Envis mamma fick sonen fri från mediciner

34
3622

 

Livrädd, förtvivlad och totalt utmattad efter år av nattvak valde mamman att följa sin intuition.

Text: Margot Granvik

Skärmavbild 2014-12-02 kl. 20.52.27
När läkarna satte in en epilepsimedicin fick 2- åringen alla sorters epileptiska anfall och för att han inte skulle skada sig när han krampade fick han börja ha hjälm på huvudet.

 

Med kost, reiki och homeopati botade hon sonen från något som läkarna sa var genetiskt och ”obotligt”.

Från två svåra epilepsidiagnoser till ett EEG helt fritt från epileptisk aktivitet. Vendela Burton gick mot läkarna och vann tillbaka sin son från en kanske livslång medicinering. Som treåring skulle han årligen ta 1 095 tabletter och 7,7 liter flytande medicin, utan att det hade någon effekt. Vendela valde en annan väg.

– Det har varit en fruktansvärd kamp! Så sammanfattar Vendela Burton åren efter sommaren 2012, den sommar när sonen, som var extremt hyperaktiv sedan ett halvår tillbaka, dessutom fick epilepsi. Det var en epilepsi som sällan visade sig som synliga anfall, och då endast med korta episoder av små nickningar, blinkningar och skakningar. Men i hjärnan pågick en konstant epileptisk aktivitet som ”kidnappade” hjärnan och påverkade sonen på alla möjliga sätt.

Sonen fick diagnosen CSWS-syndrom.

”Den här typen av epilepsi måste behandlas aggressivt på grund av att det pågår en i stort sett konstant epileptisk aktivitet i hjärnan hela tiden. Det är inte epilepsianfallen som är mest skadliga, utan den ständiga aktiviteten. Om den inte behandlas leder den till svår påverkan på hans hälsa och utveckling.”

Det var den motivering Vendela Burton fick av sonens läkare. Och sedan skickades hon hem med en medicin som sonen skulle ta.

Efter att Vendela mot sin vilja och skrämd av sjukvårdens ord började medicinera sin son blev han inte alls bättre utan tvärtom mycket sämre. En mardröm med täta besök på akuten började. Vendela Burton fick inget gehör för sina frågor och protester.

Sjukvården satte in ännu en medicin. Och en till. Och sedan ytterligare en till. Totalt skulle Vendela Burton ge sonen fem olika epilepsimediciner. Utöver det skulle hon ge kramplösande medicin vid anfall som inte slutade av sig själv. Fast i praktiken handlade det inte om att GE. Det handlade om att hitta sätt att tvinga i en hyperaktiv tvååring fem olika mediciner två gånger om dagen. Han tvärvägrade.

– Jag försökte få hjälp från sjukvården. Hur skulle jag överhuvudtaget få i honom medicinerna? De sa att det är mycket viktigt att jag ser till att få i honom medicinerna även om jag får gå till ytterligheter. Det hände att jag nästan fick sitta på honom för att få i honom medicinerna och vi grät bägge två vid dessa tillfällen.

När sonen fick sin diagnos var Vendela Burton höggravid och levde i en svår relation. Trots det bar hon sin tvååring på axlarna när han själv inte klarade av att gå för att han var för trött eller för hyperaktiv för att fungera. Snart tog hon ensam hand om ett spädbarn och en svårt sjuk och hyperaktiv tvååring.

– Varje gång vi kom in på akuten höjde man doserna på medicinerna. Men trots det försvann inte den epileptiska aktiviteten. Varje nytt EEG visade variationer på samma aggressiva epileptiska aktivitet som tidigare, eller ännu mer aktivitet.

– Epilepsimedicinerna gjorde honom sjukare. Efter den första epilepsimedicinen började han få droppattacker och flera andra former av anfall, ibland flera gånger i timmen, dag och natt. Det blev ett dygnet runt helvete. Han slutade äta och han tappade balansen. Hans motorik och språk blev påverkat. Jag vaknade på nätterna av att han spydde på mig i sömnen.

