Elsas homeopatiska behandling

0
239

Förra våren fick en av våra katter problem med att äta. Det kurrade och rumblade högt i magen och hon utstötte hela tiden ett märkligt hostande kräkljud. Försökte hon äta fick hon kväljningar och det såg ut som om hon tänkte kräkas. Hon var dessutom lättare än vanligt och magen var insjunken, vilket tydde på att hon troligen hade haft magrensningar. Hon var i detta skick när hon kom in genom dörren. I övrigt, trots sina hostande ljud och sin insjunkna mage, var Elsa pigg.

Elsa har fri tillgång till uteliv och vi gjorde bedömningen att hon troligen hade ätit något olämpligt. Vad det kunde tänkas vara, kunde vi dock inte veta.

Vi gav henne Arsenicum album D30 på följande symptom:
Trolig matförgiftning
Oljud från magen
Dålig aptit.
Vi gissade dessutom att hon mådde illa, eftersom hon fick kväljningar när hon försökte äta.

Tre piller av det homeopatiska läkemedlet Arsenicum album blandades ut i vanligt vatten, som sedan infördes i Elsas mun med hjälp av sugrör. Husse höll i Elsa och matte hanterade sugröret. Det finns givetvis flera sätt att medicinera katter, men jag brukar använda sugrör. Det är väldigt smidigt och inte många droppar behövs i munnen för att energierna av den homeopatiska medicinen ska komma in i kroppen.

Elsas symptom försvann omgående. Att man ska vänta cirka 15 minuter mellan medicinering och intag av mat eller dryck, brydde sig Elsa inte om. Direkt då hon blev nedställd på golvet, promenerade hon raka vägen till matskålen och åt upp all mat. Det hon inte kunde göra tio minuter tidigare, kunde hon nu göra utan problem. Inga kräkreflexer, ingen kräkhosta och rumblandet i magen var också borta.

Elsa var bra i flera veckor. Sedan ett återfall, med mycket lindrigare symptom den här gången. Men nu luktade det också ruttet från hennes mun. Hon fick en ny dos Arsenicum D30 och blev frisk igen. Efter den sista dosen har hon hållit sig frisk och kry och har alltid god aptit.

Marina Szöges

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.