Öppet hus – HomeopatiAkuten firar tre år

0
850

Homeopati ett kraftfullt alternativ istället för antibiotika

Två föredrag hölls under eftermiddagen. Det ena handlade om kvinnliga hormoner och det andra handlade om att antibiotikaresistensen ökar och att homeopati är ett bra alternativ istället för antibiotika.

Från höger Cecilia Strid Pettersson, föreläsare. Sittandes i trappan i röd tröja Viveca Wilhelmsson HA och Carita Bramstedt HA.

Cecilia Strid Pettersson höll föreläsning under rubriken ”kvinnliga könshormoner” och sade att PMS – det är ingenting som man ska ”behöva” ha men ungefär 30 % av alla fertila har PMS. Inte heller klimakteriebesvär är någonting som är normalt att ha. Cecilia menade att det finns mycket som påverkar oss, som skapar problem med hormonerna. Bland annat syntetiska kemiska hormoner i läkemedel, smink, mat och vatten, stress och även ärftlighet kan skapa obalans i hormonsystemet.

Det bästa för att skapa hormonell balans är att undvika syntetiska hormoner, använd bara naturlig hudvård, rensa i städskåpet och ta såpan till heders igen och sluta stressa. Och så klart om problemen redan finns, prova en homeopatisk behandling.

Föredrag nummer två handlade om antibiotikaresistens. Carita Bramstedt och Päivi Barsk poängterade att HomeopatiAkuten inte är emot antibiotika, men däremot är det viktigt att minska användningen. Eftersom det finns tillfällen då det är viktigt att antibiotika fungerar är det viktigt att inte skapa antibiotikaresistens, genom att överanvända den.

Erfarenheten på HomeopatiAkuten är att homeopati är ett solklart bättre alternativ än antibiotika vid urinvägsinfektioner, halsproblem och bihålsinfektion.

Sjukvårdsminister Gabriel Wikström har inbjudits två gånger till HA för information om att homeopatiska läkemedel kan vara till god hjälp för att minska antibiotikaanvändningen, men han har tyvärr inte haft tid och möjlighet att komma.

Text och foto: Marina Szöges

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.