– Till och med hans tånaglar förändrades. De såg ut som vågiga skidbackar och på frågan om varför svarade en läkare att det förmodligen var genetiskt. Det var samma svar som jag fick på alla mina frågor; allt var genetiskt.

– Varje gång jag pratade med epilepsisjuksköterskan eller neurologen försökte jag fråga om det verkligen var rimligt att ge mediciner som gjorde honom sämre men de svarade bara att så här måste man enligt deras erfarenhet behandla den här typen av epilepsi.

– Jag bad dem göra fler undersökningar och ta reda på vad som kunde ha orsakat hyperaktiviteten och epilepsin. De hade tagit en del prover men inte hittat någon orsak. Sjukvården sa då att det var genetiskt betingat. Jag fick också höra att skattebetalarna inte skulle uppskatta att sjukvården använde skattepengar hursomhelst.

– Jag ställde även frågor kring mina misstankar om gluten och mjölk. Jag tog upp kvicksilverförgiftning och vacciner. Jag pratade i månader om att det kunde bero på möglet i lägenheten vi bodde i. Läkaren svarade alltid att inget av detta kunde vara orsaken. Ändå var det så att de epileptiska anfallen började strax efter att vi flyttat in i en ny lägenhet som visade sig ha mögel.

– Lillebror föddes i den lägenheten och han kräktes tills han var 1,5 år och sov nästan dygnet runt utan att läkarna kunde förklara varför. Det var ju inget fel på honom.

Lägenheten sanerades hösten 2013 och Vendela Burton fick senare höra av en saneringsexpert att sönernas hälsa mycket väl kunnat påverkas av möglet.

Kontakterna med sjukvården fungerade inte alls som Vendela Burton hade önskat. Några tillfredställande svar fick hon inte. Mest upplevde hon att hon pratades tillrätta. Hon blev också skrämd av den information hon fick.

När hon våren 2013 fick ett intyg från läkaren för att ansöka om vårdbidrag såg hon plötsligt att sonen fått ytterligare en diagnos: Doose syndrom.

– Jag frågade epilepsisjuksköterskan om vad detta var för diagnos och hon svarade att hon inte förstod varför läkaren skrivit så, det var ju inte den diagnos min son hade. Hon visste inte varför det stod så i intyget.

– När jag började undersöka vad Doose stod för så såg jag att det var en hemskt allvarlig diagnos! Men snart insåg jag att det fanns paralleller mellan biverkningarna från den första medicinen och symptomen man baserade diagnosen på.

Inte heller nu fick Vendela Burton något gehör för sina undringar och protester. Det hon fick var en hjälm som skulle skydda sonen från fallskador vid anfall. Den fick sitta på hela dagarna.

Nätterna fortsatte att vara en mardröm. När sonen väl somnade var sömnen rastlös. När som helst kunde han ställa sig upp i sängen och kasta sig mot väggen eller ur sängen. Det gick inte en natt utan att hon väcktes en eller två eller tre gånger. Eller fler. Vendela blev allt tröttare och rasade i vikt.

– Min sons anfall hördes inte mycket och han rörde sig knappt ens vid stora anfall så jag vande mig därför snabbt vid att vakna om han andades annorlunda, bet ihop tänderna eller om det rann saliv ur munnen på honom.

Vendela Burton tillbringade varje möjlig vaken stund med att söka svar. Mest googlade hon på nätterna under täcket. På nätet fick hon kontakt med andra föräldrar med barn som reagerat på vaccinationer. Hon kände igen mycket. Hon fortsatte söka.

Hon började även använda reiki-healing som hon arbetat med när hon bodde i Australien.

– I Australien ingår kvalitetssäkrad reiki-healing i den vanliga sjukvården. Jag är en av få som är behörig för Reiki 4 certifikat.

