati så har han även avvisat John Benneth. Se länk nedan till videon som Benneth har gjort.

  http://www.youtube.com/watch?v=DFxniaxj_Dk

  Det finns även en till som heter Dana Ullman, har inte hittat någon länk till honom, men han beskriver hur man kan bevisa att homeopatin fungerar i sin bok The Homepathic Revolution på sidan 110 och framåt.

  Det är märkligt att vissa saker kan bevisas hur många gånger som helst utan att vissa tror på det. Men å andra sidan, vill man inte tro på något så spelar bevisen ingen roll.

 3. Glömde fråga om du verkligen har provat eller om du bara pratar som så många andra. Har du inte provat så kan du heller inte säga att det är nonsens. Det här med att växter reagerar på vissa homeopatiska medel är inte något nytt. Om inte jag har missat något så finns det inte någon placebo effekt hos växter. Bevisen för att homeopatin fungerar finns men vissa vill till varje pris att det inte ska vara så. Verkligheten är inte alltid som man tror att den ska vara.

 4. Jag är utbildad Antropolog vilket för mig innebar 5½ års studier på universitetet, vilket även innebar studier om medicinsk antropologi. Så jag vill nog påstå att jag har lite kunskaper om mediciner.

  Vad har du för utbildning? Du verkar vara expert på allt.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.