Dan Larhammar sprider förtal riskerar nu en polisanmälan

2
689

 

Dan Larhammar sprider förtal och utmålar andra forskare som pseudovetenskapliga, skriver Michael Zazzio. Dan Larhammar som snart blir chef för Vetenskapsakademin har ägnat en stor del av sin karriär åt att angripa alternativmedicinen i Sverige.
Här misskrediteras kolloidalt silver. Anders Sultan och Michael Zazzio pekas ut av prof. Dan Larhammar. Örebro den 2 maj 2018

Här nedan Michal Zazzios brev till Dan Larhammar och Uppsala Universitet

–Jag är sedan år 1998 privatpraktiserade kliniker och forskare inom audiologi samt infektionsmedicin med forskning indexerad på MEDLINE. Jag är anlitad som invited speaker vid såväl internationella konferenser som internationella symposier och kongresser. Min audiologiska forskning är resultatmässigt sett världsledande. Jag har utbildat specialistläkare i önh-sjukdomar och audiologi i och från olika länder.

Av två av varandra oberoende åhörare som närvarade vid en föreläsning på ABF i Örebro fick jag nyligen höra att professor Dan Larhammar vid Uppsala universitet där kopplade ihop mig med pseudovetenskaplighet och att sådana som jag måste stoppas.

Dan Larhammar har spridit detta förtal och osanna rykten om mig och använt sig av universitetets namn för att åhörarna ska tro på honom med avseende på hans vetenskapligt sett icke underbyggda påståenden.

Under sin föreläsning i Uppsala universitets namn i Örebro visade Dan Larhammar i sin PowerPoint-presentation upp en fotografisk bild på mig tillsammans med text som beskrev vilken klinisk verksamhet som jag arbetar med samt med text om att jag skulle stöttas av pseudovetenskapliga organisationer. Detta kräver en förklaring från Dan Larhammars sida.

I början av föreläsningen i Örebro den 2 maj 2018 presenterade sig Dan Larhammar som professor vid Uppsala universitet. Han höll således sin föreläsning i egenskap av företrädare för Uppsala universitet och använde ABF för att sprida falska rykten om mig och utpeka mig såsom klandervärd, för att åhörarna skulle hysa missaktning mot mig. Det som Dan Larhammar uttrycker om mig kan mycket väl klassas som grovt förtal i ett domstolsmål. Jag håller för närvarande på med att upprätta en polisanmälan mot Dan Larhammar om grovt förtal, eftersom hans avsikt är att förminska min vetenskapliga status.

Med tanke på att Dan Larhammar utger sig för att själv vara vetenskaplig så är det anmärkningsvärt att han sprider dessa falska påståenden om mig i stället för att först kontakta mig och kontrollera om hans påståenden stämmer överens med verkligheten. Mig veterligen har Dan Larhammar inte någon djupare kunskap inom den audiologiska specialiteten och han kan således inte veta vad min forskning innebär och vilka kliniska behandlingsresultat som jag har uppnått med de behandlingsmetoder som jag arbetar med i min kliniska verksamhet och forskning.

Min forskning inbegriper även infektionsmedicin. I en kontrollerad studie, som jag och en annan forskare för ett och ett halvt år sedan genomförde vid ett certifierat laboratorium, visade vi att 99,99 % av de flesta skadliga bakterier som studerades avdödades med hjälp av icke toxisk dos av ett icke penicillint medel (bland andra staphylococcus aureusmeticilineresitente avdödades inom loppet av tio minuter). Denna forskning är ännu ej publicerad, men resultaten är verifierade och säkerställda i certifierad laboratoriemiljö.

Dan Larhammars föreläsning i Örebro spelades in av en av åhörarna. Jag har fått en kopia av den inspelningen.

Susanne Divinskys artikel om Dan Larhammars föreläsning i Örebro bifogas >>>

Frågor till universitetsledningen

Vilket arbetsgivaransvar har Uppsala universitet i sådana fall där en professor sprider grovt förtal om andra svenska forskare inom det medicinska området?

Hur tänker Uppsala universitets ledning agera med avseende på Dan Larhammars beteende?

Hur kan Uppsala universitets ledning se till att något liknande aldrig mer sker?

Vad kan Uppsala universitet göra för att kompensera mig för den inträffade skadan?

Hovmantorp den 26 maj 2018

Michael Zazzio

 

2 KOMMENTARER

  1. Scenen har varit Dan Larhammars i alltför lång tid! Alldeles för lamt emotsagd! Stöder helt dr Michael Zazzio! Äntligen någon som sätter ner foten och använder sin lagliga rätt!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.