– Tidigare hade min son inte tillåtit mig men nu fick jag plötsligt lägga min hand på hans hjärta. Jag gjorde det morgon och kväll och han som aldrig kunnat ligga stilla en sekund blev blickstilla och sög åt sig. När jag ville ta bort handen så tog han tag i den och höll den kvar.

Detta var i slutet på sommaren 2013. Anfallen upphörde och Vendela kunde ta av sonen hjälmen. Lägenheten sanerades och då upptäcktes mögel dolt under golvmattan i båda sovrummen. Trots löfte från bostadsbolaget analyserades aldrig vilka ämnen som orsakat möglet under linoleummattorna.

Trött på att be om hjälp som hon aldrig fick satsade Vendela Burton i början av 2014 på att lära sig vad som behövdes för att försöka läka sig själv och sina barn. Hon utbildade sig till diplomerad kostrådgivare och instruktör i mindfulness. Med den erhållna kunskapen satte hon ut gluten och mjölk ur kosten och ordnade så att sonen fick gluten- och mjölkfri mat på dagis.

I samma veva hittade hon artiklar och berättelser om hur homeopatisk behandling botat negativa reaktioner av vaccinationer på internet, och hon fick ett tips om en duktig svensk homeopat. Hon ringde men fick nej. i Sverige får homeopater inte behandla barn under 8 år, och de får aldrig behandla epilepsi. Så vad göra? Söka hjälpen utomlands?

– Jag talade om för sjukvården att jag skulle söka homeopatisk hjälp utomlands. De svarade att eftersom jag sökte utomlands kunde de inte hindra mig. De hade mycket liten kunskap om homeopati och trodde att det handlade om naturmedicin.

– Jag kontaktade samma homeopat igen. Jag bad för min sons liv. Till slut fick jag komma. Jag gick upp mitt i natten, väckte sonen, bar ner honom till bilen och vi åkte. Det en lång resa och jag var dödstrött när vi kom fram. Det blev kaos på mottagningen. Han kunde inte vara still och for runt och rev och slet i allt. Jag var helt slut, kunde knappt tänka, tala och hålla reda på honom på samma gång.

Men Vendela och sonen tog sig hem igen. Med sig hade de homeopatiska läkemedel.

– Efter ett intag av det homeopatiska läkemedlet fick han en kraftig reaktion, precis som homeopaten berättat kunde hända.

Vendela Burton började nu trappa ut epilepsimedicinerna. Hon hade länge ifrågasatt varför sonen skulle ha dem då de inte tog bort den epileptiska aktiviteten, vilket enligt sjukvården var hela syftet med att ge dem.

– Jag var jätterädd! Men något drev mig. Jag började trappa ut epilepsimedicinerna, jag följde helt min intuition. På två veckor hade jag trappat ut huvudmedicinen, den som gav de värsta biverkningarna. Men ingenting hände och anfallen kom inte tillbaka. Han började sova igen. I stället för att fara runt i sängen i två timmar innan han kunde somna började han somna direkt. Och han sov hela natten. Nästa sak som hände var att han började äta.

Hon fick också positiv feedback från dagiset.

– De tyckte direkt att han blev gladare och lugnare. Och de berättade också att han börjat äta.

Vid nästa läkarbesök hade Vendela helt trappat ut två av fem epilepsimediciner och halverat dosen av en tredje.

– Där satt neurologen, lite stöddig, beredd att tala mig tillrätta. Han förklarade sin bedömning av min sons diagnos och hur detta skulle behandlas. Nästa steg var kortisonsprutor och ketogen kost. När det blev dags för honom att notera medicinstatus så sa jag som det var. Då blev han alldeles blek. Och helt tyst.

– Jag berättade att sonen mådde bättre och bättre ju mer jag tog bort. Jag sade att de hade hotat med att han skulle bli sämre, men att det inte alls stämde. Jag berättade också att jag satt in homeopatisk behandling på honom och att jag också behandlade honom med kost och reiki.

Neurologen rådde Vendela att öka på en medicin hon halverat dosen av för att skydda mot stora anfall som i värsta fall kan ge svåra hjärnskador.

– Jag gjorde det. Men samtidigt fortsatte jag att sätta ut en annan medicin tills enbart den man bett mig höja igen var kvar. Till sist tog jag bort den med. Fortfarande blev han inte sämre.

Sedan den 7 juli 2014 har Vendela Burtons son inte fått några epilepsimediciner överhuvudtaget.

– Den 29 oktober 2014 gjorde vi ett nytt EEG. Det var helt rent. Där fanns inte ett spår kvar av epileptisk aktivitet vare sig under vakenhet eller sömn.

– En del av hyperaktiviteten är kvar men den är inte alls lika extrem. Vi har saker kvar att behandla med homeopatiska läkemedel. Men epilepsin är borta. Och tånaglarna är helt normala igen.

– Han har gjort framsteg hela sommaren. Jag tänker på den dagen då han för första gången ritade en sol. Vi skrattade, grät och kramades. Eller den morgonen han vaknade och sa en mening på 13 ord. När vi tidigare var hos logopeden pratade han i 3-4 ords meningar.

I november 2014 träffade Vendela Burton sonens läkare igen.

– Jag åker in och tänker att han kommer att säga att jag gjort ett fantastiskt jobb. Men läkaren har mage att börja antyda att det är deras epilepsimediciner som gjort sonen frisk. Eller att det hela rörde sig om ett spontant läkande. Jag blev rasande: ”Här har jag slitit, så slutkörd att jag ibland tänkt att nu dör jag. Också har du mage att påstå att det här är din förtjänst!”, sa jag.

– Innan jag gick ut vände jag mig om i dörröppningen och frågade hur många års utbildning läkaren hade. Han svarade att han hållit på med detta i 25 år. Då sa jag: ”Du, jag har googlat under täcket i två år och det var JAG som gjorde honom frisk från epilepsin, inte ni.” Ilskan bryter igenom tröttheten när Vendela Burton berättar.

– Min sons läkare och sjuksköterska är goda människor men de är låsta i sjukvårdens förhållningssätt och sin egen utbildning. De tror på det de gör och de får inte tänka själva. Men det är dags att sjukvården och staten börjar lyssna på människor. Vi måste få rätt att söka den hjälp som vi anser är bäst för oss själva och våra barn.

Var du aldrig rädd för att sjukvården skulle anmäla till socialtjänsten?

– Nej jag har haft kontakt med socialtjänsten ända sedan sonen blev sjuk av den första medicinen och jag desperat behövde avlastning. Jag var utmattad och helt förtvivlad och jag bad dem ordna så att jag skulle få återhämta mig. Men jag har inte fått någon hjälp som fungerat.

– Till slut efter år av trassel sa jag åt socialtjänsten att de bara tog min energi och avslutade kontakten med dem. Innan dess meddelade jag att jag trappade ut all medicin och behandlade med kost, reiki och homeopati.

– Nu efteråt har jag sett i journalerna att de kontaktade sjukvården och sa att sjukvården måste anmäla om de upplevde att jag skadade min son genom att inte ge medicinerna.

Vad var det som fick dig att orka gå emot läkarna och också riskera att få socialtjänsten på dig?

– Min intuition. Det kan inte vara rätt att vi ger barn en massa gifter, som både vacciner och mediciner faktiskt är. Dessutom var läkaren ärlig nog att tala om att de inte kan bota utan enbart dämpa symtom vid epilepsi. Men trots alla sex mediciner så dämpades inte symtomen. Tvärtom, han blev ju bara sjukare. Av medicinerna fick han ju massa nya anfallstyper och beteendepåverkan. Det var ju total katastrof.

– Enligt sjukvården var det så här sjukdomsförloppet såg ut enligt de diagnoser han fått. De sa att det var en mycket svårbehandlad epilepsi som kanske kunde minska eller vända något i puberteten, alltså om tio års tid. Tänk dig själv hur skadad min son hade varit om detta fått pågå i tio år till.

Något som Vendela Burton ägnat mycket tid åt i sina efterforskningar är att förstå vad som satte igång först hyperaktiviteten och sedan epilepsin.

– Han föddes frisk och normal. Vi bodde då i Australien. Där vaccineras bebisar när de är två, fyra och sex månader mot rotavirus. Vid nio månade hade han invagination, vilket innebär att en del av tunntarmen trycks in i tjocktarmen. Det var nära ögat för honom. Jag har sedan läst att invagination är en biverkan från rotavirus vaccinet.

– När han var 12 månader fick han mpr-vaccinet mot mässling, påssjuka och röda hund. Det var tre månader innan vi flyttade tillbaka till Sverige. Jag tror att sprutan bidrog. När vi kom till Sverige hamnade jag i en dålig relation som innebar extrem stress för mig och min son. En stress av den kalibern kan påverka hela immunförsvaret.

– Stressen blev inte mindre av att vi bollades runt överallt och av att ingen ville ta ansvar för att ge oss hjälp.

– Det är förfärligt att man inte lyssnar på mammor och vad de kan om sina barn. Först när jag hade utbildat mig till kostrådgivare började de lyssna på mig när det gällde gluten och mjölk.

– Det är fullkomligt vansinne att barn under åtta år inte får behandlas med homeopati i Sverige. Vad vill de? Att föräldrar ska åka utomlands? Hur ska vi kunna bedöma vilken vård vi kan få där? Hur ska vi ha råd? Hur ska vi orka?

– Hade homeopaten inte tagit emot oss hade vi inte suttit här idag med ett rent EEG. Det är dags att förändra svensk lagstiftning. Homeopaten räddade livet på oss, utan den homeopatiska behandlingen hade vi gått under. Och för detta skulle homeopaten kunna få fängelse. Vansinne!

Text: Margot Granvik

Lästips: Fick sin dotter tillbaka till livet efter ett år i autismbubbla >>>

 

34 KOMMENTARER

 1. Ett av mina barn insjuknade också efter MPR – men symptomen, och således diagnosen blev inte den diagnos som leder till mer stöd, utan diagnosen hamnade inom den neuromuskulära diagnosfältet :-/
  Synd att det inte riktigt framkommer vad som gör vad gentemot sonens EP samtidigt som jag vet att man som förälder är beredd att prova allt som man hör kan ha god effekt på sitt barns lidande. Du har gjort ett fantastiskt arbete med din son och hans symptom, Vendela!!!
  Förstår att du inledde med Reiki, och att det gav omedelbar effekt på hans stressade kropp (ger man Reiki genom tryck eller enbart hållande?) – att homeopati har god effekt på vaccinationsskador är bekräftat många gånger och där lär ju Cease-metoden vara den man använder, eller? Vi vet ju även att gluten kan vara en av de bakomliggande orsakerna till just EP …

  • Hej! Vid reiki vilar handen lätt på klienten eller så arbetar man via distans. Personligen rekommenderar jag klassisk homeopati men man får känna in vad som fungerar för en själv. Ja gluten är en känd utlösare för EP men då säger skolmedicinen att den ska vara påvisad genom deras test.

 2. Underbart :)….ja och hade jag ätit vad etablissemanget tyck att jag skulle äta i medicinväg under åren så hade inte jag levt idag.
  Nä eget tänk och följa sitt hjärta 😉
  Bravo Vendela.

 3. Tack för att du delar med dej <3 om alla föräldrar säger ifrån om hur dålig sjukvården är och söker hjälp som du gjort om alla vågar stå upp för sina barn så kommer våra gammaldags inställningar rubbas. Det tog många år innan läkarna erkände att zemmalwise hade rätt om att orsaken till att mammor som dog vid förlossningen orsakades av att läkarna obducerade döda sen gick direkt in på förlossningen utan att tvätta sig! Det heter inte sjuk vård för inte. jag har en utbildning som laboratorieassistent men insåg snart att det var inte vad jag skulle göra senare läste jag naturmedicin så jag vet skillnaden Beundrar dej och alla som vågar stå emot den sjuka vården delar detta så flera får läsa din fina kamp för din son du är värd all beundran <3

 4. Skulle vilja träffa den homeopat som behandlade din son. Eftersom jag själv är sjuk och vill komma ur medicinberoende så jag vore mycket tacksam om du vill mejla kontakt uppgifter till mig.

 5. Skulle också gärna kunna ta kontakt med den homeopat som behandlade din son.
  Högaktar dig för allt kämpande mot läkare och myndigheter!Mvh/ Monica

 6. Snälla Vendela, dela inte namnet på din homeopat! Tänk på att den kan bli anmäld! Visst ska man inte misstro människor men man kan ju ta kontakt med vilken Homeopat som helst för hjälp för vuxna och för barn så får man ju fråga sig fram. Röj inte dennes identitet! Din berättelse är stark och du är stark❤️ bevisar hur rutten sjukvården är tyvärr.

  • Hej, det finns ingen anledning att tro att jag skulle röja min homeopats identitet men jag förstår oron. Min homeopat är heller ingen övermänniska som botat min son helt ensam utan det är en kombination av behandlingar. Om jag tex inte ändrat kosten hade det inte spelat någon roll hur mycket homeopatiska medel jag gett min son, födoämnesintolleransen hade legat och stoppat resultat. Healing är också en mycket kraftfull behandlingsmetod. Jag gjorde själv det mesta av arbetet vilket är mer än vad historien förtäljer. Utan de homeopatiska medlen och kontakten med homeopaten hade vi inte varit där vi är idag lika väl som vi inte hade varit här utan det massiva arbetet som jag själv utförde. Med det i åtanke så bör man vara beredd att ta tag i sin situation själv och inte bara förlita sig på att någon annan har lösningen. Vilken väl utbildad homeopat som helst har kunskapen att göra en bedömning om vilka medel som passar varje unik människa. Om ni mailar in till dagens homeopati eller ringer upp en homeopatisk skola kan de säkerligen rekommendera en homeopat nära er. Ta steget redan idag. ❤️

 7. Som tur är har jag haft friska barn, men de två yngsta är behandlade med homeopatmediciner när de blev sjuk. Själv hade jag högt blodtryck och läkaren sa att jag måste äta blodtrycksmedicin resten av mitt liv. Jag lyssnade inte utan åt en kur homeopatmediciner. Kollat blodtrycket och det är normalt… Så visst har vi ett apotek ute i vår natur och många skulle slippa lidanden om man bara fick välja själva vilken vård man vill ha….

 8. Du har verkligen uträttat ett otroligt arbete trots imbecilla myndigheter som anser att man skall utgå ifrån något som bevisligen inte fungerar. Gripande berättelse..

 9. ”In France, however, the media covers stories of vaccine deaths, and they make front page news. For example, widespread coverage in France occurred in April 2015 following a report by the Technical Committee of Pharmacovigilance to the Directorate General of Health regarding the deaths of two newborn babies after receiving the Rotarix and RotaTeq vaccines. The babies died from intussusception which is a life-threatening condition where part of the intestine slides into an adjacent part of the intestine. These oral vaccines, produced by GlaxoSmithKline (GSK) and Merck have caused 500 adverse events so far and 200 of these were defined as serious.”

  • Hur det ser ut i Sverige idag vet jag inte, men tidigare har vaccin innehållit kvicksilver även i Sverige. Till exempel Pandemrixvaccinet (svininfluensavaccintet) innehöll kvicksilver. 60 % av Sveriges befolkning tog detta vaccin. Och Gardasil innehåller inte kvicksilver men däremot aluminium, som också är mycket giftigt.

  • När det talas om kvicksilver i artikeln så handlar det inte bara om vaccin. Kvicksilver finns på många fler ställen och det har funnits tillfällen då detta kan ha inverkat. Vaccin och kvicksilver talas om på olika ställen. Om det funnits kvicksilver i vaccinen är oklart. Vaccinen i sig oavsett är inte hälsosamma.

   • Ja, till exempel så finns kvicksilver i våra glödlampor nu för tiden. Eller snarare med politiska beslut togs glödlamporna bort och istället fick vi lampor s.k. energilampor med kvicksilver i. Helt sanslöst att de styrande tillåter detta, men det har de gjort. Om en sådan lampa går sönder ska man utrymma rummet och vädra i en halvtimme eller så. Och självklart också att sådana lampor riskerar att åka ner i soppåsen. Det blir mer och mer uppenbart att vilja saknas från våra ”styrande” att ta bort gifter från vår närmiljö. Därför måste vi hålla ögonen öppna själva och minimera risken så mycket det bara går.

    Uppdaterad: Precis när jag var klar med det här inlägget dök detta upp på mailen, https://www.wddty.com/news/2017/11/infant-rice-cereals-contain-high-levels-of-methylmercury.html?utm_source=Boomtrain&utm_medium=email&utm_campaign=enews_03112017&bt_ee=sncpTSi47SIZ5RR+716/Dci0DnIOOdYQjHvbonx8RPGTKIh/fG9FvgXVi8QYuZhY&bt_ts=1509709855966
    What doctors don´t tell you, WDDTY berättar att det är massor av kvicksilver i risprodukter som ges till barn. Förskräckligt när mina barn var små gav jag dem riskprodukter ibland för jag trodde det var nyttigt för dem. Näej, det bästa är att ge sig själv och sina barn ekologiskt i allra möjligaste mån. Antagligen inte helt säkert heller, med tanke på så förorenat det är överallt, men mycket bättre än konventionellt odlat. Med krav-grödor håller man sig både borta från GMO och giftodlat i allra möjligaste mån.

 10. Härligt Vendela !!!

  Har en fråga är det så att man bör utesluta gluten för att homeopat medlet skall verka ?

  • Hej,
   Nej det behöver man inte göra det homeopatiska medlet har effekt ändå. Tvärtom det kan faktiskt vara bra att fortsätta äta gluten eftersom vid effektiv homeopatisk behandling och symptomen minskar på eventuell känslighet på gluten, så vet man att medlet har effekt. Däremot om man har mycket allvarliga symptom och hälsoläget blir lidande av gluten så är det bra att utesluta gluten för den sakens skull.

  • Hej Anders jag tycker Marina svarade dig bra utifrån hur du ställde frågan. Jag kan tillägga att min son fortfarande idag äter gluten, mjölk, soja, spannmål, majs och äggfritt. Året efter att han blev fri från sin epilepsi så gjorde jag en utredning som visade ospec. Hyperaktivitet (adhd) och den diagnosen fick han då. Bup ville även sätta en autismdiagnos men jag tackade nej. Att min son var autistisk just då var tydligt men jag visste att det inte var hans normaltillstånd och ville ge honom mer tid att läka. I år gjordes en ny utredning som visade att min son nu inte är autistisk. Han har alltså lyckats läka från Doose syndrom, CSWS syndrom och autismtillstånd. Han går i en vanlig skola och bedöms ligga på normalbegåvning och får extrahjälp att komma ikapp det han missat. Han återhämtar sig fortfarande från det fruktansvärda tillstånd han plötsligt gick in i som ettåring efter MPR vaccinationen och den ofantliga mängd läkemedel sjukvården gav honom när han utlöste ep men det ser väldigt bra ut för honom och jag är säker på att han en dag inte längre har en adhd diagnos heller.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.